Researchcoördinator

Researchcoördinator

Geplaatst Deadline Locatie
31 mrt 21 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Spreken de woorden 'research' en 'klinische studies' jou aan? Zoek jij een baan waarbij jij het aanspreekpunt bent voor een diverse groep kinderen die deelneemt aan wetenschappelijke onderzoeken (studies)? Dan is deze functie iets voor jou!

Functieomschrijving

Wij bieden een afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke functie als researchverpleegkundige binnen een enthousiast researchteam, waarbij je (mede) verantwoordelijk bent voor de praktische uitvoering van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Je bent de spil in dit dynamische proces en begeleidt onderzoekers bij de noodzakelijke handelingen rondom GCP-procedures, METC-aanvragen, dossiervoering, consentprocedures, en dataopslag.

In het team werken enkele vaste onderzoeksartsen (PI's), een researchcoördinator, researchverpleegkundigen en researchassistenten. Je werkt nauw samen met (kinder)artsen, verpleegkundig specialisten, afdelingsverpleegkundigen, laboranten en secretaresses.
 • Je bent verantwoordelijk voor het traject rond meerdere studies die worden uitgevoerd conform de Good Clinical Practice (GCP)-richtlijn en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
 • Het opzetten, coördineren, plannen en uitvoeren van studies, evenals het screenen en begeleiden van patiënten, behoren tot jouw taken. Daarnaast draag je zorg voor de administratieve verwerking van alle onderzoeksgegevens in onder andere databases en patiëntendossiers. Jij ziet erop toe dat de afdeling alle relevante wet- en regelgeving toepast en vertaalt naar de praktijk.
 • Je hebt direct contact met onderzoekers, opdrachtgevers en hun afgevaardigden en neemt actief deel aan de verschillende netwerken waar het UMC Utrecht lid van is. In de verschillende netwerken heb je een proactieve rol waarbij je trainingen en presentaties geeft en het team op enthousiaste wijze vertegenwoordigt.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-opleiding Verpleegkunde afgerond.
 • Je beschikt over BROK/GCP-certificaat of bent bereid deze te behalen.
 • Je bent flexibel, kunt snel schakelen en beschikt over goede communicatieve (in Nederlands en Engels) en organisatorische vaardigheden en goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift.
 • Basiskennis statistiek is een aanbeveling.
 • Je bent punctueel en het samenwerken in multidisciplinair verband vormt voor jou geen probleem.
 • Je vindt het leuk om te innoveren en draagvlak te creëren voor klinische studies.
Het betreft een parttime functie (70%), in eerste instantie voor een jaar, maar bij goed functioneren en toereikend studiebudget is verlenging te verwachten.

De dagen zijn flexibel in te delen in overleg met het studieteam.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (28 - 28 uur) functie bedraagt maximaal € 4.095,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

De afdeling Neurologie & Neurochirurgie bestaat uit zes zorglijnen die geformeerd zijn rondom de topreferente patiëntengroepen en de daaraan gekoppelde onderzoekslijnen. Door de zorglijn Kind wordt onderzoek gedaan naar epilepsie. Epilepsie is een van de meest voorkomende chronische neurologische aandoeningen, met een prevalentie van 7 per 1000. Binnen de zorglijn Kind verrichten we onderzoek naar de oorzaak van epilepsie, met een belangrijke rol voor genetisch onderzoek en aandacht voor bijkomende comorbiditeit (ontwikkelingsstoornissen). We onderzoeken nieuwe mogelijkheden van behandeling, in samenwerking met meerdere afdelingen binnen het UMCU (Genetica, Neurochirurgie, Neurofysiologie) en met laboratoria voor proefdieronderzoek. We nemen deel aan een aantal behandelstudies, waar vaak meerdere centra bij betrokken zijn, zowel in binnen- als buitenland. We zijn een Nederlands (NFU/Orphanet) en Europees (ERN EpiCARE) erkend expertisecentrum voor complexe kinderepilepsie.

Bij de coördinatie van epilepsie onderzoek wordt samenwerking gezocht met het 030-lab. Het 030-lab is een onderzoeksfaciliteit in het WKZ waar onderzoekers van UMCU, UU en het Prinses Máxima Centrum lange-termijn follow-up onderzoek en clinical trials verrichten, met als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven en preventie van gezondheidsschade van kinderen en jeugd. Door samenwerking met het 030-lab blijft de continuïteit van projectmonitoring gewaarborgd en kunnen ervaringen uitgewisseld worden.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 28 uur per week
 • max. €4095 per maand
 • HBO
 • 2023-3147

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you