Specialist wetenschappelijke informatie bijzondere collecties (0,8 - 1,0 fte)

Specialist wetenschappelijke informatie bijzondere collecties (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 mei 4 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de Specialist oude drukken en digital humanities die wij zoeken voor de Universiteitsbibliotheek Utrecht? Lees snel verder en solliciteer direct.

Functieomschrijving

Floreer jij in een dynamische omgeving met een positieve werksfeer en veel vrijheid om je werkweek in te delen? Heb je ervaring met oude drukken en collectiebeheer en weet je de link met open science en  digital humanities te leggen? Ligt je passie bij het ondersteunen van onderzoek en onderwijs? De Universiteitsbibliotheek Utrecht is op zoek naar een specialist bijzondere collecties om het bestaande team te versterken.

Je gaat werken binnen de sector Academic Services van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU). De sector - ca. 35 fte - levert dienstverlening gericht op ondersteuning van onderzoek en onderwijs waarbij de bibliotheek de beweging naar open science vooropstelt en stimuleert. Jouw sector stemt haar dienstverlening in samenwerking met de andere sectoren van de UBU flexibel af op de veranderende behoeften van onderzoekers, docenten en studenten. De sector werkt resultaatgericht; je hebt de vrijheid en het vertrouwen om je werk zelf in te delen.

Jouw rol in de organisatie
Met je kennis op het terrein van bijzondere collecties en digital humanities speel je een belangrijke rol in de dienstverlening aan de gebruikers  van de universiteitsbibliotheek. Je bouwt en onderhoudt een relevant netwerk van universitaire docenten en onderzoekers, in het bijzonder die van de Faculteit Geesteswetenschappen. Ook ondersteun je samen met  collega’s het gebruik van onze bijzondere collecties voor onderzoek vanuit digital humanities. In deze functie werk je zul je nauw samen met collega’s binnen en buiten de UBU.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je taken:
  • Je zet je actief in voor de vindbaarheid en toegankelijkheid van onze collectie oude drukken.
  • Je legt de link tussen onderzoek naar oude drukken en nieuwe toepassingen op het gebied van digital humanities.
  • Je geeft instructiemomenten en trainingen.
  • Je blijft op de hoogte van (inter)nationale ontwikkelingen in het veld en onderhoudt een relevant netwerk, zowel lokaal, nationaal en internationaal.
  • Je bent een aanspreekpunt bij vragen over onze oude en bijzondere drukken.
  • Je zorgt voor een goede informatievoorziening over en stimuleert het optimaal gebruik van de overige UBU-diensten in onderzoek en onderwijs.

Wie zoeken we?  
  • Je hebt een masterdiploma in een relevant vakgebied en bij voorkeur minimaal drie jaar werkervaring.
  • Je hebt ervaring met oude en bijzondere drukken.
  • Je hebt ervaring op het gebied van digital humanities.
  • Je hebt goede adviesvaardigheden en je weet onze organisatie te vertegenwoordigen in het netwerk van samenwerkende partners en in het bijzonder de Faculteit Geesteswetenschappen.
  • Je bent sterk in het overbrengen en delen van kennis, zowel aan groepen als aan individuen, en je hebt bij voorkeur enige ervaring in een educatieve omgeving.

Mocht je niet aan alle elementen van het geschetste profiel voldoen, laat je dan niet weerhouden om toch te solliciteren. Wij investeren graag in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Deze functie vraagt om sterke communicatieve vaardigheden en persoonlijke eigenschappen zoals klantgerichtheid, analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, netwerker en teamspeler. Je hebt een uitstekende beheersing van het Engels. Voor internationale kandidaten vragen wij een minimale beheersing van de Nederlandse taal (niveau B2) of de bereidheid dit te leren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8-1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Sharing science, shaping tomorrow. Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Wil je meer weten over onze universiteit? Bekijk dan de Utrecht University Campus Tour.

Bij een topuniversiteit hoort een topbibliotheek. Als partner in de wetenschap stelt de universiteitsbibliotheek haar gebruikers in staat om te excelleren. Het juiste materiaal, op de juiste tijd, op de juiste plaats en op de juiste manier. De bibliotheek is altijd en overal online toegankelijk.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • HBO+
  • 1209699

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 3, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you