Vacature Project-/Programmamanager Verduurzaming Vastgoed (1,0 fte)

Vacature Project-/Programmamanager Verduurzaming Vastgoed (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 mei 18 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Vastgoed van Facility Services (FS) van de Universiteit Maastricht (UM) is op zoek naar een enthousiaste project-/programmamanager verduurzaming vastgoed.

Ben jij een projectmanager? Krijg jij energie van vastgoedprojecten? Wil jij een bijdrage leveren aan het verduurzamen van het vastgoed van Universiteit Maastricht? Ben je vernieuwingsgezind met een blik op de toekomst? Ben jij proactief en dienstverlenend ingesteld? Ben jij een teamplayer op zoek naar samenwerking? Ben jij de collega die wil bijdragen aan een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM? Dan is FS op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Wij zoeken een project-/ programmamanager die ervaring heeft met programma management in de vastgoedwereld.

1.  Werkzaamheden
Je ontwikkelt met collega’s een programmatische aanpak voor de verduurzaming van de vastgoedportefeuille van de UM. Je bewaakt de voortgang en het uiteindelijke resultaat van meerdere grotere en complexere projecten op het gebied van het verduurzamen van de UM-vastgoedportefeuille. Je coördineert, begeleidt, stuurt projectteams aan, voert zelf projecten uit en ondersteunt al degenen die bij de voorbereiding en uitvoering van projecten betrokken zijn en voer je periodiek overleg met hen. De werkzaamheden van de project-/ programmamanager verricht je binnen de kaders van de duurzaamheidsambities van de Universiteit Maastricht. Je zorgt voor de toepassing van de juiste standaarden, kaders en normen. Je staat tijdig klaar met volledige en juiste managementinformatie.

Je signaleert kansen in de markt op het gebied van verduurzaming van vastgoed en verkent potentiële financiële, technische en organisatorische oplossingsrichtingen voor de UM.

Je volgt relevante (landelijke en lokale) ontwikkelingen binnen het vak van duurzaamheid en vertaalt deze naar de wensen en mogelijkheden van de vastgoedportefeuille van Universiteit Maastricht. Bij deze projecten ben jij zowel intern als extern de verbindende schakel tussen de verschillende betrokken partijen, de gebruikers van de panden en je collega’s bij Facility Services en de Sustainability Supervisory Board (SSB). Hierbij ben jij verantwoordelijk vanaf start van de definitiefase tot en met de nazorgfase. Hierbij volg je de verschillende stappen die komen kijken bij het succesvol managen van projecten, ben je in staat haalbaarheidsstudies en door de SSB ontwikkelde beleid te vertalen naar kaders en richtlijnen en een concreet projectplan, ben je in staat om samen met de adviseur duurzaamheid en de afdeling Beheer & Onderhoud te adviseren welke oplossing de voorkeur heeft en na besluitvorming in staat om het plan vervolgens uit te voeren.

2.  Verantwoordelijkheden
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van meerdere verduurzamingsprojecten. Je coördineert   de planning, het budget en het klantencontact en je waarborgt de kwaliteit.

Je leidt verschillende projecten in goede banen en neemt deel aan diverse werkgroepen. Je zoekt naar duurzame oplossingen, houdt contact met de betrokken stakeholders en weet een breed draagvlak te creëren op het gebied van duurzaamheidsinvesteringen.

Je coördineert het interne en externe proces, houdt scherp toezicht op de budgettering en de planning.

Je weet de duurzaamheidsambities van Universiteit Maastricht in afstemming met de Sustainability Supervisory Board te vertalen in realistische oplossingen, deze om te zetten in een concreet plan van aanpak en de - tot dat plan van aanpak behorende projecten- binnen de gestelde kaders te realiseren.

Als project-/ programmamanager ben je verantwoordelijk voor de verschillende werkvelden die horen bij projectbeheersing, waaronder risico-, financieel, kwaliteits- en planningsmanagement. Je let scherp op projectrisico’s en legt verantwoording af in de lijn van hoofd Vastgoed en directeur FS. Je legt, onderhoudt en behoudt de contacten met vertegenwoordigers van de faculteiten en service-centra van de UM. Je durft kritisch te zijn en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de ontwikkeling van de managementsystemen en beheersingsdocumenten. Onder jouw leiding onderkent en onderschrijven de leden van de projectteams het belang van projectbeheersing. Je geeft sturing aan de leden van de projectteams en aan externe partners. Je maakt je sterk voor de verbetering en standaardisering van jouw vakgebied. Je stuurt op kwaliteitsborging en deelt actief kennis en ervaringen. Met enthousiasme zet je jouw ervaringen om in verbeteringen. Dit doe je binnen de afdeling vastgoed, maar ook binnen de overige teams van FS en bevordert daarbij de samenwerking tussen de projectteams en de andere disciplines binnen FS.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Als FS collega streef je naar een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Je hebt een open, proactieve, daadkrachtige en dienstverlenende houding. Je bent resultaatgericht en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en betrokkenheid. Daarnaast zijn vernieuwingsgezindheid, creatief probleemoplossend denken en handelen eigenschappen die jou typeren. Voorts ben je een echte teamspeler en collegiaal.

Naast bovenstaande zijn voor deze functie de volgende functie-eisen, competenties en vaardigheden van toepassing:

  • Een HBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een basis met een bouwkundige of werktuigkundige opleiding op minimaal HBO-niveau en kennis/affiniteit met het verduurzamen van gebouwen en installaties.
  • Minimaal vijf jaar ervaring met integrale projectbeheersing en met het leiden van projectteams.
  • Aantoonbare kennis en ervaring met verduurzaming van vastgoed.
  • Kennis van systemen, methodieken, normen en richtlijnen op het gebied van projectbeheersing, waaronder risico-, financieel, kwaliteits- en planningsmanagement.
  • Kennis van en ervaring met de bouw en renovatie van onderwijs- en onderzoekgebouwen.
  • Ervaring met projecten die politieke en bestuurlijke gevoeligheden kennen.
  • Kennis van ontwikkelingen op het gebied van (ver)bouw, huisvesting, inrichting, beheer en onderhoud van gebouwen.
  • Bekend met relevante wet- en regelgeving (arbo-, milieu- en veiligheidswetgeving) in kantoren en laboratoria op het gebied van huisvesting en inrichting, beheer en onderhoud van gebouwen.
  • Creatief en organisatiesensitief, weet te motiveren en bent goed in het opbouwen en onderhouden van netwerken.
  • Bekend met Europese aanbestedingsregels.
  • Financieel en analytisch inzicht/ervaring, vaardigheid in het beoordelen van financiële en technische consequenties op het oog op continue bewaking van TCO.
  • Vaardigheid in het voeren van overleg met contractors/aannemers, verhuurders, leveranciers, eindgebruikers etc..
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
  • In bezit van rijbewijs B.

Arbeidsvoorwaarden

  • Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Bij goed functioneren wordt de overeenkomst voortgezet voor onbepaalde tijd. 
  • Deze functie is ingeschaald in het UFO profiel van Projectmanager, zijnde schaal 12 cao NU. Op basis van een fulltime dienstverband (38 uur) is het salaris afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 4.814 en maximaal € 6.181 bruto per maand (conform de salarissen per 1 juli 2022, CAO Nederlandse Universiteiten);
  • In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing;
  • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan: flexibele werktijden, onregelmatigheidstoeslag voor avond- en weekenduren, ruime verlofregeling (232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling en de mogelijkheid om 2 uur per week extra te werken om maar liefst 96 extra vakantie-uren op jaarbasis te hebben), extra feestdagen zoals carnavalsmaandag en –dinsdag, goede vrijdag en Bevrijdingsdag, een goede pensioenregeling en een cao à la carte;
  • Ruimte en faciliteiten om jezelf te blijven ontwikkelen: persoonlijk en in de laatste technologie;
  • Aan de slag bij de meest internationale universiteit van Nederland in het mooie Maastricht.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl.

De UM zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren ongeacht je achtergrond of identiteit.

Afdeling

Facility Services - afdeling vastgoed

Naast de zes faculteiten bestaat onze universiteit uit een aantal servicecentra, waaronder Facility Services (FS). Bij FS werken wij samen met onze partners aan passende en optimale facilitaire dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Een veilige, functionele, inspirerende en duurzame leef-, studie- en werkomgeving, dat is waar wij voor gaan. Een omgeving waar iedereen zich thuis voelt, die verbinding stimuleert en die bijdraagt aan hun mentale, fysieke en sociale gezondheid; een omgeving die het mogelijk maakt om ambities waar te maken in leren, doceren en onderzoeken. Welzijn en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan, gericht op de ondersteuning van de ambitie van de UM om een ‘caring’ universiteit te zijn.

FS biedt een breed dienstenpakket dat onder andere bestaat uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert ook de vastgoedportefeuille van de universiteit.

Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen. We bieden een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

De afdeling vastgoed is onderdeel van Facility Services en zorgt op professionele en deskundige wijze voor nieuwe- en verbouwprojecten en de continuïteit en veiligheid van de bestaande huisvesting en de gebouw gebonden installaties. Je legt met betrekking tot de dagelijkse werkzaamheden verantwoording af aan de hoofd vastgoed. Je werkt nauw samen met de adviseur duurzaamheid, technische projectmedewerkers, projectmanagers, Facility Managers en gebouwbeheerders.

De afdeling vastgoed is een compact en slagvaardig team dat optreedt als de gedelegeerde eigenaar van het vastgoed.

Specificaties

  • Management
  • max. 38 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • HBO
  • AT2023.183

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Duboisdomein 30, 6229 GT, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you