Arts-onderzoeker stamceltransplantatie bij MS patiënten (PhD traject)

Arts-onderzoeker stamceltransplantatie bij MS patiënten (PhD traject)

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 10 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij onderdeel zijn van een team van arts-onderzoekers waarmee jij patiëntgebonden onderzoeken in de praktijk uitvoert?

Functieomschrijving

Sinds eind 2022 is er in Nederland de mogelijkheid om een kleine groep MS patiënten die een zeer agressief ziekteverloop hebben te behandelen met stamceltransplantatie. Deze behandeling zal plaatsvinden in twee ziekenhuizen in Nederland; het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Amsterdam UMC, locatie VUMC.

Om het effect en de veiligheid van deze behandeling goed te kunnen evalueren start er vanuit het Sint Antonius ziekenhuis, in samenwerking met het MS Centrum Amsterdam van VUMC een belangrijke observationele studie: de MS-ACT. De MS-ACT studie heeft tot doel alle patiënten nauwgezet te vervolgen die in de twee Nederlandse ziekenhuizen behandeld worden met stamceltransplantatie de komende jaren.

De Stichting Annie van Koeverden maakt deze studie mogelijk met een subsidie toegekend aan de afdeling neurologie van het Sint Antonius ziekenhuis.

Wat ga je doen?
Als arts-onderzoeker ben je de spil in het web van de opzet en uitvoer van de studie. Het eerste jaar zal je vooral bezig zijn met het opzetten van de trial op beide locaties; het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en het Amsterdam UMC (locatie VUMC).

Aangezien een groot deel van de onderzoeks-gerelateerde bezoeken van de deelnemers plaats zullen vinden in Nieuwegein en Amsterdam werk je tijdens het onderzoek tussen deze twee locaties. Verder ben je samen met het team van arts-onderzoekers en onderzoeksassistenten in het MS Centrum Amsterdam (VUMC) verantwoordelijk voor algemene onderzoekstaken. Uiteindelijk voer je analyses uit op de verzamelde dataset en verwerk je dit tot meerdere publicaties. Naast de werkzaamheden aan deze studie neem je deel aan de werkzaamheden op de polikliniek van het MS centrum Amsterdam. Daarnaast is er de mogelijkheid om als arts-onderzoeker ook klinische diensten te doen voor de algemene neurologie of onderwijs te geven aan studenten /co-assistenten.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

Wij zijn opzoek naar een Arts-onderzoeker die:
  • Communicatief sterk is, zowel mondeling als schriftelijk, waarbij beheersing van de Nederlandse en Engelse taal een vereiste is;
  • Organisatorisch vaardig is;
  • Goed in staat is om nauw contact te onderhouden met collega's op beide locaties;
  • Klinische werkzaamheden op de afdeling neurologie, of betrokkenheid bij onderwijs aan medisch studenten is bespreekbaar;
  • ANIOS ervaring is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

  • Je krijgt een contract voor een jaar met de intentie tot verlenging voor de overige 36 maanden.
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.230 tot € 5.088 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring). Daarnaast ontvang je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
  • Vergoeding van 75% van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
  • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Werkgever

Amsterdam UMC

De MS-ACT wordt uitgevoerd vanuit de afdelingen neurologie van het Sint Antonius ziekenhuis en het MS Centrum Amsterdam (VUMC). Dit traject is een prachtige kans om onderzoek te doen in een groot perifeer centrum tezamen met onderzoek in een groot academisch ziekenhuis.

Het St Antonius ziekenhuis in Nieuwegein is een groot perifeer opleidingsziekenhuis, waar de zorg voor MS patiënten op de polikliniek en afdeling neurologie een van de speerpunten is. Het St Antonius MS Centrum is een groot MS centrum van Nederland met ruim meer dan 1500 patiënten met MS. Het St Antonius MS centrum ziekenhuis fungeert als een groot verwijscentrum voor MS patiënten in de directe omgeving en daarbuiten en heeft met 3 MS-neurologen, 5 MS-verpleegkundigen en een groot multidisciplinair behandelteam een lange ervaring op het gebied van de diagnose en behandeling van mensen met MS.

De afdeling neurologie van het MS Centrum Amsterdam bestaat uit MS neurologen, MS verpleegkundigen, (arts)-onderzoekers, een datamanager, polikliniek en onderzoeksassistenten, trial verpleegkundigen en verpleegkundigen op de dagbehandeling. Je komt te werken in een team met ruime ervaring in het doen en opzetten van wetenschappelijk onderzoeker, waaronder ook grote multicenter trials. Het MS Centrum Amsterdam is daarnaast een toonaangevend internationaal centrum op het gebied van de ziekte multiple sclerose (MS) waar hoogwaardig onderzoek, zorg voor patiënten en de opleiding van toptalenten centraal staan. In het multidisciplinaire MS Centrum Amsterdam werken meer dan 80 onderzoekers aan het verwerven van betere inzichten in de pathogenese van de ziekte, het verbeteren van de diagnostische mogelijkheden voor het vaststellen en typeren van MS en het betrouwbaarder meten van de ziekteactiviteit. Verder zoeken we naar effectievere en mogelijk nieuwe behandelingen voor mensen met MS.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • Universitair
  • 8608

Werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you