Contentspecialist onderzoek

Contentspecialist onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
24 mrt 16 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een communicatieprofessional en word je enthousiast van wetenschappelijk onderzoek? Ben je creatief en draag je thema's als mens, gedrag en samenleving een warm hart toe? Laat jij de relevantie en maatschappelijke impact van ons onderzoek zien aan een breed publiek? Dan ben jij de contentspecialist naar wie wij op zoek zijn! 

Aan onze faculteit werken ongeveer 600 wetenschappers iedere dag aan een breed scala van onderzoeksonderwerpen. Als contentspecialist wetenschapscommunicatie weet je wat er binnen de faculteit op onderzoeksgebied speelt en gebruik je die kennis om op de actualiteit in te spelen. Daarvoor ga je ook bij onderzoekers langs om over hun recente onderzoek te praten. Je geeft presentaties en organiseert trainingen over wetenschapscommunicatie voor onderzoeksgroepen. Zo leer je meer onderzoekers kennen, weten onderzoekers jou te vinden én geef je ze tools om zelf hun onderzoek op een aantrekkelijke manier te presenteren aan een breed publiek subsidieverstrekkers, of aan studenten en medewerkers. 

Actueel onderzoek zet je om in passende content. Dat kan een interview, nieuwsbericht, sociale media-bericht, video of podcast zijn. De content verspreid je via de facultaire en universitaire kanalen, waaronder social media, Radboud Recharge en de facultaire website. Zo weet je je doelgroepen effectief te bereiken. In nauwe samenwerking met je collega's van de afdeling Mediarelaties van de universiteit zorg je ervoor dat de media benaderd worden met nieuws en onderzoeksresultaten. Ook speel je de komende tijd een belangrijke rol in het omzetten van onderzoeksinformatie naar een nieuw websiteformat.  

In meer algemene zin draag je bij aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van ons onderzoek en onderwijs. Spreekt dit je aan en wil jij werken bij een organisatie die van maatschappelijke betekenis is? Dan zien we je sollicitatie met motivatie graag tegemoet. 

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding in communicatie, wetenschapsjournalistiek of je bent afgestudeerd aan één van de masteropleidingen binnen de sociale wetenschappen en hebt een aanvullende communicatieopleiding.
  • Je hebt enkele jaren (1 tot 3 jaar) ervaring als contentspecialist of communicatiemedewerker.
  • Je bent in staat om zeer diverse wetenschappelijke onderzoeksresultaten van onderzoekers van zeer verschillende achtergronden en thema's te vertalen naar acties en middelen voor een breed publiek
  • Je hebt talent voor het maken van rake content, in taal en beeld, passend bij het kanaal en de doelgroep.
  • Je hebt affiniteit met sociale media en interesse in online trends en ontwikkelingen.
  • Je neemt graag initiatief, bent vindingrijk, sociaal sterk en bent je bewust van het belang van een goede zichtbaarheid binnen onze faculteit.
  • Je beschikt zowel mondeling als schriftelijk over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.818 en maximaal € 3.764 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 8).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen verdiepen we ons in het gedrag, voelen en denken van mensen. Mens en maatschappij vormen de focus van ons werk. We kijken binnen die context naar thema's als het gedrag en de psyche van de mens, onderwijs en opvoeden, communicatie, maatschappij en cultuur. De faculteit biedt onderwijs aan 6.000 studenten en heeft 700 medewerkers in dienst. Ons onderzoek is ondergebracht binnen drie onderzoeksinstituten: Donders Centre for Cognition, Behavioural Science Institute en Radboud Social Cultural Research. Als contentspecialist onderzoek werk je nauw samen met collega's uit deze onderzoeksinstituten.

De contentspecialist onderzoek is werkzaam binnen de facultaire afdeling Communicatie & Marketing. Dit is een jonge, actieve afdeling verantwoordelijk voor de interne, externe en corporate communicatie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. De afdeling zorgt voor de uitvoering van diverse communicatie-uitingen en activiteiten zoals studentenwerving, studentcommunicatie, online communicatie en corporate communicatie. Daarnaast adviseert ze het faculteitsbestuur, opleidingen en onderzoeksinstituten over het communicatiebeleid. De afdeling bestaat uit het afdelingshoofd, twee communicatieadviseurs, vier communicatiemedewerkers, een alumni officer, een webmaster en student-assistenten. 



Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • €2818—€3764 per maand
  • HBO
  • 1207865

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you