(Junior) Docent staats- en bestuursrecht (0,8 fte)

(Junior) Docent staats- en bestuursrecht (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 11 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij enthousiast

Functieomschrijving

Ben jij enthousiast over het staats- en bestuursrecht en wil je jouw kennis en enthousiasme overbrengen op studenten? Dan is de Vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde (SBB) van de Faculteit Rechtsgeleerdheid op zoek naar jou. De Vakgroep SBB werft een (junior) docent die (werkgroep)onderwijs wil verzorgen in de vakken op het terrein van het staats- en bestuursrecht.

De docent is verantwoordelijk voor het geven van (werkgroep)onderwijs, met name in de bachelor Nederlands recht, maar mogelijk ook in de bachelor International and European Law en in de masterfase. Tot de werkzaamheden behoort tevens het leveren van een bijdrage aan het maken van collegemateriaal, actieve betrokkenheid bij de voorbespreking van het onderwijs en het - onder leiding van senior stafleden - ontwikkelen en nakijken van tentamens.

Het betreft een tijdelijk functie voor het academisch jaar 2023-2024. De vakgroep SBB is (met name) geïnteresseerd om in contact te komen met kandidaten die ook interesse hebben voor het verrichten van promotieonderzoek. De vakgroep SBB is nadrukkelijk bereid kandidaten die zich gedurende de aanstelling wensen te richten op het schrijven van een promotieonderzoeksvoorstel, te ondersteunen.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit met ongeveer 37.000 studenten en 6.500 medewerkers uit binnen- en buitenland. Een van de elf faculteiten van de RUG is de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Deze juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde organisatie die een breed en klassiek profiel heeft. De faculteit bestaat dit jaar 405 jaar. We vernieuwen ons onderwijs continu met het oog op de opleiding van breed georiënteerde juristen. De faculteit heeft een brede Nederlandstalige bachelor, een Engelstalige bachelor en verschillende (inter)nationale masters. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied overstijgend en multidisciplinair van aard. Met bijna 4.900 studenten en bijna 400 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

De faculteit bestaat uit zes vakgroepen. De docent zal werkzaam zijn bij de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde (SBB). Bij de vakgroep SBB werken ruim 50 medewerkers, van wie circa 30 medewerkers tot de vaste staf behoren. Zij zijn werkzaam als promovendus, docent, onderzoeker of hoogleraar en geven onderwijs en verrichten onderzoek (meer informatie: https://www.rug.nl/rechten/organisatie/vakgroepen/sbb/)

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- afgestudeerde jurist, dan wel een student die zeer ver gevorderd is in de juridische master en die bij voorkeur is afgestudeerd voor 1 september 2023
- aantoonbare affiniteit met staats- en bestuursrecht
- goede didactische en contactuele vaardigheden
- goede beheersing van de Nederlandse taal en bij voorkeur ook het Engels
- brede inzetbaarheid gedurende het dienstverband en flexibele inzet tijdens de tentamenperiode
- inzet om een actieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs
- beschikt in ieder geval over de volgende competenties: analytisch vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid
- heeft een werkhouding gericht op teamwork, flexibiliteit en communicatie
- onderwijservaring strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 2.960,- tot maximaal € 3.413,- (schaal 10.3) bruto per maand bij volledige werktijd
- een dienstverband van 0,8 fte
- een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% over het jaarlijks bruto-inkomen
- een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar.

Onze universiteit heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen (tot maximaal 41 dagen per jaar) en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen.

Datum indiensttreding: (uiterlijk) 1 september 2023

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Recht
  • max. 32 uur per week
  • max. €3413 per maand
  • Universitair
  • V23.0339

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you