Communicatieadviseur (0,5 fte)

Communicatieadviseur (0,5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 28 mei Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Het team Beleid & Communicatie van Facility Services (FS) van de Universiteit Maastricht (UM) is op zoek naar een enthousiaste communicatieadviseur.

Wil jij bij dé Europese universiteit van Nederland werken, bijdragen aan een gezonde en duurzame leefomgeving voor onze 22.000 studenten en bijna 5.000 medewerkers én heb je facilitair bloed door je aders lopen? Dan is FS op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Wij zoeken een ervaren en gedreven communicatieadviseur die zich bezig gaat houden met onze interne en externe communicatie. De interne communicatie is voornamelijk gericht op het versterken van onze interne organisatie en onderlinge samenwerking. De externe communicatie is gericht op studenten en medewerkers van de universiteit, maar ook op stakeholders buiten de UM met als voornaamste doel het zichtbaar maken van onze dienstverlening aan de klant. Je gaat werken in een klein team en adviseert op het gebied van beleid en uitvoering op diverse thema’s:

  • Je draagt zorg voor het doorontwikkelen en implementeren van de communicatiestrategie in samenhang met de universitaire communicatiestrategie en het strategisch ontwikkelplan van FS.
  • Je ondersteunt het strategisch ontwikkeltraject van FS met communicatietrajecten.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de directeur en andere collega’s over de inzet van communicatie en ondersteunt bij het realiseren hiervan.
  • Je stelt communicatieplannen op en draagt zorg voor de uitvoering van de acties die daaruit voortvloeien.
  • Je ontwikkelt en coördineert communicatieconcepten en –middelen.
  • Je creëert content voor in- en externe communicatie-uitingen voor diverse on- en offline communicatiekanalen.
  • Je bewaakt de kwaliteit en monitort het effect van de communicatiemiddelen en zorgt voor het doorlopend verbeteren van de communicatieprocessen en informatiestromen.
  • Daarnaast geef je samen met de communicatiemedewerker invulling aan de rol van community manager van ons intranet.

Het betreft een brede functie in een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen inbreng.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Waar zijn we naar op zoek

Als FS-collega streef je naar een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Je hebt een open, proactieve, daadkrachtige en dienstverlenende houding; gastvrijheid zit in jouw DNA! Je bent resultaatgericht, zelfstandig en betrokken. Daarnaast zijn vernieuwingsgezindheid, ontzorgen en creatief probleemoplossend denken én handelen eigenschappen die jou typeren. Je bent een echte teamplayer en collegiaal.

  • Daarnaast beschik je over minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van communicatie
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie (harde eis)
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels
  • Een heldere en zorgvuldige schrijfstijl en ervaring met het schrijven en redigeren van complexe teksten en communicatieplannen.
  • Je bent creatief en vernieuwend in je aanpak. Je beschikt over goede adviesvaardigheden en bent in staat om een goed netwerk op te bouwen
  • Last but not least: je hebt een hands-on-mentaliteit. Je pakt de ruimte waar dat kan en wacht niet af tot iemand je een opdracht geeft. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

  • Aan de slag bij de meest internationale universiteit van Nederland in het mooie Maastricht;
  • Ruimte en faciliteiten om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Deze functie is ingeschaald in salarisschaal 10. Op basis van een fulltime dienstverband (38 uur) is het salaris afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand (conform de salarissen per 1 juli 2022, Cao Nederlandse Universiteiten);
  • In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing;
  • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan: flexibele werktijden, ruime verlofregeling (232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling en de mogelijkheid om 2 uur per week extra te werken om maar liefst 96 extra vakantie-uren op jaarbasis te hebben), extra feestdagen zoals carnavalsmaandag en –dinsdag, goede vrijdag en Bevrijdingsdag, een goede pensioenregeling en een cao á la carte;
  • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met een proeftijd van twee maanden gevolgd door een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie zie de website: https://www.maastrichtuniversity.nl  > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. 
Meer informatie vindt u op www.maastrichtuniversity.nl

Maastricht is een historische stad met een dynamische culturele omgeving.

De UM is gevestigd in het hart van Europa en de helft van onze studenten en een derde van ons wetenschappelijke personeel komt uit het buitenland. Daarmee is de UM de meest internationale universiteit van Nederland. In totaal zijn meer dan 100 verschillende nationaliteiten aan de UM vertegenwoordigd.

De UM is een bloeiende gemeenschap waarin samenwerking en innovatie heel belangrijk zijn. Er vindt voortdurend interactie plaats tussen medewerkers, studenten en onderzoekers die allemaal samenwerken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dat zorgt voor een boeiende, innovatieve, state of the art werkomgeving.

De UM zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren ongeacht je achtergrond of identiteit.

Afdeling

Facility Services

Naast de zes faculteiten bestaat onze universiteit uit een aantal servicecentra, waaronder Facility Services (FS).

Bij FS werken wij samen met onze partners aan passende en optimale facilitaire dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Een veilige, functionele, inspirerende en duurzame leef-, studie- en werkomgeving, dat is waar wij voor gaan. Een omgeving waar iedereen zich thuis voelt, die verbinding stimuleert en die bijdraagt aan hun mentale, fysieke en sociale gezondheid; een omgeving die het mogelijk maakt om ambities waar te maken in leren, doceren en onderzoeken. Welzijn en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan, waarmee we aansluiten bij de ambitie van de UM om een ‘caring university’ te zijn.

Wij bieden een breed dienstenpakket dat onder andere bestaat uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert ook de vastgoedportefeuille van de universiteit.

We hebben een divers aanbod waarbij de focus ligt op de klantvraag; innovatief inspelen op ontwikkelingen in onze omgeving; samenwerken met alle betrokkenen; zichtbaar door communicatie; en continu leren.

Meer weten over onze dienstverlening? Bekijk dan onze video.

Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen. We bieden een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

Team
Je werkt met je FS-collega’s samen in het team Beleid & Communicatie (onderdeel van de stafafdeling FS). Het team bestaat uit drie medewerkers (2,3 fte) waarvan 0,5 fte communicatieadviseur, 0,8 fte communicatiemedewerker en 1,0 fte beleidsmedewerker. Je werkt nauw samen met je collega communicatiemedewerker en met de directeur FS bij de ontwikkeling en uitvoering van de communicatiestrategie en de dagdagelijkse communicatie. Op dit moment wordt gewerkt aan de organisatorische overgang van de communicatieadviseur en –medewerker naar de centrale afdeling Marketing & Communicatie. Je dagelijkse werkzaamheden voer je uit in nauwe afstemming met je FS-collega’s en –directeur, daar is ook je werkplek.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 19 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO
  • AT2023.224

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Duboisdomein 30, 6229 GT, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you