(Junior) Onderwijsadviseur

(Junior) Onderwijsadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
4 mei 28 mei Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Samen met docenten en studenten ons onderwijs nóg beter te maken. Dat is jouw impact als onderwijsadviseur bij de TU Delft!

Functieomschrijving

Een onderwijsprogramma verder ontwikkelen door de implementatie van onderwijsvernieuwingen, kwaliteitszorg en verbeterprojecten. Dat zijn de bezigheden die je als onderwijsadviseur bij de TU Delft kan verwachten. Je maakt deel uit van het onderwijskundig team bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management. Hier richten we ons op de (door)ontwikkeling van individuele vakken tot het complete curriculum in een setting van offline tot online en hybride onderwijs. Ook de vernieuwing van het kwaliteitszorgsysteem op basis van data is een van onze focusgebieden. Help jij ons mee om samen - met docenten en studenten - het onderwijs hier nóg beter te maken?

Op het gebied van onderwijsinnovatie loopt de TU Delft voorop. Als onderwijsadviseur draag je eraan bij, dat dit zo blijft. Dit doe je door initiatieven aan te dragen waarmee je onze onderwijsprogramma’s een kwaliteitsimpuls geeft. Je werkt nauw samen met docenten en opleidingsdirecteuren en buigt je over vragen als: is de manier van toetsing in lijn met de leerdoelen? En wat is voor deze module de meest effectieve didactische methode? Op basis van kwalitatieve en kwantitatieve data, zoals meningen van studenten en slagingspercentages, kom jij met advies over hoe vakken verbeterd kunnen worden.

Tevens ben je mede verantwoordelijk voor de reguliere kwaliteitszorgcyclus. Is de opzet van ons kwaliteitszorgsysteem optimaal om goed inzicht te krijgen in onze onderwijskwaliteit en in het bijzonder de toetskwaliteit? Aan de hand van de uitkomsten van studentevaluatiegroepen, vakenquêtes, jaarrapportages en mid- en endterm reviews analyseer je wat goed en minder goed gaat en op welke trends je moet inspringen. Neem bijvoorbeeld de prestaties van omzwaaiers, oftewel studenten die na 1 studiejaar elders, starten met onze BSc opleiding. Stel dat die minder goed zijn dan die van de studenten die direct na het behalen van hun vwo-diploma zijn gestart. Dan maak jij nieuw beleid met als doel het prestatieniveau gelijk te trekken. En het leuke is: studeren ze drie jaar later af, dan weet je precies waarvoor je het allemaal gedaan hebt.

Dit doe je uiteraard niet alleen. Je wordt onderdeel van het onderwijsadviesteam, dat bestaat uit 5 mensen. Het team werkt nauw samen met docenten, opleidingsdirecteuren en de directeur onderwijs. Ons team valt binnen de  afdeling Onderwijs- en Studentenzaken waar je elkaar ontmoet op het maandelijkse werkoverleg. Daarnaast kom je ook zo nu en dan even online of fysiek bij iemand aan het bureau om te sparren over bijvoorbeeld de interpretatie van een onderwijsregeling. Of je ziet elkaar om 12 uur bij de lunch in onze kantine. Je gaat de dialoog aan met studenten, opleidingscommissie en TU-brede werkgroepen. Je voelt je thuis in een academische omgeving.

De afdeling Onderwijs- en Studentenzaken (O&S) ondersteunt de faculteit Techniek, Bestuur en Management met de organisatie van het onderwijs. De werkzaamheden van de afdeling O&S kunnen in 3 hoofdtaken worden omschreven:

  • Informeren, adviseren en begeleiden van studenten tijdens hun opleiding om in-, door- en uitstroom van de studenten te bevorderen.
  • Ondersteunen, adviseren en informeren van de onderwijsorganisatie om het primaire onderwijsprocessen.
  • Bijdragen aan beleidsontwikkeling van de faculteit ten aanzien van studentzaken, onderwijs en de ontwikkeling van onderwijsprogramma’s en onderwijsportfolio.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Dit heb jij in huis:

  • Een wo-diploma Onderwijskunde, Educational Sciences, Onderwijswetenschappen (of een ander vergelijkbaar diploma) of Academische PABO.
  • Aantoonbare interesse met gebruik van ICT in het onderwijs, bijv. digital assessment, online en hybride onderwijs en blended learning.
  • Je durft professionals te adviseren en te begeleiden, ook bij het adresseren van knelpunten.
  • Je hebt overtuigingskracht en goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Je kunt goed projectmatig werken en je bent in staat om te relativeren, zelfredzaam én gefocust op het behalen van de doelstellingen.
  • Je bent analytisch, creatief en hebt interesse in data, statisiek en learning analytics. We lezen dit graag terug in je CV of brief. 

Arbeidsvoorwaarden

  • Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
  • Flexibele werkweek.
  • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
  • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
  • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
  • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Faculteit Techniek, Bestuur & Management

De Faculteit TBM levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van complexe, technisch-maatschappelijke vraagstukken. Dit betreft actuele vraagstukken zoals de energietransitie, mobiliteit, digitalisering, waterbeheer en (cyber)security. Dit doet TBM met haar uitstekende onderwijs en onderzoek op het raakvlak van techniek, maatschappij en bestuur. TBM combineert inzichten uit de technische wetenschappen, de sociale en de geesteswetenschappen. TBM is kennisgericht, internationaal georiënteerd en beschikt over een uitgebreid netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Klik hier om naar de website van faculteit Techniek, Bestuur en Management te gaan.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • TUD03890

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you