PhD-kandidaat Biomedical Data Sciences en Reumatologie

PhD-kandidaat Biomedical Data Sciences en Reumatologie

Geplaatst Deadline Locatie
11 mei 7 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een academische opleiding met focus op methodologie en ben je op zoek naar een uitdagende baan als onderzoeker binnen (inter)nationale projecten? Ben je gemotiveerd en toegewijd om je vaardigheden uit te breiden en klinisch relevant te maken? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Functieomschrijving

Het onderzoek is gericht op het verbeteren van de gezondheidszorg voor mensen met spier- en gewrichtsklachten en met name reumatische ziektebeelden.

De data science groep reumatologie richt zich in samenwerking met de afdeling Biomedical Data Sciences op het verbeteren van onze kennis over reumatologische ziekteprocessen. We analyseren observationele data, bestuderen zorgprocessen, en ontwikkelen  predictiemodellen voor betere diagnose en optimale medicatiekeuze. Hiervoor koppelen we data van Europese huisartsen en ziekenhuizen waarmee we de reis van de patiënt in de medische zorg in kaart brengen. We ontwikkelen algoritmes gericht op betere zorg voor patiënten en voor verschillende belanghebbenden in het zorgsysteem.

Dit alles is mogelijk door de nauwe samenwerking van methodologen (data scientists, epidemiologen, statistici) en artsen binnen Europa (o.a. Engeland, Zweden, Duitsland, Spanje, Hongarije en Griekenland).

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

·         Je bent (universitair) afgestudeerd in een gezondheidsstudie en/of data science studie (bijvoorbeeld geneeskunde, biomedische wetenschappen, population health management, (medische) statistiek, epidemiologie);

·         Daarnaast ben je gemotiveerd en toegewijd om je vaardigheden uit te breiden en klinisch relevant te maken;

·         Je houdt van een kwantitatieve benadering van het geneeskunde veld;

·         Het is belangrijk dat je analytisch, initiatiefrijk en organisatorisch sterk bent. Ook kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken;

·         Tot slot beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

·         Het strekt tot aanbeveling (maar is niet noodzakelijk) als je ervaring hebt met een van de volgende gebieden: medische besluitvorming (bijvoorbeeld als arts, apotheker of vanuit management perspectief), doelmatigheid van zorg, causaliteitsanalyses en zorg (on)gelijkheid

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: duur opleiding.

Afhankelijk van je achtergrond word je als PhD-kandidaat of arts-onderzoeker ingeschaald. Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.789 ,- in het eerste jaar en € 3.536 ,- in het laatste jaar (schaal Pro). Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 3.230 ,- en maximaal € 5.088 ,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Reumatologie data science lab onder leiding van dr. Rachel Knevel en van de afdeling Biomedical Data Sciences

Je maakt deel uit van het reumatologie data science lab onder leiding van dr. Rachel Knevel en van de afdeling Biomedical Data Sciences onder leiding van prof. Saskia le Cessie en prof. Ewout Steyerberg.

Het lab is onderdeel van de afdeling Reumatologie, een EULAR Centre of Excellence, waar naast klinische zorg veel onderzoek wordt gedaan naar de pathogenese van diverse auto-immuunziekten. De afdeling reumatologie bestaat uit circa 100 enthousiaste postdocs, promovendi, onderzoeksanalisten, medici en ondersteunend personeel.

Om een ​​goede begeleiding te garanderen en de integratie van projecten te optimaliseren, hebben we wekelijks laboverleg, wekelijks één-op-één-overleg en maandelijks multidisciplinair overleg.

Lees ook: 'Subsidie voor ontwikkeling tools voor snelle en accurate reumadiagnose'.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Techniek
  • max. 36 uur per week
  • €2789—€3536 per maand
  • Universitair
  • B.23.PV.MR.66

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you