IT projectmanager/product owner Business Intelligence, Integration & Online Services (0,8 - 1,0 fte)

IT projectmanager/product owner Business Intelligence, Integration & Online Services (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 21 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij communicatief en heb je overtuigingskracht? En kun je uitstekend samenwerken, plannen en organiseren? Dan maken we graag kennis met jou.

Functieomschrijving

BIOS ondersteunt onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering met IT-diensten en applicaties. De afdeling is onderdeel van de directie Information and Technology Services (ITS) en is op zoek naar een IT projectmanager/product owner.

Ben jij communicatief en heb je overtuigingskracht? En kun je uitstekend samenwerken, plannen en organiseren? Dan maken we graag kennis met jou.


Wat ga je doen?
  • Als product owner ben je verantwoordelijk voor de prioritering (van de backlog) en de resource planning van een specifiek domein, bijvoorbeeld ons Service Management Domein (Topdesk). Hierin vergaar en verwerk je de wensen vanuit de stakeholders naar werkbare taken voor de IT-afdeling.
  • Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het sturen van meerdere projecten. Denk hierbij aan trajecten rondom het door ontwikkelen van het CMS voor de UU websites en andere applicaties in het communicatiedomein.
  • Je schakelt tussen verschillende projecten en betrekt actief onze (interne) klanten en je collega’s bij oplossingen en verbeteringen aan de software. Daarbij heb jij oog voor de organisatie, voor processen en medewerkers.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en vastleggen van projectdocumentatie en het inschatten van financiën voor de projectuitvoering;
  • Jij zorgt voor resultaat binnen de gestelde kaders voor kwaliteit, geld en tijd. Waar nodig stuur je bij;
  • Je werkt op basis van onze IT-kaders voor projectmanagement (we zijn bezig met een Agile transformatie), architectuur, informatiebeveiliging en privacy. Je zorgt dat dit binnen de projecten wordt geborgd.
  • Je coördineert de interne communicatie over de implementatie, samen met de communicatiemedewerkers van de betreffende organisatieonderdelen.
  • Je helpt mee aan het ontwikkelen van de projectmanagementorganisatie binnen het IT-domein

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Met jouw aanpak en invloed krijg je de organisatie in beweging. Je hebt snel een helder beeld van de ontwikkelingen, prioriteiten en belangen. Je speelt daar kundig op in, waardoor de implementatie vloeiend verloopt.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je communiceert helder en bent een goede luisteraar. Je hebt een vlotte pen en kunt aansprekend presenteren.
  • Samenwerking tot stand brengen gaat jou goed af. Ook kun je goed omgaan met tegengestelde belangen.
  • Je houdt van een pragmatische en resultaatgerichte aanpak, waarbij je ook oog hebt voor het grotere plaatje.
  • Jouw werkwijze getuigt van een methodische aanpak, waarbij je altijd gericht bent op het behalen van resultaten, prioriteren en bewaken van voortgang. Zelfs in uitdagende situaties weet jij het hoofd koel te houden en de juiste beslissingen te nemen.
  • Je hebt ervaring met het aansturen van complexe IT-projecten, op het gebied van de IT-ontwikkeling en de businessimplementatie.
  • Je hebt minimaal hbo-werk- en denkniveau.
  • Je hebt drie tot vijf jaar relevante werkervaring.
  • Je werkt graag op het scheidingsvlak van business en IT. Je kunt beide talen ‘spreken en vertalen’.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het uitvoeren van (Europese) aanbestedingen.
  • Je hebt ervaring met programma- en projectmanagement methodieken en weet deze toe te passen op een manier die bij de organisatie past.
  • Je hebt ervaring met Agile werken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.
Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Information and Technology Services (ITS) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. De directie ITS  bestaat uit veertien multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel. ITS is één van de ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de gehele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 35.000 studenten nemen diensten van ITS af. Het is een inspirerende en prettige werkomgeving met leuke collega’s. Je werklocatie is het Utrecht Science Park. Flexibel werken behoort tot de mogelijkheden.

We hechten veel waarde aan openheid, samenwerking en ontwikkeling. Klantgericht werken, betrouwbaarheid en kwaliteit; daar gaan we voor. Samen voor het beste resultaat. Als dit ook jouw drijfveren zijn, dan pas je goed bij ons. Ook hebben we oog voor ieders ontwikkeling. Training on the job, een opleiding of coaching. Dat mag je van ons verwachten.

Specificaties

  • IT
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • HBO
  • 1207707

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you