Hoofd Centrum Kwaliteitsstandaarden / Senior Onderzoeker

Hoofd Centrum Kwaliteitsstandaarden / Senior Onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 21 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je een visie op de ontwikkeling en toepassing van kwaliteitsstandaarden waar het zorgveld echt iets aan heeft? En beschik je over zowel inhoudelijke als (project) management kwaliteiten om te zorgen dat Trimbos dé autoriteit wordt op het gebied van (GGZ)richtlijnen? Als je daarnaast graag onderzoek naar verbeterinitiatieven in de GGZ opzet en begeleidt én een plezierige doorzetter bent met een goed gevoel voor humor, dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Hoeveel impact wil jij maken?

Werken bij het Trimbos-instituut betekent impactvol werk doen met meerwaarde voor de maatschappij. Je komt te werken bij een toonaangevend wetenschappelijk instituut. Wij ontwikkelen onder andere vooruitstrevende (digitale) interventies, preventie-programma’s en behandelmethoden en hebben daarbij een maatschappelijke rol om beleidsmakers, politici en professionals te informeren over middelengebruik, verslaving en de mentale gezondheid van de Nederlandse bevolking. En dat betekent dat we binnen het Trimbos-instituut hard werken aan een mentaal gezonder Nederland, waarin iedereen naar vermogen mee kan doen, mensen zoveel mogelijk regie hebben over hun eigen leven en zich verbonden voelen met elkaar. Ons werk maakt een wezenlijk verschil in de samenleving.

Waar kom je te werken?

Het Centrum Kwaliteitstandaarden opereert vanuit het programma Zorg en Participatie (Z&P) en vervult een spilfunctie in het Trimbos-instituut op het gebied van zorgstandaard- en richtlijnontwikkeling. Het Centrum ontwikkelt instrumenten en methoden die de zorg kunnen verbeteren en draagt bij aan de toepassing ervan. De belangrijkste instrumenten zijn: evidence-based richtlijnen en andere kwaliteits-standaarden, patiënten-informatie, keuzehulpen, quickscans en verbetertrajecten en leernetwerken. We werken voor diverse opdrachtgevers binnen de GGz en het sociaal domein en richten ons op cliënten en hun omgeving, hulpverleners, beleidsmakers en financiers. Als senior onderzoeker ben je (mede) verantwoordelijk voor de opzet en begeleiding van richtlijnen(ontwikkeling). Als Hoofd van het Centrum ben je actief betrokken bij het beleid van het programma Z&P als geheel.

De cultuur binnen Trimbos wordt ervaren als professioneel, informeel, open en warm. Medewerkers voelen vrijheid en regelruimte. Ideeën en eigen inbreng worden zeer gewaardeerd. Zo kan er meegedacht worden over verschillende onderwerpen binnen de organisatie. Binnen het programma Z&P werken zo’n 15 medewerkers. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de drive om te zorgen voor blijvende impact. 

Dit doe jij als hoofd van het Centrum

  • Je hebt een visie op (door)ontwikkeling en positionering van het Centrum, draagt die ook (intern en extern) uit en boekt daarin resultaten.
  • Je bent verantwoordelijk voor positionering en stakeholdermanagement.
  • Je coördineert intern de aanpak, planning en bemensing van projecten rond het ontwikkelen en toepassen van kwaliteitstandaarden.
  • Je draagt bij aan deskundigheidsbevordering en borgt expertise in het team rond GRADE en andere state-of-the-art methoden.
  • Je geeft (mede) invulling aan vernieuwingen op het terrein van kwaliteitsstandaarden (gezien ontwikkelingen in veld en wetenschap).
  • Je bouwt aan relatiebeheer en zichtbaarheid van het Centrum Kwaliteitstandaarden met en naar externe partners.
  • Je begeleidt onze junioren en geeft sturing aan projecten als meewerkend voorman/voorvrouw. Daarin ben je verantwoordelijk voor de bewaking van kwaliteit, budget en planning.

Specificaties

Trimbos

Functie-eisen

Aanpakken kun je als geen ander! Je bent proactief en zelfstandig. Je hebt uitstekende sociale vaardigheden en krijgt energie van samenwerking, het coördineren van een team en het bouwen en onderhouden van een netwerk. Je beschikt over uitstekende (verbale en schriftelijke) communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je hebt een afgeronde academische opleiding epidemiologie, psychologie, sociale wetenschappen,    gezondheidswetenschappen of een vergelijkbare opleiding. Op het gebied van (methoden van) richtlijnontwikkeling of de ontwikkeling van andere kwaliteitsstandaarden heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Je bent bij voorkeur vertrouwd met de geestelijke gezondheidszorg. Je visie op de doorontwikkeling van het Centrum en de positionering ervan in het veld kun je goed onderbouwen, toelichten en overtuigend voor het voetlicht brengen. Projectmatig werken is voor jou een tweede natuur.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op verlenging en/of een vaste aanstelling.

Wij bieden jou

Een marktconform salaris tussen minimaal € 4.468,- en maximaal € 5.848,- (afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring) op basis van 36 uur (FWG-65). Goede secundaire arbeidsvoorwaarden overeenstemmend met de CAO-GGZ, zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en opname in het pensioenfonds PFZW. Je krijgt een laptop, thuiswerkmogelijkheden en faciliteiten voor je thuiswerkplek. Een goede werkbalans vinden we belangrijk, daar bieden we een vitaliteitsprogramma voor. Je krijgt een op maat gemaakt inwerkprogramma met een ‘buddy’ en, als Trimbos je eerste werkgever is, begeleiden we je met een aantal sessies bij het werk. Verder krijg je mogelijkheden om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen.

Het Trimbos-instituut staat midden in de maatschappij. Letterlijk, want we zijn gevestigd in een levendige woonwijk vlakbij het mooie centrum van Utrecht. Maar ook figuurlijk: we willen graag een goede afspiegeling van diezelfde maatschappij zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij Trimbos. Hoe meer mensen van elkaar verschillen, hoe leuker het wordt! We willen graag met elkaar werken zonder onderscheid te maken in gender, leeftijd, achtergrond, seksuele voorkeur of persoonlijke overtuigingen. Deze vacature is dan ook gericht aan iedereen die zich erdoor aangetrokken voelt.  

De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging en/of een vaste aanstelling.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • €4468—€5848 per maand
  • Universitair
  • AT TR 20230329

Locatie

Da Costakade 45, 3521 VS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you