Onderzoeker (post-doc) Departement Medische en Klinische Psychologie

Onderzoeker (post-doc) Departement Medische en Klinische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 9 jun Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University - Tilburg School of Social and Behavioral Sciences is op zoek naar een Onderzoeker (postdoc), departement Medische & Klinische psychologie (1,0 fte; 18 maanden).

Functieomschrijving

De afdeling Medische en Klinische Psychologie van Tilburg University is op zoek naar een gemotiveerde postdoctoraal onderzoeker. De postdoctoraal onderzoeker zal werken met dr. Jonas Everaert en een interdisciplinair team op een grootschalig project naar stress-, depressie-, en angstklachten bij universiteitsstudenten.

Beschrijving van het project
Universiteitsstudenten hebben steeds vaker last van stress, depressie of angst. Om deze groeiende gezondheidscrisis aan te pakken, wordt er in dit project gewerkt aan de ontwikkeling van een integratief raamwerk om risicomechanismen van stress, depressie en angst in het dagelijks leven beter te begrijpen en te behandelen. We onderzoeken factoren op meerdere analyseniveaus, zoals cognitieve, emotionele en sociale factoren. Hierbij zetten we verschillende onderzoeksmethoden in, waaronder gedragstaken, linguïstische analyse, experience sampling, mobiele sensoren en sociale netwerkmodellen. Nieuwe inzichten in vroege voorspellers en causale mechanismen gebruiken we om een digitaal (just-in-time) interventiesysteem te ontwerpen dat kan bijdragen aan de verbetering van de geestelijke gezondheid van studenten.

Deze positie stelt de postdoc bloot aan een breed scala van theoretische en methodologische benaderingen in de psychologie. Het project biedt unieke kansen om geavanceerde onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen en te professionaliseren in een interdisciplinair team.

Naast het project zal de postdoc de mogelijkheid hebben om aan te sluiten bij lopende (inter)nationale projecten en nieuwe studies te starten met dr.  Jonas Everaert en het interdisciplinair team op het DSW-onderzoeksthema ‘Mental Disorders’.

Functieomschrijving
Deze functie houdt de volgende taken in:

  • Uitvoeren van kwalitatief hoogstaand onderzoek op het gebied van menselijke cognitie, emotie en sociale relaties in de context van stress, angst en depressie.
  • Verzamelen, verwerken en analyseren van longitudinale datasets aan de hand van geavanceerde data-analytische technieken.
  • Publiceren van de onderzoeksresultaten in kwalitatief hoogstaande tijdschriften.
  • Presenteren van onderzoeksresultaten op workshops en conferenties.
  • Naleven van de principes van open science.

De postdoc zal worden ondersteund bij haar/zijn/hun loopbaanontwikkeling en het indienen van mogelijke subsidievoorstellen. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • Je hebt een PhD (of verwacht een PhD te behalen voor 1/10/2023) in de psychologie of aanverwante disciplines (bv.: sociologie, neurowetenschappen, gezondheidswetenschappen).
  • Je hebt aantoonbare ervaring met onderzoek naar mentale gezondheid en/of psychopathologie.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden en technieken. Ervaring met het verzamelen en analyseren van multi-wave en intensieve longitudinale data is niet vereist maar wel een pré.
  • Je kunt werken met R, Python of Mplus, of je bent bereid dit op korte termijn onder de knie te krijgen.
  • Je hebt zeer goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Engels als het Nederlands.
  • De ideale kandidaat is consciëntieus, samenwerkingsgericht en geïnteresseerd in een academische carrière.

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University heeft een goed arbeidsvoorwaardenpakket en streeft naar een goede balans tussen werk en privé. De CAO van de Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Het betreft een arbeidsovereenkomst volgens het UFO-profiel onderzoeker 3 in schaal 11. De totale aanstellingsduur is 18 maanden bij een omvang van 1,0 fte. Het salaris bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring tussen de € 3.974 en €  5.439 bruto per maand.  Er is een vakantietoeslag (8% in mei) en een eindejaarsuitkering (8,3% in december).

Werkgever

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • Gepromoveerd
  • 21592

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you