Onderzoeksassistent BeyeOMARKER

Onderzoeksassistent BeyeOMARKER

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 29 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Minimaal invasieve detectie van vroege Alzheimer pathologie in de oogkliniek door middel van bloedonderzoek en oogscans

Functieomschrijving

In de huidige klinische praktijk wordt de aanwezigheid van Alzheimer pathologie vaak vastgesteld met een positron emissie tomografie (PET) scan of op basis van hersenvocht dat verzameld wordt via een ruggenprik. Deze methodes zijn relatief belastend, duur en ontoegankelijk buiten gespecialiseerde geheugenklinieken. Om in de toekomst vroege detectie van de ziekte van Alzheimer op een grotere schaal mogelijk te maken, is het belangrijk om onderzoek te doen naar meer toegankelijke alternatieven, zoals minimaal invasieve bloed- en oog-biomarkers. Hoewel de prestaties van deze nieuwe biomarkers veelbelovend lijken te zijn, is verder onderzoek nodig in een klinisch relevante setting en in een meer diverse populatie.

In de BeyeOMARKER studie zullen minimaal invasieve bloed- en oog-biomarkers ingezet worden bij patiënten uit een oogkliniek om de ziekte van Alzheimer in een vroege fase te detecteren. Oogklinieken bieden een unieke kans om te screenen voor Alzheimer biomarkers, omdat een groot deel van de patiënten de leeftijd heeft waarop de ziekte van Alzheimer over het algemeen ontwikkelt (tussen de 50 en 80 jaar) en omdat de ziekte van Alzheimer relatief vaak voor lijkt te komen bij mensen met een oogaandoening of visuele beperking. Ook kan het inzetten van biomarkers de diagnose versnellen wanneer mensen nog asymptomatisch zijn of wanneer symptomen moeilijk te herkennen zijn door vertekent neuropsychologisch onderzoek (bijvoorbeeld door een visuele beperking) of door een atypische presentatie van de ziekte van Alzheimer (bijvoorbeeld primair visuele klachten in posterieure corticale atrofie; PCA).

In de BeyeOMARKER studie zullen we 700 patiënten uit een oogkliniek screenen met een bloedtest om vervolgens 150 mensen met een positieve of negatieve uitslag uit te nodigen voor vervolgonderzoek. Vervolgonderzoek omvat een oog-scan, neuropsychologisch en visueel onderzoek, een MRI en amyloid- en tau-PET scans.

Wat ga je doen?
Als onderzoeksassistent bij de BeyeOMARKER studie ben je betrokken bij:
  • Het werven en screenen van een diverse groep deelnemers in een oogkliniek in Amsterdam Zuid-Oost
  • Het plannen van studievisites en het verzamelen van onderzoeksgegevens, waaronder ook het afnemen van neuropsychologische testen en het uitvoeren van scans
  • Het ondersteunen in administratieve taken rondom studievisites en verzamelde onderzoeksgegevens
  • Het praktisch ondersteunen van het onderzoeksteam bij onder andere de organisatie van meetings (circa één dag per week)

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

De BeyeOMARKER studie is een multidisciplinaire studie waarbij samenwerking met verschillende afdelingen en communicatie met een diverse groep deelnemers van groot belang is. We zoeken daarom een gemotiveerde onderzoeksassistent met sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden.
  • Een afgeronde relevante academische opleiding (bijvoorbeeld neurowetenschappen, biomedische wetenschappen, psychologie, geneeskunde, neuro-oftalmologie)
  • Ervaring met neuropsychologisch onderzoek, patiëntencontact en/of klinisch onderzoek is een pré.
  • Vanwege de communicatie met deelnemers is goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in het Nederlands een vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een contract voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.
  • Inschaling in salarisschaal 7: € 2.711 tot € 3.627 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Daarnaast ontvang je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
  • Vergoeding van 75% van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
  • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Werkgever

Amsterdam UMC

Je zult komen te werken in een dynamisch team van PhD studenten en postdocs die verschillende aspecten van de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve aandoeningen onderzoeken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hele reeks modaliteiten; neuroimaging, neurochemie, neuropsychologie en/of neuropathologie. Samen met het team worden er wekelijkse journal clubs, research meetings en statistiek/coding sessies georganiseerd.

Het Alzheimercentrum Amsterdam staat voor onderscheidende patiëntenzorg en hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek op het gebied van dementie. Onze missie is dementie bespreekbaar en behandelbaar maken en uiteindelijk genezen. Met ruim 100 medewerkers zijn wij onderdeel van de afdeling Neurologie van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Wij zijn er van overtuigd dat alleen door het koppelen van wetenschappelijk onderzoek aan patiëntenzorg de noodzakelijke vooruitgang kan worden geboekt in de strijd tegen dementie.

Kijk voor meer informatie op: www.alzheimercentrum.nl

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2711—€3627 per maand
  • Universitair
  • 8659

Werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you