Medewerker Signalering Infectieziekten | RIVM

Medewerker Signalering Infectieziekten | RIVM

Geplaatst Deadline Locatie
4 apr 2 jun Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onderdeel zijn van het kloppend hart van de infectieziektebestrijding, dat ben jij als medewerker signaliering infectieziekten.

Functieomschrijving

In deze functie combineer je de inhoudelijke en organisatorische aspecten van infectieziektebestrijding, waarbij het onderhouden van contacten binnen en buiten de organisatie belangrijk is. In deze inspirerende werkomgeving op het snijvlak van onderzoek en beleid, werk je samen met onder andere (arts)epidemiologen, statistici, datamanagers, en (micro-)biologen binnen en buiten het RIVM.

Als Medewerker Signalering Infectieziekten verzorg je de rol als voorzitter van het signaleringsoverleg en schrijf je het rapport de "Staat van Infectieziekten in Nederland".

Werkzaamheden en taken

Je werkt in een team van vijf roulerende voorzitters van het wekelijkse signaleringsoverleg. Ongeveer eens in de maand ben jij de voorzitter van het overleg. Als voorzitter screen, valideer en verwerk jij de verzamelde signalen in een wekelijks overzicht voor professionals.

Je zorgt daarnaast voor het tot stand komen van het rapport "Staat van Infectieziekten in Nederland". Hiervoor werk je samen met alle afdelingen binnen centrum EPI en verzorg je ook het zogenaamde themahoofdstuk. Deze taak kan mogelijk gecombineerd worden met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van vroegsignalering, of infectieziekten in brede context.

Verder onderhoud je internationale contacten met de WHO en ECDC voor kennisuitwisseling over (vroeg)signalering en zorg je voor de beantwoording van hun vragen, bijvoorbeeld door regelmatig actuele overzichten over infectieziekten in Nederland op te stellen.

Uniek aan deze baan

Deze functie biedt jou de kans om door middel van vroegsignalering bij te dragen aan de infectieziektebestrijding. Door het multidisciplinaire karakter kun je een breed netwerk van infectieziekteprofessionals opbouwen en onderhouden.

De "Staat van Infectieziekten" omvat veel verschillende infectieziekten: het opstellen van dit rapport zorgt voor een overzicht van de huidige stand van zaken van alle actuele en relevante infectieziekten in Nederland.

Specificaties

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Functie-eisen

  • Je bent een arts-infectieziektebestrijding (voorkeur), epidemioloog of medisch bioloog.
  • Je hebt werkervaring op het gebied van infectieziekten (bv. binnen een ziekenhuis of GGD of een (aanstaande) wetenschappelijk promotie op dit gebied).
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk.
  • Je bent vaardig in het leggen en onderhouden van professionele contacten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd.

  • Salarisniveau: schaal 11
  • Maandsalaris: Min €3.608 – Max. €5.503 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contractduur: Voor de duur van 12 maanden (vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd)
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

RIVM | centrum Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten (EPI)

Bij het RIVM werken ruim 2300 collega’s elke dag samen aan de zorg voor morgen. Het centrum Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten (EPI), wat valt binnen het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb), heeft tot doel om de gezondheid van Nederland op het gebied van infectieziekten te analyseren en te bewaken. Het centrum EPI creëert inzicht in het vóórkomen en de verspreiding van infectieziekten en evalueert de effectiviteit van interventies voor de bestrijding. Lokale, regionale en landelijke gegevens over infectieziekten worden verzameld, bewerkt, geanalyseerd en vervolgens gerapporteerd ten behoeve van een adequate uitvoering van de infectieziektebestrijding. Daarnaast wordt op basis van de analyse van surveillancedata en van inhoudelijke kennis, epidemiologisch onderzoek geïnitieerd en geïmplementeerd. Dit gebeurt om bestrijding en beleid te ondersteunen, om inzicht te genereren in (determinanten van) transmissie en om de effectiviteit van interventies te evalueren.

Vanuit de afdeling Data, Innovatie en Signalering (DIS) – onderdeel van centrum EPI - wordt de coördinatie en invulling van het Signaleringsoverleg Infectieziekten verzorgd. Vroegsignalering van infectieziekten is essentieel om adequate bestrijding uit te kunnen voeren en wordt daarom binnen het CIb gezien als een kritiek proces. Tijdens het wekelijks, multidisciplinair overleg worden potentiële relevante infectieziektesignalen uit binnen- en buitenland besproken. Signalen kunnen bijvoorbeeld uitbraken zijn, nieuwe of onverwachte infectieziekten of veranderingen in infectieziektetrends. De verzamelde signalen worden in een wekelijks overzicht gedeeld met ruim 3500 professionals die werkzaam zijn op het terrein van infectieziektebestrijding.

Jaarlijks wordt vanuit DIS het rapport "Staat van Infectieziekten in Nederland" gepubliceerd. Het rapport geeft een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van (de epidemiologie) van infectieziekten. Daarnaast is er elk jaar een themahoofdstuk, waarin een actueel thema wordt uitgediept dat relevant is voor infectieziekteonderzoek en -bestrijding.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €3608—€5503 per maand
  • Universitair
  • AT VWS 20230404

Werkgever

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you