Arts-onderzoeker Cardiologie

Arts-onderzoeker Cardiologie

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 15 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een arts-onderzoeker die interesse heeft in het verrichten van klinisch wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe therapieën voor patiënten met hart- en vaatziekten en specifiek aandoeningen van kransslagaders en hartkleppen.

Je bent werkzaam bij de afdeling Cardiologie van het UMCG en hebt binnen je takenpakket:
- het identificeren en includeren van patiënten in lopende klinische onderzoeken;
- het uitvoeren van onderzoekshandelingen met de patiënten;
- het documenteren en rapporteren hiervan.

Je werkt hiervoor intensief samen met de behandelend cardiologen, andere onderzoeks-artsen,verpleegafdelingen, poliklinieken, functieafdelingen en hartkatherisatie van het UMCG Hartcentrum. Binnen Cardio Research bereid je, samen met de projectteams, nieuwe onderzoeken voor en vervul je een coördinerende rol bij de inclusie en behandeling van patiënten in de lopende onderzoeken. Tenslotte heb je in dit taakgebied geregeld contact met externe opdrachtgevers over de voortgang van de onderzoeken en het beantwoorden van eventuele vragen hierover.
Het is ook mogelijk om door te stromen naar promotie onderzoek.


Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt de studie geneeskunde afgerond (inclusief BIG registratie) en hebt interesse in de cardiologie.
- Je hebt bij voorkeur onderzoekservaring, maar dit is niet absoluut noodzakelijk.
- Je bezit een teamspirit maar kan ook zelfstandig werken.
- Je hebt belangstelling voor klinisch wetenschappelijk onderzoek in de Gezondheidszorg.
- Je hebt affiniteit met commerciële aspecten van geneesmiddelenontwikkeling en innovaties op het gebied van medical devices.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden, ook in het Engels.
- Je bent resultaatgericht en je zoekt de samenwerking met anderen om jouw doelen te bereiken.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden en hebt een klantgerichte houding.
- Je bent in staat om je eigen werk binnen een grote organisatie te organiseren.
- Je bent precies, werkt accuraat en je beschikt over doorzettingsvermogen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Een inspirerende en multidisciplinaire werkomgeving waar samen met andere arts-onderzoekers veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. Je krijgt de gelegenheid om je te bekwamen in het werken op het snijvlak van wetenschap en commercie, binnen een groot en dynamisch academisch ziekenhuis. We werken nauw samen met diverse andere afdelingen binnen het UMCG. Daarnaast hebben we samenwerkingsverbanden met verschillende vooraanstaande centra in binnen- en buitenland.

De aanstelling is voor 36 uur per week. In eerste instantie is de aanstelling voor een jaar. Succesvolle vervulling van deze functie kan op termijn leiden tot een promotietraject en/of toelating tot de opleiding tot cardioloog. Je salaris bedraagt maximaal €5088,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). De aanstelling is in eerste instantie voor een half jaar. Daarna behoort verlenging tot de mogelijkheden.Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).Afdeling

Hartcentrum

Als arts-onderzoeker wil je ertoe doen. Je wilt het verschil maken in het leven van mensen met een cardiologische aandoening. Nu en in de toekomst. Daarom kies je bewust voor de functie als arts-onderzoeker op de afdeling Cardiologie van het UMCG, een dynamische afdeling waar onderzoek en de praktijk in elkaar vervlochten zijn. Wij voeren diverse studies uit naar nieuwe behandelingen voor cardiovasculaire aandoeningen, zoals hartinfarcten, klepafwijkingen en coronarialijden, en ook hartfalen en boezemfibrilleren. Met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek verbeteren we de patiëntenzorg. Wij geloven dat er voor elke cardiologische aandoening uiteindelijk een oplossing te vinden is.
De klinische studies die je uitvoert worden opgezet en/of uitgevoerd door de afdeling cardiologie, met name interventie cardiologie, van het UMCG, vaak in samenwerking met de device en farmaceutische industrie. Hierdoor werk je samen met onderzoeks-artsen, project verpleegkundigen, project managers en administratieve medewerkers, en ook met onderzoekers van over de hele wereld. Je hebt de kans om internationale werkbezoeken en conferenties bij te wonen. Dit combineer je met de zorg voor patiënten die deelnemen aan deze klinische studies. Hierdoor is elke dag anders en afwisselend.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3230 per maand
  • Universitair
  • 230325

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you