Chemisch technicus

Chemisch technicus

Published Deadline Location
21 Apr 13 Jun Eindhoven
Ben jij technicus met een achtergrond in de chemie en wil je graag bijdragen aan hoogwaardig onderzoek naar duurzame energie? Dan is deze vacature voor Chemisch technicus bij onderzoeksinstituut DIFFER echt iets voor jou!

Job description

Als chemisch technicus zul je deel uitmaken van een team van 5-10 technici die de onderzoekers van de afdeling Solar Fuels ondersteunen in de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de conversie en opslag van duurzame energie. Het gaat hierbij onder andere om katalytische, elektrochemische, en plasma-geassisteerde processen, bijvoorbeeld voor de elektrolyse van water, CO2 reductie, N2 fixatie en batterijen.

Samen met je collega's zorg je voor de praktische ondersteuning van experimenten die worden uitgevoerd door wetenschappers. Je zorgt ervoor dat experimenten veilig kunnen worden gedaan en denkt mee bij het opzetten van nieuwe experimenten. Ook draag je bij aan het onderhoud van laboratorium appratuur, de opslag van chemicaliën en samples, en draag je zorg voor een veilige werkomgeving op het lab.

Specifications

DIFFER

Requirements

Taken & verantwoordelijkheden:
 • Het praktisch ondersteunen van onderzoek in het laboratorium op het gebied van (voornamelijk anorganische) chemie, katalyse, elektrochemie en plasma chemie.
 • Zorgdragen voor het onderhoud van laboratorium apparatuur (voornamelijk GC), waarbij je het contact onderhoudt met leveranciers en eventueel klein onderhoud zelf uitvoert.
 • Het ondersteunen van de wetenschappelijke medewerkers bij de aanschaf van nieuwe apparatuur.
 • De veiligheid waarborgen in de laboratoria. Dit doe je in samenwerking met de rest van de medewerkers. Je zult bijvoorbeeld trainingen en instructies geven op het gebied van veiligheid op het lab, de veiligheidsaspecten van chemicaliën en chemisch afval beoordelen, en wetenschappers helpen bij het schrijven van standard operating protocols (SOPs) en de opzet van risico-inventarisatie & evaluaties (RI&E's).
 • De registratie van chemicaliën en samples bijhouden en de wetenschappelijke staf waar nodig adviseren over de aankoop van nieuwe chemicaliën.
Jouw profiel:
 • Een HBO-diploma in chemie/scheikunde of chemische technologie.
 • Je bent proactief, oplossingsgericht, en een echte teamspeler.
 • Sterke betrokkenheid bij de veiligheid van jezelf en die van anderen.
 • Vaardig in de Engelse taal.
 • Je werkt graag in een dynamische werkomgeving.
 • Ervaring met katalyse, elektrochemie, of GC apparatuur, en/of het hebben van een EHBO-dilpoma, is een pré.

Conditions of employment

Deze functie is voor 0,8 - 1 FTE, is voor een periode van 2 jaar, met bij gebleken geschiktheid een vaste aanstelling en wordt ingeschaald in salarisschaal 8. De standplaats van de positie is bij DIFFER in Eindhoven (www.differ.nl). Wanneer je een functie bij DIFFER vervult, bent je in dienst van NWO. Je kunt deelnemen aan de Arbeidsvoorwaarden op Maat regeling (AVOM) die NWO haar werknemers biedt. We hebben een aantal regelingen die bijdragen aan een goede werk-privé balans. Bij DIFFER geloven we dat een divers personeelsbestand in gender, leeftijd en culturele achtergrond belangrijk is voor het verrichten van excellent onderzoek te komen. We moedigen daarom iedereen aan bij ons te solliciteren. Meer informatie over werken bij NWO staat op de NWO website (https://www.nwo-i.nl/werkenbij/banenbijnwoi/)

Employer

Dutch Institute for Fundamental Energy Research

Het Nederlands Instituut voor Funderend Energieonderzoek (DIFFER) doet onderzoek naar materialen, processen en systemen voor een wereldwijde duurzame energie infrastructuur. We werken nauw samen met (inter)nationale onderzoeksinstellingen en bedrijven. Onze faciliteiten zijn beschikbaar voor de industrie en wetenschappelijk onderzoekers. Als een van de negen onderzoeksinstituten van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) speelt DIFFER een belangrijke rol in funderend onderzoek voor de wereldwijde energietransitie.

Met multidisciplinair energieonderzoek focussen we op twee belangrijke gebieden, solar fuels voor de conversie en opslag van hernieuwbare energie en kernfusie, een schone bron van energie.

Additional information

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Hans van Eck via h.j.n.vaneck@differ.nl. Om te solliciteren op deze functie nodigen we je uit op onderstaande button te klikken:

Specifications

 • Support staff (clerical, administrative, facility)
 • Natural sciences
 • 32—40 hours per week
 • University graduate
 • 3345

Location

De Zaale 20, 5612AJ, Eindhoven

View on Google Maps

Interesting for you

X

Apply for this job

Apply for this job

This application process is managed by the employer (DIFFER). Please contact the employer for questions regarding your application.

Thank you for applying

Please contact the employer for questions regarding your application.

Tip: save this job as favorite in your AcademicTransfer account. This gives you an immediate overview and makes it easy to find the job later on. No account yet? Create it now and take advantage of other useful functionalities too!

Application procedure

Application procedure

Make sure to apply no later than 13 Jun 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).