Directeur Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (1,0 fte)

Directeur Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 4 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de facultaire ambities die zijn vastgelegd in ons strategisch plan? Bekijk de vacature en solliciteer.

Functieomschrijving

De Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht zoekt een nieuwe directeur. Als directeur lever je een belangrijke bijdrage aan het verwezenlijken van de facultaire ambities die zijn vastgelegd in het strategisch plan.
Je bent gericht op samenwerking, legt de verbinding en hebt een goed oog voor wat realistisch en haalbaar is. Je bent creatief, initiatiefrijk en innovatief en vindt het vanzelfsprekend om buiten bestaande kaders te denken. Je hebt een uitstekend gevoel voor dienstverlening, kunt goed relativeren en beschikt over een gezonde dosis humor.

Positie binnen de organisatie
Als directeur ben je lid van het faculteitsbestuur dat verder bestaat uit een decaan, twee vicedecanen en een studentassessor. Jouw portefeuille is de integrale bedrijfsvoering. Je geeft leiding aan de Facultaire Service Organisatie (FSO) die bestaat uit de domeinen Onderwijsondersteuning, Finance & Control, Human Resources, Communicatie en Marketing, Onderzoekondersteuning, Huisvesting-Facilities-IT en Bestuursondersteuning (totaal 135 fte). Daarnaast geef je leiding aan de managers van de departementen die ook zijn ingebed in de Facultaire Service Organisatie. Samen met de domeinhoofden en de departementsmanagers vorm je het facultaire MT. Je participeert in het managementoverleg van de universiteit met collega-directeuren en neemt (met hen) deel aan leiderschapstrajecten en universiteitsbrede projecten. Je rapporteert aan en werkt nauw samen met de decaan.

Er werken ongeveer 850 enthousiaste en betrokken medewerkers bij de faculteit en we verzorgen onderwijs voor ongeveer 6000 studenten. De omzet is ongeveer vijfenzeventig miljoen euro per jaar, waarvan een deel extern gefinancierd is. De faculteit is financieel gezond. We werken vanuit vier prachtige locaties in de binnenstad van Utrecht.

Wat ga je doen?
  • Je ondersteunt de decaan van de faculteit bij de uitoefening van haar integrale eindverantwoordelijkheid, de voorbereiding en uitvoering van het strategisch plan en in het bijzonder bij de bedrijfsvoering, en je bent hierin een volwaardige en proactieve gesprekspartner.
  • Je werkt als lid van het faculteitsbestuur met je medebestuursleden aan de ontwikkeling van de strategie voor de toekomst en aan de ontwikkeling van de organisatie ten dienste van onderwijs, onderzoek en maatschappelijke impact.
  • Je zorgt voor een effectieve en efficiënte facultaire ondersteuningsorganisatie gericht op dienstverlening, samenwerking en ontwikkeling. Je hebt daarin een goed oog voor kwaliteit, transparantie van de processen en voor het welbevinden van de medewerkers in de organisatie.
  • Je stimuleert samenwerking in de faculteit – zowel binnen de Facultaire Service Organisatie als tussen de faculteit en de departementen – en met de universitaire organisatie en je zorgt dat dit gebeurt op basis van een heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Projectmatig werken en wederzijds vertrouwen zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.
  • Je zorgt voor een goede afstemming van facultair en universitair beleid en voor goede samenwerking tussen de faculteit, de andere faculteiten en diensten binnen de UU.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Je hebt academisch werk- en denkniveau en uitgebreide ervaring in het aansturen van processen in een complexe professionele organisatie. Bij voorkeur heb je gewerkt in een kennisintensieve organisatie.
  • Je kunt snel schakelen, hebt een open stijl van werken en communiceert makkelijk. Daarmee breng je mensen bij elkaar en geef je richting aan allerlei vormen van samenwerking.
  • Je hebt een aansprekende visie op hoe de facultaire organisatie zich kan ontwikkelen in lijn met onze strategische ambities. Samen met de overige leden in het bestuur ben je in staat om onze ambities om te zetten in beleid en uitvoering, en je zet de bedrijfsvoering effectief en efficiënt in.
  • Je beschikt over een scherp bestuurlijk inzicht en bent in staat om in de bestuurlijke arena een sleutelrol te vervullen. Je kunt sturing geven aan veranderingsprocessen en je bent organisatiesensitief.
  • Je hebt affiniteit met Recht, Economie en Bestuur en Organisatiewetenschappen.
  • Je bent een leider die zich graag verbindt aan onze visie op Erkennen & Waarderen en de competenties die bij de UU-leider van de toekomst horen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een fulltime dienstverband in een uitdagende en verantwoordelijke positie binnen een succesvolle, dynamische, wetenschappelijke en internationale omgeving. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 6.794,- en maximaal € 8.881, - (schaal 16 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Sharing science, shaping tomorrow. Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Wil je meer weten over de universiteit? Bekijk dan de Utrecht University Campus Tour.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. De faculteit REBO bevindt zich in het historische centrum van Utrecht.

Medewerkers van de Facultaire Service Organisatie leveren, ieder vanuit hun expertise, een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van opleidingsprogramma's, onderzoeksprojecten en impactactiviteiten. We werken aan een beweeglijke organisatie, met een open cultuur, gebaseerd op onderling vertrouwen, waarin ruimte is voor leren en reflecteren.

Specificaties

  • Management
  • 36—40 uur per week
  • €6794—€8881 per maand
  • Universitair
  • 1210158

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Janskerkhof 3A, 3512 BK, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you