Promovendus | Samen Beslissen met patiënten met meerdere chronische ziekten én beperkte gezondheidsvaardigheden | 1.0FTE | School CAPHRI | vakgroep Huisartsgeneeskunde

Promovendus | Samen Beslissen met patiënten met meerdere chronische ziekten én beperkte gezondheidsvaardigheden | 1.0FTE | School CAPHRI | vakgroep Huisartsgeneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 25 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus, fulltime voor 3 jaar, ten behoeve van ZonMW-project 80-87200-98-1067: Effective strategies to better involve patients with multimorbidity and limited health literacy in decision-making in general practice.

Consortium: prof Jany Rademakers MUMC+/Nivel, prof Trudy van der Weijden MUMC+, dr Jesse Jansen MUMC+, dr Bart Knottnerus Nivel, prof Eric Moll van Charante Amsterdam UMC, Patiëntenfederatie NL.

Wil jij graag bijdragen aan betere zorg voor kwetsbare patiënten?
Voor patiënten met meerdere chronische ziekten is het vaak belangrijk om mee te beslissen over een medische test of behandeling. Dit noemen we ook wel Samen Beslissen. Voor patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden kan dat echter lastig zijn. Zij hebben vaak moeite om medische informatie te begrijpen en om te verwoorden wat ze belangrijk vinden in een medische beslissing. Bovendien vinden ook veel huisartsen het moeilijk om met deze patiënten Samen Beslissen toe te passen, en dat gebeurt dus ook minder vaak.
In ons onderzoek gaan we Samen Beslissen met deze patiënten verbeteren. We gaan in kaart brengen waar de knelpunten liggen en hoe de huisarts (of praktijkondersteuner) deze patiënten het beste kan ondersteunen in dit proces. We gaan onderzoeken wat voor hulpmiddel daarbij geschikt kan zijn en of patiënten zich beter gehoord voelen bij Samen Beslissen als de huisarts (of praktijkondersteuner) zo’n hulpmiddel gebruikt.

Functieomschrijving

Dit project moet een simpele aanpak opleveren, die wordt gedragen door huisartsen, praktijkondersteuners en patiënten, om Samen Beslissen te ondersteunen voor kwetsbare patiënten met meerdere chronische ziekten én beperkte gezondheidsvaardigheden. In deze studie werken we samen met de Patiënten Federatie NL en het Nederlands Huisartsen Genootschap. De medisch-ethische goedkeuring van het project is reeds verkregen.

De hoofdtaken zijn:

  1. Literatuurstudie met betrekking tot implementatie van Samen Beslissen met deze patiëntengroep.
  2. Werven van huisartspraktijken in het hele land, uitvoeren van observationeel onderzoek (opname en analyse van consulten, uitvoeren van interviews).
  3. Co-creatie van een hulpmiddel voor Samen beslissen, samen met huisartsen en patiënten, verzorgen van een training sessie voor huisartsen.
  4. Uitvoeren van een pilot studie naar haalbaarheid bij getrainde huisartsen die het hulpmiddel toepassen.
  5. Doen van een procesevaluatie van het hulpmiddel. De promovendus wordt in cursussen en on-the-job geschoold in deze academische taken en wordt hierbij ondersteund door het gehele onderzoeksteam en door research-assistenten. De eindverantwoordelijkheid ligt bij prof Trudy van der Weijden (MUMC+) en prof Jany Rademakers (MUMC+/Nivel).

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

We zoeken per 1 juli 2023 een enthousiaste academicus met opleiding in geneeskunde, gezondheidswetenschappen, gezondheidspsychologie, of andere relevante sociale wetenschap die de ambitie heeft om te promoveren.
De kandidaat heeft gevoel voor het geneeskundig proces en voor de dynamiek van de dagelijkse werkvloer in de huisartsenzorg.
De kandidaat is gedreven, in staat zelfstandig te werken, probleemoplossend, en heeft affiniteit met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden (mixed methods approach).
Daarnaast heeft de kandidaat goede schrijfvaardigheden in Nederlands en Engels, uitstekende contactuele eigenschappen en is hij of zij een echte teamplayer.
De kandidaat is bereid tot het regelmatig bezoeken van de deelnemende huisartspraktijken in het land. De standplaats van de kandidaat is de Universiteit Maastricht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar (1+2).

Het salaris bedraagt € 2.960,- in het eerste jaar tot € 3.247,- bruto per maand in het laatste jaar, conform de promovendus salarisschaal. Tevens ontvangt u 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering.

Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Elk jaar vindt er een beoordeling plaats.

In de eindfase van de selectieprocedure vindt een assessment plaats. Hiermee wordt beoogd dat zowel de selectiecommissie alsmede de kandidaat een weloverwogen afweging kan maken om het promotietraject te starten.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

CAPHRI – Care and Public Health Research Institute

CAPHRI draagt bij aan een betere gezondheid voor iedereen door middel van innovatieve oplossingen voor de zorg en de publieke gezondheidszorg. CAPHRI slaat bruggen tussen wetenschap en samenleving door inclusief en participatief onderzoek te doen. Het onderzoek richt zich op preventie en innovatie variërend van publieke - en eerstelijnsgezondheidszorg, tot persoonsgerichte langdurige zorg.

Ons onderzoek heeft een sterke multidisciplinaire aanpak met aandacht voor lokale, regionale en mondiale thema's ingebed in zes onderzoekslijnen: Ageing & Long-Term Care, Creating Value-Based Health Care, Functioning, Participation & Rehabilitation, Health Inequities & Societal Participation, Optimising Patient Care; and Promoting Health & Personalised Care.

Werken bij CAPHRI betekent werkzaam zijn in een actieve en inspirerende academische omgeving, waarbij je samen met je collega’s een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de verbetering van de zorg en de volksgezondheid. CAPHRI trekt topwetenschappers van over de hele wereld aan en staat bekend om haar PhD-programma voor jonge talentvolle wetenschappers.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 38—40 uur per week
  • €2960—€3247 per maand
  • Universitair
  • AT2023.145

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyeplein 1, 6229 HA, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you