Bioinformaticus Genoomdiagnostiek

Bioinformaticus Genoomdiagnostiek

Geplaatst Deadline Locatie
31 mrt 30 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De sectie Genoomdiagnostiek voert maandelijks duizenden genetische testen uit ten behoeve van  binnen- en buitenlandse patiënten diagnostiek. Als bioinformaticus in ons team ben je verantwoordelijk voor het operationeel houden van dit data verwerking proces. Dit doe je door in te grijpen als er een verstoring optreedt of het beantwoorden van logistieke of inhoudelijke vragen van onze collega’s op het laboratorium of de inhoudelijke interpretatie (moleculair geneticus). Kom jij ons team versterken?

De sectie faciliteert ook allerlei onderzoeks- en innovatietrajecten op het gebied van de genetica. Dit alles wordt gedaan met een breed spectrum van technieken (onder andere MIPS, NIPT, WES, WGS, longread, optical genome mapping) op verschillende sequencing platformen.

De geproduceerde data wordt verder verwerkt op het rekencluster (64 compute nodes, 6PB opslag) van het team Bioinformatica. Deze verwerking gebeurt volledig automatisch door een combinatie van open-source en zelf geschreven software. Daarnaast wordt er ook (software)ondersteuning geleverd bij de interpretatie van deze data.

Daarnaast wordt ook van je verwacht dat je, ondersteund door onze ontwikkelaars, zelf verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in dit proces kan aanbrengen. Dit gebeurt volgens een agile ontwikkelmethode waarbij je, naast de implementatie, ook zelf bezig gaat met voorbereiding, testen, documentatie en nazorg. Zo kom je ook in contact met andere collega’s binnen en buiten het team Bioinformatica.

Je werkt in een team met 24 collega's, waarvan 4 directe collega's.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Verwerken van ruwe data ten behoeve van diagnostische interpretatie.
  • (Gebruikers)vragen (naar aanleiding van interpretatie) beantwoorden.
  • Identificeren en herstellen van problemen in data verwerking workflows.
  • Nieuwe functionaliteiten of verbeteringen implementeren in workflows, grafische of ondersteunende applicaties.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je hebt een hbo (bachelor of master) opleiding in de bioinformatica (of vergelijkbaar) met een sterke nadruk op de humane genetica. Deze kan je toepassen met een gedegen basiskennis van het ontwikkelen van software in Java (of vergelijkbaar). Verder heb je ervaring met Linux en is affiniteit met het werken op een rekencluster (onder andere Slurm en Docker/Singularity) een pre.

Er is veel vrijheid en verantwoordelijkheid die vraagt om een gestructureerde en verzorgde manier van werken met aandacht voor de details. Daarnaast ben je ook in staat om dit weer in te passen in het groter geheel. Je hebt de discipline om dit automatische proces te ondersteunen en de creativiteit en durf om hier verandering in aan te brengen. Veranderingen of nieuwe concepten pak je snel op. Het internationale karakter van ons team vraagt om een goede beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op: 
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.079 en € 4.095 (schaal 8) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Genetica voert onder andere poliklinische behandelingen en diagnostiek van erfelijke ziekten uit en is daarmee één van de grootste genetica afdelingen in Europa. De onderzoeksgroepen verrichten baanbrekend onderzoek naar de relatie tussen genen en ziekten, in het bijzonder kanker, doofheid, blindheid, verstandelijke beperking en aangeboren afwijkingen. De sectie genoomdiagnostiek van de afdeling humane genetica is een ISO 15189:2012 gecertificeerd laboratorium dat hoogwaardige genetische diagnostiek verzorgt voor patiënten en hun families. De sectie bestaat uit meer dan 130 medewerkers en voert jaarlijks meer dan 30,000 genetische testen uit voor meer dan 600 genetische aandoeningen, aan de hand van de laatste innovatieve genetische technieken.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • IT
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3079—€4095 per maand
  • HBO
  • 182463-P1196227-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you