Promovendus "Spraak en digitale technologie bij COPD" | NUTRIM | vakgroep Longziekten

Promovendus "Spraak en digitale technologie bij COPD" | NUTRIM | vakgroep Longziekten

Geplaatst Deadline Locatie
11 mei 29 mei Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij promotieonderzoek doen naar het ontwikkelen van digitale technologie die mensen met COPD ondersteunt in het herkennen en behandelen van longaanvallen? Solliciteer dan nu!

Functieomschrijving

Wij zoeken een PhD kandidaat voor het project ‘Speaking uP to dEtect lung AttacKs; the SPEAK study’

Doel van het project
Het ontwikkelen van een mobiele applicatie waarmee mensen met COPD longaanvallen kunnen vaststellen en behandelen. Het vaststellen van een longaanval gebeurt door middel van analyse van het stemgeluid.

Achtergrond
Longaanvallen verslechteren de prognose en kwaliteit van leven van mensen met COPD. Het zelf kunnen vaststellen en behandelen van een longaanval verhoogt eigen regie en kan zorgen voor eerdere en betere behandeling. In de SPEAK studie gaan we samen met COPD patiënten een mobiele applicatie ontwikkelen waarmee je door middel van je stem zelf een longaanval kunt vaststellen. We doen dit in focusgroepen en co-creatie sessies, waarbij wordt gekeken naar de bruikbaarheid, veiligheid en haalbaarheid van de app. De nauwkeurigheid wordt bepaald in een studie waarbij wij testen of mensen met COPD middels hun stem zelf longaanvallen kunnen vaststellen in de thuissituatie.

Wie zijn wij?
Het projectteam van de SPEAK studie bestaat uit een interdisciplinaire en internationale onderzoeksgroep bestaande uit psychologen, longartsen, gezondheidswetenschappers en datawetenschappers, werkzaam aan de Universiteit Maastricht, Maastricht Universitair Medisch centrum en het Radboud Universitair Medisch Centrum Nijmegen. De standplaats van de beoogde kandidaat is Universiteit Maastricht.

Verantwoordelijkheden

  • Uitvoeren van het onderzoek: verzamelen en analyseren van het stemgeluid bij mensen met COPD, coördineren en uitvoeren van focusgroep- en co-creatiesessies met verschillende belanghebbenden, uitvoeren en analyseren van een klinische studie waarbij de mobiele applicatie wordt getest in de thuissituatie bij mensen met COPD;
  • Het opschrijven en publiceren van de resultaten in de vorm van wetenschappelijke artikelen;
  • Het verspreiden van de opgedane kennis door middel van presentaties op (inter)nationale wetenschappelijke conferenties;
  • Actieve deelname aan een interdisciplinaire onderzoeksgroep;
  • Het volgen van (verplichte) cursussen/opleidingen die betrekking hebben op het onderzoeksproject;
  • Het schrijven van een proefschrift;
  • Het geven van onderwijs en/of begeleiden van bachelor masterscriptieprojecten maakt deel uit van de functie.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • Master in gezondheidswetenschappen, geneeskunde, psychologie, informatiekunde of vergelijkbare studierichting;
  • Interesse in zorginnovatie en technologische aspecten van chronische longziekten;
  • Affiniteit met onderzoek bij mensen met lage digitale vaardigheden;
  • Interesse in het opzetten en uitvoeren van participatief onderzoek;
  • Ambitie om excellent translationeel wetenschappelijk onderzoek te doen ;
  • Ervaring in programmeren met Python, of de ambitie dit te leren;
  • Ervaring in toepassen van design thinking technieken, of de ambitie zich hierin te bekwamen;
  • Ervaring met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden;
  • Sterke sociale en organisatorische competenties;
  • Bruggenbouwer tussen verschillende wetenschappelijke disciplines die plezier haalt uit interdisciplinair samenwerken;
  • Flexibel en creatief van geest;
  • Uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels.
     

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Tijdelijk dienstverband voor 4 jaar. Het eerste jaar is een proeftijd, na een positieve beoordeling wordt de functie met drie jaar verlengd.

Het salaris bedraagt € 2.541,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 3.247,- bruto per maand in het vierde jaar, conform de promovendus salarisschaal. Tevens ontvangt u 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering.

Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Elk jaar vindt er een beoordeling plaats.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Afdeling Longziekten MUMC+
De afdeling longziekten vormt onderdeel van de onderzoekschool NUTRIM aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Het MUMC+ is een samenwerkingsverband van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences van de Universiteit Maastricht. De afdeling longziekten is (inter)nationaal onderscheidend in het onderzoek naar mechanismen en interventies naar metabole gevolgen van longziekten. Speerpunten in het onderzoek vormen COPD en longkanker.

De onderzoeksgroep ‘health and digital transformation’ bestaat uit onderzoekers vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines die gezamenlijk de ambitie hebben om innovaties binnen de gezondheidszorg aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van burgers, patiënten en gezondheidszorgorganisaties. Het focus hierbij ligt op innovaties binnen diabetes, cardiovasculaire ziekten en chronische longziekten.

NUTRIM - School of Nutrition and Translational Research in Medicine
NUTRIM streeft ernaar bij te dragen aan het behoud van de gezondheid en gepersonaliseerde geneeskunde door leefstijl- en door ziekte veroorzaakte verstoringen in het metabolisme te ontrafelen en door gerichte voedings-, lichaamsbeweging- en medicijninterventies te ontwikkelen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een ultramoderne onderzoeksinfrastructuur en nauwe interactie tussen wetenschappers, clinici, master- en PhD-studenten.

NUTRIM wordt internationaal erkend als Centre of Excellence voor onderzoek naar obesitas, diabetes, COPD en kankercachexie. Er wordt translationeel onderzoek gedaan naar levensstijl, veroudering en door ziekten veroorzaakte stofwisselings- en ontstekingsstoornissen, met een specifieke focus op voeding.

NUTRIM heeft ongeveer 134 onderzoekers, 256 promovendi en 63 personen als ondersteunend personeel. Ons kernonderzoeksprogramma is georganiseerd rond geïntegreerde multidisciplinaire thema's in drie divisies, waaronder 18 afdelingen klinische en basiswetenschappen van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+).

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 38—40 uur per week
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • AT2023.220

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229 HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you