Promovendus Departement Medische en Klinische Psychologie

Promovendus Departement Medische en Klinische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 1 jun Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University - Tilburg School of Social and Behavioral Sciences is op zoek naar een Promovendus bij het Departement Medische en Klinische Psychologie (1,0 fte, 48 maanden), voor het project: “Understanding parent-child co-regulation in elementary school-aged children: Unravelling the role of parents, the dyadic relationship, and individual differences”.

Functieomschrijving

Dit project richt zich op de rol van ouder en kind in (mal)adaptieve co-regulatie. Het doel van de studie is om risico- en beschermende factoren in fysiologische en gedragsmatige co-regulatie tussen ouders en (preadolescente) kinderen te onderzoeken. Daarnaast wordt er onderzocht of individuele verschillen tussen ouder en kind verschillende gevolgen hebben voor (mal)adaptieve co-regulatie. Maladaptieve regulatie van dagelijkse stressoren in de vroege kinderjaren kan nadelige gevolgen hebben voor de latere ontwikkeling van kinderen, zoals een verhoogde kwetsbaarheid voor psychische problemen. Ouders spelen een cruciale rol in hoe kinderen zelfregulatievaardigheden ontwikkelen. Bijvoorbeeld, door de reactie van hun kind extern te reguleren en door hun kind te ondersteunen in het adaptief omgaan met uitdagingen en stress. Eén mechanisme waarmee dit gebeurt is ouder-kind regulatie, de actieve coördinatie van gedrag, emoties en fysiologie tussen ouder en kind. Het is cruciaal om beter te begrijpen hoe ouder-kind co-regulatie kan worden gebruikt om ouders te ondersteunen bij effectieve manieren om kinderen te helpen om hun reacties te reguleren. 

Het onderzoek maakt gebruik van een mixed-method aanpak, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel vragenlijst als lab studies. De data zullen verzameld worden in het Gedragsfysiologisch Onderzoekslaboratorium (GO-Lab) van het departement Medische en Klinische Psychologie, waar kinderen gevraagd zal worden een uitdagende taak uit te voeren in aanwezigheid van hun ouder.

De promovendus zal data helpen verzamelen en analyseren met het oog op:

  1. Het identificeren van adaptieve en maladaptieve co-regulatie tussen ouder en kind
  2. De associatie tussen emotie regulatie strategieën tussen ouder en kind te onderzoeken
  3. Onderzoek doen naar fysiologische (mal)adaptieve co-regulatie tijdens ouder-kind interactie
  4. Factoren te onderzoeken die de gedragsmatige (mal)adaptieve co-regulatie beïnvloeden
  5. Risico- en beschermende factoren te onderzoeken die invloed hebben op (mal)adaptieve co-regulatie

De resultaten zullen gepubliceerd worden in internationale wetenschappelijke tijdschriften en gepresenteerd worden op relevante psychologisch-georiënteerde conferenties.

Functieomschrijving
Als promovendus houdt u zich bezig met:

  • Het schrijven van een systematische review naar (mal)adaptieve co-regulatie tussen ouder en kind;
  • Het meewerken aan het opzetten en uitvoeren van een lab studie waarbij zowel (psycho)fysiologisch als observationeel onderzoek wordt gedaan;
  • Het toepassen van statistische analyses op data van (bestaande) vragenlijststudies;
  • Het schrijven van een PhD-thesis;
  • Het schrijven van wetenschappelijke artikelen en presenteren op (inter)nationale conferenties en binnen onze onderzoeksgroep.

Daarnaast draagt u voor 0,2 fte bij aan het verzorgen van onderwijstaken binnen het departement MKP. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • U bent in bezit van een masterdiploma in de Sociale Wetenschappen, zoals Psychologie (bijvoorbeeld in de richting van Medische Psychologie, Klinische Psychologie, Kind- en Jeugd Psychologie), Orthopedagogiek, Gezondheidswetenschappen, of een research master op een gebied dat betrekking heeft op het raakvlak van gedragswetenschappen en (mentaal) welzijn.
  • U hebt affiniteit met kinderen, bent in staat om op een goede manier contact te maken met kinderen/ouders, en hebt affiniteit met de onderwerpen psychologie, fysiologie en (emotie) regulatie. Ervaring met (psycho)fysiologisch onderzoek is een pre.
  • U bent consciëntieus, zelfstandig, proactief, ambitieus en kunt goed functioneren onder tijdsdruk.
  • U heeft zelfvertrouwen en beschikt over een zeer goed doorzettingsvermogen.
  • U bent sociaal, communicatief vaardig, relatiegericht en kan goed met anderen samenwerken.
  • U heeft een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels.
  • U kunt werken met geavanceerdere data-analyse programma’s, zoals SPSS en R, of u bent bereid zich dit op korte termijn eigen te maken. 

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket en streeft naar een goede balans tussen werk en privé. De collectieve arbeidsvoorwaarden Nederlandse universiteiten zijn van toepassing. 

Het betreft een arbeidsovereenkomst volgens het UFO-profiel promovendus. De totale aanstellingsduur is 48 maanden bij een omvang van 1,0 fte. Bij 0,8 fte bedraagt de totale aanstellingsduur 60 maanden. De aanstelling is in eerste instantie voor een periode van 12 maanden,  bij goed functioneren wordt het contract met 36/48 maanden verlengd. Het salaris bedraagt bij een full-time aanstelling in het eerste jaar  €2.541,- bruto per maand en loopt op tot  € 3.247 bruto per maand in het vierde jaar. Er is een vakantietoeslag (8% in mei) en een eindejaarsuitkering (8,3% in december).

Werkgever

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • €2541—€3246 per maand
  • Universitair
  • 21593

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you