Procesregisseur onderwijs- en tentamenplanning

Procesregisseur onderwijs- en tentamenplanning

Geplaatst Deadline Locatie
3 mei 28 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij de verbindende en oplossingsgerichte procesregisseur die de onderwijs- en tentamenplanning binnen de Radboud Universiteit verder helpt professionaliseren? Ben je in staat deze nieuwe rol vorm te geven én kun je met overtuigingskracht concrete verbetervoorstellen op de kaart zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Radboud Universiteit heeft stevige ambities op het terrein van onderwijsondersteuning, gericht op het professionaliseren en continu verbeteren van de dienstverlening aan studenten en docenten. De uitvoering van de onderwijsondersteunende processen ligt deels in de faculteiten en deels binnen Radboud Services, waar de centrale diensten zijn belegd.

Het meerjarige programma 'Optimale Onderwijsplanning’ heeft voor roostering van onderwijs en tentamens een stevige start gemaakt met het stroomlijnen van universiteit-brede (werk)processen en beleidsafspraken. De Radboud Universiteit wil de regie op de verdere ontwikkeling van de universiteit-brede  onderwijs- en tentamenplanning expliciet beleggen, zodat de verantwoordelijkheid voor het beheer en de doorontwikkeling van de producten en werkprocessen rondom roostering voor de toekomst is geborgd.

Als procesregisseur verbind je collega’s op allerlei niveaus (operationeel, tactisch en strategisch niveau en van beleid tot uitvoering) in een complexe omgeving. In deze functie heb je oog voor de belangen van stakeholders en het gezamenlijk belang van de universiteit en zorg je voor structurele verbetering van werkprocessen op basis van consensus (over de faculteiten en diensten heen). Je hebt in deze functie geen leidinggevende verantwoordelijkheden.

Als procesregisseur beheer je de verbeteragenda voor onderwijs- en tentamenplanning en ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de PDCA cyclus. Je vertaalt behoeften op het gebied van roostering naar concrete (project)voorstellen, vaak met een aanzienlijke ICT-component, en zet deze op de kaart te binnen de (lijn)organisatie.

Verwachte activiteiten in het eerste jaar zijn onder andere het ondersteunen van faculteiten bij het implementeren van resultaten uit het programma (nieuwe jaarcyclus, beleid voor docentbeschikbaarheid en kwaliteitscriteria voor roosters), het evalueren en bijsturen van de nieuwe methodiek voor zaalverdeling, het begeleiden van de afronding van de implementatie en nazorg van de nieuwe roosterapplicatie (TermTime), en het actualiseren van het jaarrooster en het handboek roosteren.

In deze nieuwe functie binnen de Radboud Universiteit als procesregisseur krijg je in eerste instantie de opdracht om inhoudelijk en in meer detail vorm te geven aan deze rol. We zoeken daarom iemand die flexibel is, zich de relevante processen snel eigen maakt en effectief een eigen netwerk kan opbouwen binnen de universiteit. In het eerste jaar zal er een evaluatie plaatsvinden van deze nieuwe rol binnen de Radboud Universiteit en op basis daarvan besluiten we of en hoe hier structureel invulling aan gegeven zal worden.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde universitaire masteropleiding.
  • Je hebt ruime en aantoonbare ervaring met het analyseren van bedrijfsprocessen en het implementeren van procesverbeteringen in een complexe organisatie, bij voorkeur in de logistiek van het hoger onderwijs. Kennis van het roosterproces en/of roostersystemen is een pre.
  • Je bent bestuurlijk- en organisatiesensitief, integer, proactief, en resultaatgericht.
  • Je bent verbindend, beschikt over veerkracht en vasthoudendheid, bent flexibel en oplossingsgericht.
  • Je hebt overtuigingskracht, kunt draagvlak verwerven en omgaan met weerstand.
  • Je hebt excellente advies- en communicatievaardigheden (op verschillende niveaus).
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Bepaalde tijd (1 jaar). Uitzicht op vast contract bij positieve evaluatie op nieuwe functie.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 4.814 en maximaal € 6.181 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met mogelijk uitzicht op een vast dienstverband indien de functie een structurele invulling krijgt.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Het onderwijs binnen de Radboud Universiteit is georganiseerd in zeven faculteiten (Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen; Letteren; Rechtsgeleerdheid; Medische Wetenschappen; Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica; Sociale Wetenschappen; en Managementwetenschappen), de Radboud Docenten Academie, en een aantal instituten voor post-initieel onderwijs. Binnen de faculteiten is de onderwijsondersteuning belegd binnen de Onderwijscentra, waar onder andere de roosteraars en facultaire tentamenorganisaties zijn gepositioneerd.

De centrale ondersteunende diensten van de universiteit zijn ondergebracht in Radboud Services. Academic Affairs is één van de zes divisies van Radboud Services. Academic Affairs bundelt strategisch beleidsadvies en het verlenen van verschillende ondersteunende services op het gebied van onderzoek, onderwijs en studenten. Education Support is een afdeling binnen Academic Affairs. Hier komen de centrale diensten voor de ondersteuning van het onderwijs aan de Radboud Universiteit samen: onder meer onderwijskundig advies en docent-professionalisering, beheer en ontwikkeling van ICT functionaliteiten gericht op onderwijs, (proces)coördinatie van digitaal toetsen.

Als procesregisseur onderwijs- en tentamenroostering ben je werkzaam in de afdeling Education Support (binnen Academic Affairs) en rapporteer je rechtstreeks aan het afdelingshoofd. In deze functie werk je nauw samen met collega's van zowel de centrale diensten binnen de onderwijs-logistieke keten (bv. onderwijs- & studie faciliteiten en digitaal toetsen) als de faculteiten (bv. roosteraars, facultaire tentamenorganisaties). Tevens stem je proactief af met diverse (bestuurlijke) gremia die een rol hebben in de onderwijsondersteuning. Het Managementteam Education & Student Affairs (MESA, het overleg van de hoofden van de facultaire onderwijscentra en Radboud Services) is hierin je belangrijkste gesprekspartner.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Onderwijs; Beleid- en staf
  • €4814—€6181 per maand
  • Universitair
  • 1209152

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you