Medewerker Studentencommunicatie & Voorlichting (0,8 fte)

Medewerker Studentencommunicatie & Voorlichting (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 mrt 16 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Weet jij nog dat je zelf studeerde en belangrijke informatie zocht over je opleiding? Heb je goede ideeën om dat te verbeteren? Kom dan eens kennismaken.

Functieomschrijving

De afdeling Onderwijs- en Studentenzaken van de faculteit Diergeneeskunde is op zoek naar een vrolijke collega die goed weet hoe studenten hun informatie het makkelijkste vinden en daar graag aan meewerkt.

Voor de ondersteuning van de communicatie en voorlichting van verschillende opleidingen binnen de faculteit Diergeneeskunde zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker Communicatie en Voorlichting voor de afdeling Onderwijs- en Studentenzaken (OSZ). De afdeling OSZ (35 medewerkers) is onderdeel van het Facultaire Ondersteuningsorganisatie en werkt multidisciplinair in verschillende teams die worden ondersteund door een secretariaat. De teams zijn Onderwijscoördinatie, Studieadvies, Roostering & Planning en Docentondersteuning & Studiepunt.

Als medewerker Communicatie en Voorlichting ondersteun je het team Studieadvies en word je de rechterhand van de communicatiemedewerker. Het team Studieadvies zorgt voor de begeleiding, advisering, voorlichting en communicatie richting studenten en studiekiezers. Het team bestaat uit verschillende studieadviseurs, een international officer, een projectleider studentenwelzijn en een communicatiemedewerker.

Het takenpakket is afwisselend en omvat de volgende onderdelen:
  • Je wordt redacteur van de studentensite (voor zittende studenten), de kiezerssites (voor scholieren die zich aan het oriënteren zijn) en de onderwijspagina’s op intranet.
  • Samen met de eindredacteur zorg je voor een goede online informatievoorziening richting (aankomend) studenten, zoals het up-to-date houden van de verschillende sites.
  • Je redigeert aangeleverd nieuws en zet nieuwsberichten online. Je zorgt (maandelijks) voor het opmaken en versturen van de studentennieuwsbrief in het programma MAILEON. 
  • Je denkt en werkt mee om met de inzet van aanvullende communicatiekanalen studenten nog beter te bereiken, zoals tv-schermen, mailings, posters/flyers, social-media en de samenwerking met studentenvertegenwoordigingen.
  • Je bent achterwacht bij afwezigheid van de communicatiemedewerker.
  • Samen met de communicatiemedewerker bedenk je de inhoudelijke invulling van de Bachelor Open Dagen van de opleiding Diergeneeskunde en op welke wijze we scholieren het beste kunnen voorlichten. Je werkt mee aan de ontwikkeling van nieuw beeldmateriaal, video’s en PowerPointpresentaties.
  • Je denkt mee met de communicatiemedewerker welke informatie belangrijk is voor nieuwe studenten en helpt mee bij samenstelling van de eerstejaarsnieuwsbrieven.
  • Je helpt mee met de coördinatie van de selectie van de bacheloropleidingen Diergeneeskunde en Zorg, Gezondheid & Samenleving.
  • Je denkt met collega’s mee bij het bedenken van een effectieve communicatiestrategie bij verandertrajecten die spelen bij de faculteit, zoals bijv. de nieuwe master Diergeneeskunde,  het thema Studentenwelzijn en de interne communicatie richting docenten.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent een zelfstandige en proactieve teamplayer met affiniteit met het onderwijs en communicatie. Je bent communicatief vaardig, nauwkeurig en hebt een hands-on instelling. Overzicht kunnen houden over meerdere taken/processen is een belangrijke competentie net als een goede spreek- en schrijfvaardigheid in zowel Nederlands als Engels. Daarnaast sta je stevig in je schoenen. Ervaring met websitebeheer, het versturen van nieuwsbrieven en grafische vormgeving zijn een grote pre.

Wij zoeken een enthousiaste kandidaat die:
  • beschikt over hbo werk- en denkniveau;
  • een relevante vooropleiding heeft of ervaring op het gebied van communicatie;
  • affiniteit heeft met de doelgroep scholieren en studenten;
  • beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • ervaring heeft met creatieve contentcreatie;
  • stressbestendig is en tegelijkertijd een flexibele en dienstverlenende instelling heeft;
  • hands-on ondersteuning biedt aan de verschillende medewerkers in team Studieadvies;
  • goed kan plannen en prioriteren. 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 fte) voor de duur van 1 jaar. Met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.471,- en maximaal € 3.764,- (schaal 7/8 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema's One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Dierenziekenhuis.  Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht. 

Specificaties

  • Onderwijs
  • 20—32 uur per week
  • €2471—€3764 per maand
  • HBO
  • 1207857

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you