Senior Corporate Communicatieadviseur (0,8 - 1,0 fte)

Senior Corporate Communicatieadviseur (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
11 mei 5 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Verbind jij moeiteloos verschillende disciplines met elkaar en neem je graag het voortouw? Help ons dan mee om de Universiteit Utrecht zichtbaarder te maken.

Functieomschrijving

Jouw meerwaarde
Als allround Senior Communicatieadviseur bij de directie Communicatie help je om de Universiteit Utrecht zichtbaarder te maken. Jij bent een initiatiefrijke, resultaatgerichte communicatieprofessional. Vanuit een integrale blik verbind je moeiteloos verschillende (communicatie)disciplines met elkaar en als stevige adviseur en regisseur breng je wat binnen en buiten onze universiteit gebeurt samen.

Wat ga je doen?
In de functie ben jij dagelijks bezig met het vertalen van complexe materie naar begrijpelijke boodschappen of campagnes voor een breed publiek. Als accounthouder ben je het eerste aanspreekpunt en de sparringpartner voor communicatiecollega’s van strategische thema’s en programma’s en voor andere interne opdrachtgevers. Je neemt het voortouw bij het programmeren van de corporate communicatie over universiteitsbrede onderwerpen. Voor de thema’s en projecten in jouw account ontwerp je een (inter)nationale media-aanpak en in je voert namens de universiteit het woord. Je voert regie over content en diverse communicatieactiviteiten en -middelen, bewaakt de kwaliteit en evalueert de resultaten.

Je werkt nauw samen met collega’s van verschillende organisatieonderdelen en legt dwarsverbanden om zo het profiel van de universiteit te versterken. Ook vertegenwoordig je de universiteit in (externe) project- en werkgroepen en zorg je binnen samenwerkingsverbanden voor de juiste profilering van onze organisatie. Je houdt ontwikkelingen in de samenleving nauwlettend in de gaten en vertaalt die naar communicatiestrategieën en -activiteiten.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Je bent een hbo- of wo-geschoolde communicatieprofessional met minstens vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je hebt ervaring met (inter)nationale media.
  • Je maakt gemakkelijk contact op alle niveaus en bent goed in het opbouwen van in- en externe relaties.
  • Verder krijg je snel grip op de inhoud en weet je dit te vertalen naar begrijpelijke, aantrekkelijke content.
  • Tenslotte is een goede beheersing van de Engelse taal een pre.

Wie ben jij?  
  • Je hebt affiniteit met wetenschap, intellectueel leiderschap en onderwijs(innovatie).
  • Je hebt een open en toegankelijke houding en geeft mensen vertrouwen.
  • Verder ben je een stevige en veelzijdige adviseur die breed inzetbaar is.
  • Je bent een strategisch en conceptueel denker, verwerkt dit in je adviezen en vertaalt die naar corporate communicatie(middelen).
  • Je neemt initiatief, bent resultaatgericht en kunt goed plannen en prioriteren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.814,- en maximaal € 6.181,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Sharing science, shaping tomorrow. Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Wil je meer weten over onze universiteit? Bekijk dan de Utrecht University Campus Tour.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Communicatie ondersteunt het College van Bestuur en de faculteiten en diensten bij het ontwikkelen en implementeren van beleid rondom communicatie en onderwijsmarketing van de universiteit. Strategie, beleid en uitvoering komen daarbij samen. De directie voert de regie over het communicatie- en marketingbeleid van de universiteit en stelt dit in nauwe samenwerking met de faculteiten periodiek bij. Daarnaast ontwikkelt de Directie Communicatie nieuwe initiatieven op universitair en facultair niveau. De directie bestaat uit vier teams en jij werkt voor de afdeling Corporate Affairs.  De directie Communicatie maakt onderdeel uit van de Universitaire Bestuursdienst. 

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • 32—40 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • HBO
  • 1209751

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you