Fiscaal controller

Fiscaal controller

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 29 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je een bijdrage leveren aan maatschappelijk onderzoeksprojecten en excellent onderwijs?  wil jij met je expertise de fiscale dienstverlening van de Radboud universiteit naar een volgend niveau brengen? Wil je de spin in het fiscale web van de universiteit zijn? Dan komen we graag met in je in contact!

Als fiscaal controller ben je het aanspreekpunt voor alle fiscale vragen en bepaal je mede het fiscale beleid van de Radboud Universiteit en de inrichting van het Tax Control Frame Work. Je bent de spin in het fiscale web en weet wat er speelt op het gebied van BTW, loonheffing (inclusief WKR en DBA) en VPB. Hierbij word je ondersteund en werk je samen met je collega's van de BTW Helpdesk, Bestuurlijke- en Juridische Zaken en de divisie HR, namelijk de salarisadministratie en het HR Expertisecentrum Arbeid. 

Je bepaalt en verzorgt als fiscaal controller de noodzakelijke fiscale instructie van medewerkers van de universiteit, zowel binnen als buiten de financiële- en HR kolom. Je voert steekproeven uit en beoordeelt de resultaten, waarbij je deze bespreekt met de betrokken medewerkers en het fiscale handboek aanpast indien nodig. Daarnaast lever je als fiscaal controller fiscaal advies op gebied van internationale samenwerkingsverbanden, onderzoeksprojecten en grote infrastructurele onderzoekfaciliteiten.

Als fiscaal controller draag jij de eindverantwoordelijkheid voor de aangiften van de organisatie. Je voert daarom regelmatig overleg met de Belastingdienst en waar nodig met de externe fiscale adviseur. Uiteraard onderhoud je ook contact met andere universiteiten op fiscaal terrein, ben jij het aanspreekpunt voor andere externe fiscale organisaties en vertegenwoordig je de Radboud Universiteit in landelijke netwerken, zoals het fiscalisten netwerk van Nederlandse Universiteiten.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde fiscale opleiding op minimaal hbo-niveau, zoals: Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Finance, Tax and Advice of een andere relevante fiscale opleiding.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring als fiscalist, bij voorkeur bij een onderwijsinstelling. Ervaring in een bestuurlijk complexe organisatie is een pre.
  • Je bent gemotiveerd om je vaktechnisch te blijven ontwikkelen, bent op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen en gaat uitdagingen in complexe fiscale vraagstukken niet uit de weg.
  • Je hebt een kritische en proactieve werkhouding en beschikt over aantoonbare communicatieve- en adviesvaardigheden, zowel in woord als geschrift in het Nederlands en Engels.
  • Je bent vaardig met het Microsoft office 365 pakket en hebt kennis van administratieve systemen. Kennis van Oracle EBS en SAP (BusinessObjects) informatie is een pre.
Ben je enthousiast, maar twijfel je of je wel volledig aan de functie-eisen voldoet? Wij nodigen je graag uit om alsnog te reageren of contact met ons op te nemen. Zeker als jij je herkent in onze kernwaarden moed, verbinding en openheid, horen wij graag jouw motivatie voor deze functie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
  • Je ontvangt een salaris van minimaal €3.974 en maximaal € 6.181 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11 of 12). Je inschaling is afhankelijk van werkervaring en daarmee het takenpakket dat je gaat uitvoeren.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Je gaat werken bij de afdeling Control Accounting Reporting van de divisie Finance & Control en Inkoop. Deze divisie is één van de zes divisies van Radboud Services. Met ruim 1200 medewerkers ondersteunt en faciliteert Radboud Services het onderwijs en onderzoek aan de Radboud Universiteit. Werken bij Radboud Services betekent werken in een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer, binnen een universiteit met een internationale reputatie waar onderling vertrouwen, autonomie en eigen verantwoordelijkheid worden gestimuleerd en waar iedere medewerker telt.

De divisie F&C en Inkoop (totale omvang 55 fte, verdeeld over zo'n 70 medewerkers) heeft een cruciale rol in de integrale financiële ondersteuning van onderzoek, onderwijs & impact en is op concernniveau verantwoordelijk voor het goede reilen en zeilen op financieel, economisch en administratief gebied en de control daarvan bij alle organisatie-eenheden. De divisie bestaat verder uit de afdelingen: Centrale Financiële Administratie (CFA), Inkoop en Finance & Control Centraal.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Financiën
  • max. 40 uur per week
  • €3974—€6181 per maand
  • HBO
  • 1209404

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you