ARTS-ONDERZOEKER / PROMOVENDUS NEFROLOGIE (1,0 FTE)

ARTS-ONDERZOEKER / PROMOVENDUS NEFROLOGIE (1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 26 apr Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij als (arts-)onderzoeker bijdragen aan de uitvoering van een grootschalig en impactvol project waarin de mogelijkheden worden onderzocht voor een nieuw bevolkingsonderzoek? Om dit unieke project in goede banen te kunnen leiden, zijn wij op zoek naar versterking.

Functieomschrijving

Het consortium

De Dutch CardioVascular Alliance (DCVA), Hartstichting, Nierstichting en het Diabetes Fonds hebben de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk mensen met hart- en vaatziekten, chronische nierschade en type 2 diabetes in een vroeg stadium van hun ziekte op te sporen en te behandelen. Op deze manier moet de ziektelast verminderd worden. Samen met onderzoekers van verschillende UMC’s en universiteiten, perifere ziekenhuizen en private partijen vormen zij het Check@Home consortium.

Het onderzoek

In dit unieke project zullen in totaal 160.000 mensen uit vier regio’s in Nederland (Breda, Utrecht, Arnhem, Eindhoven) worden uitgenodigd om deel te nemen aan een screening op hart- en vaatziekten, chronische nierschade en type 2 diabetes middels verschillende (digitale) thuistesten. Wanneer er afwijkingen worden gevonden met de thuistesten, worden de deelnemers uitgenodigd voor een diagnostisch onderzoek op locatie, waarna behandeling plaats zal vinden. In dit onderzoek zal geëvalueerd worden of bevolkingsonderzoek voor het vroeg opsporen van deze ziektes in de toekomst zinvol is. Hierbij zullen verschillende screeningsstrategieën onderzocht worden.

Wat ga je doen?

Je bent onderdeel van het Check@Home projectteam, dat naast jou onder andere bestaat uit de hoofdonderzoekers, twee projectcoördinatoren en vier andere promovendi. Het Check@Home consortium is een multidisciplinair project waarin o.a. cardiologen, internisten, nefrologen, huisartsen, sociologen en gezondheidseconomen en communicatie experts samenwerken.

Als arts-onderzoeker / promovendus ben jij betrokken bij de landelijke uitvoering van dit onderzoek en je houdt je bezig met het deel van het onderzoek dat zich richt op de ontwikkeling en evaluatie van de verschillende thuistesten in de 4 regio’s. Daarbij ligt in jouw promotietraject het zwaartepunt bij het opsporen van mensen met chronische nierschade en diabetes.

In afstemming met de verschillende werkteams ontwikkel je de (infrastructuur voor de) verschillende thuistesten. Je draagt zorg voor de uitvoering van de screening in de regio’s en voor de evaluatie van de thuistesten waarin jij je richt op de verzameling, analyse, interpretatie en verslaglegging van de data verkregen uit het onderzoek. Deze data vormen de basis voor wetenschappelijke artikelen die resulteren in een proefschrift. Ook presenteer je de resultaten op verschillende (inter)nationale congressen.

Werkomgeving en begeleiding

Alle PhD studenten betrokken bij Check@Home worden centraal aangesteld bij het Netherlands Heart Institute (NLHI), één van de consortiumpartners. Jouw fysieke werkplek zal in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn. Je zal ook grotendeels vanuit het UMCG werken en af en toe voor een vergadering elders in het land moeten reizen.

De afdeling Nefrologie biedt je een positie aan met mogelijkheden om je interesses te volgen en je talent de ruimte te geven. Naast deel te zijn van het Check@Home projectteam, ben je ook onderdeel van een brede groep van ongeveer 20 enthousiaste promovendi op het gebied van de Nefrologie.

Begeleiders bij het wetenschappelijk deel van dit onderzoek zijn prof. R.T. Gansevoort (nefroloog UMCG), Prof. M.H. Hemmelder (nefroloog, Maastricht UMC+) en dr. A.P. van Beek (internistendocrinoloog UMCG). Allen hebben een ervaring in het begeleiden van arts-onderzoekers / promovendi. Hiernaast zal je dagelijks begeleid worden door één van de gepromoveerde projectcoördinatoren die ook in het UMCG werkzaam is.

Specificaties

Netherlands Heart Institute

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste, ambitieuze arts-onderzoeker / promovendus die over de volgende kwaliteiten beschikt: 

 • Je hebt een afgeronde studie geneeskunde, biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of een andere relevante universitaire opleiding; 
 • Je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek, zowel op het gebied van de nefrologie, cardiologie en endocrinologie; 
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels; 
 • Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair teamverband; 
 • Je hebt een proactieve en pragmatische werkhouding en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel; en,
 • Als je aantoonbare eerdere wetenschappelijke ervaring hebt, zoals een artikel of onderzoeksprogramma, met name op epidemiologisch gebied, dan is dit een pre.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een verlening.

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (36 uur per week). Bij gebleken geschiktheid zal de aanstelling worden verlengd voor de duur van het promotieonderzoek. De inschaling zal zijn als promovendus of arts-onderzoeker conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). De CAO-UMC biedt onder meer 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • AT NHI 20230329

Werkgever

Netherlands Heart Institute

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you