Accountmanager publieke sector

Accountmanager publieke sector

Geplaatst Deadline Locatie
16 mei 4 jun Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het business team, zijn we op zoek naar een Accountmanager die de verbinding gaat leggen met de publieke sector (overheid en non-profit).

De functie Accountmanager publieke sector wordt gekenmerkt door een sterk verbindende en commerciële inhoud. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe samenwerkingen met organisaties die actief zijn in het publieke domein. Hierbij heb je een primaire focus op het ontwikkelen van impactvolle waarde proposities, waarbij de ontwikkelbehoefte van de werknemer (onze student) in relatie tot de meer-jaren-strategie van de werkgever én de brede maatschappelijke context centraal staat. Op deze manier zorg je, samen met de faculteiten, dat academische onderwijs en onderzoek voor iedereen duurzaam toegankelijk is, passend binnen huidige en toekomstige maatschappelijke - en persoonlijke ontwikkelingen van de student.

Vind je dit leuk om te doen?

  • Relaties beheren en het leggen van verbindingen tussen academisch onderwijs & onderzoek en de praktijk;
  • Prioriteitsgebieden, segmenten en waarde proposities definiëren, in nauwe afstemming met de business team lead en andere stakeholders, om zo onze groeiambitie te realiseren;
  • Waarde proposities ontwikkelen en verder verfijnen die passen bij de marktbehoeften en capaciteiten van de Open Universiteit, inclusief validatie bij doelgroepen;
  • Acquisitie van partijen die de OU als duurzame kennispartner zien voor mens en organisatie;
  • Commerciële activiteiten ontwikkelen, waaronder het positioneren van OU onderwijs en onderzoek in de markt;
  • Accountmanagement en het deelnemen als strategisch adviseur aan overleggen met/bij partners;
  • Actieve deelname aan de verdere definitie en opbouw van het M&R team om toekomstige groei mogelijk te maken.

Is dit wat jij zoekt in een baan?

  • Een dynamische en veelomvattende functie in een omgeving die volop in beweging is;
  • Een inspirerende werkomgeving;
  • Samenwerking in een klein team waarin ieders bijdrage telt;
  • Korte interne lijnen, waarbinnen collegialiteit en ontwikkeling van de organisatie en medewerkers de belangrijkste factoren zijn;
  • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open, sterker nog we kijken hier naar uit;
  • Samenwerken met overheidsorganisaties, gemeenten, provincies, non-profit organisaties, jouw academische collega’s én het innovatieve ecosysteem van de Brightlands campussen in Limburg, zoals bijvoorbeeld de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

 

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Als potentiële Accountmanager publieke sector ben je op dit moment werkzaam in een accountmanagement rol (of vergelijkbaar) in de publieke sector. Of je bent werkzaam binnen de publieke sector, en dus bekend met de uitdagingen binnen deze sector, en hebt een idee hoe academisch onderwijs en onderzoek deze uitdagingen het hoofd kan bieden.

Het geeft je energie om invulling te geven aan een positie met maatschappelijke impact. Je wilt graag een bijdrage leveren aan strategische ontwikkelvraagstukken in de publieke sector en daarmee aan een duurzame wereld.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende:

  • Afgeronde WO-opleiding, met minimaal 4 jaar ervaring in accountmanagement rol;
  • Je hebt een aantoonbaar relevant netwerk binnen de publieke sector. Je netwerk omvat kennisinstellingen, bedrijven en overheden;
  • Je hebt aantoonbaar sterke relatiemanagement vaardigheden en bent sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties met (potentiële) opdrachtgevers en stakeholders;
  • Je bent aantoonbaar vaardig en effectief in het omzetten van leads in concrete overeenkomsten bij grotere/complexere offertetrajecten;
  • Je bent een snelle en effectieve netwerker met duidelijke communicatieve vaardigheden, zowel intern binnen de organisatie waar je werkt, maar vooral ook bij huidige en toekomstige partners;
  • Je hebt een onafhankelijke, pragmatische, resultaatgerichte en proactieve instelling;
  • Je bent in staat de operationele, tactische en strategische uitdagingen van onze klanten en stakeholders om te zetten in concrete oplossingen;
  • Je bent een teamspeler: je weet de collega’s die je nodig hebt te motiveren om de benodigde bijdrage te leveren;
  • Je bent vloeiend in Engels en Nederlands.

Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderwijs & onderzoek en kunt functioneren in situaties waarbij verschillende belangen afgewogen moeten worden om interne en externe stakeholders bij elkaar te brengen en in hun kracht te zetten. Je beschikt over goeie communicatieve vaardigheden en presentatievaardigheden. Daarnaast beschik je over goede organisatorische kwaliteiten, ook in situaties waarbij de druk hoger ligt dan normaal of die het behalen van deadlines verlangen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 1 jaar met mogelijkheden tot verlenging.

Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld overeenkomstig schaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt minimaal €3.974 en maximaal €5.439 bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is plaatsing in een aanloopschaal mogelijk.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgebied Zuid Nederland. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

Je krijgt de kans in de rol van Accountmanager  om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld van morgen. Een maatschappelijk relevante positie dus.

Persoonlijk ga je groeien, door de veelvoud aan contacten (je netwerk ontploft) en verbindingen die je tot stand gaat brengen in combinatie met oplossingsgericht denken.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 18.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl/rankings).
 

Afdeling

Marketing & Relatiebeheer: is DE strategische partner van de faculteiten

Wetenschappelijk onderwijs. Bereikbaar voor iedereen.
Marketing & relatiebeheer (M&R) is een support afdeling voor de faculteiten. De diensten marketing en marktcommunicatie (MenC), zakelijk accountmanagement onderwijs en onderzoek (business team), expertise centrum studiebegeleiding (studieadvies en studentzaken) en service en informatie (SenI), kortom Marketing & relatiebeheer werken samen met de faculteiten aan de meest ideale (student)reis binnen de wetenschappelijke community. Primair richten we ons op studenten, onderzoekers, promovendi en alle geïnteresseerden in het ontwikkelen van een wetenschappelijk paradigma (o.a. kennis, kunde, toepassingen, onderzoekmethodes). Hiermee wordt het fundament gelegd bij studenten om maatschappelijk impact te hebben binnen de wetenschappelijk community van de Open Universiteit en daarbuiten.

Wij vertellen het verhaal van de wetenschappelijke communities van de verschillende faculteiten van de Open Universiteit in Nederland en België. Wij kennen onze wetenschappelijke communities als geen ander. Gebaseerd op data, kennen we de concrete behoefte, weten we hoe ze zich gedragen, en weten we wat nodig is om in de studentreis (inclusief werkgever) voor het ontwikkelen van wetenschappelijke impact:
Inspiratie, (h)erkenning en verbinding van en met relevante wetenschappelijke en maatschappelijke thema’s (mijnbouw, AI, digitalisering, onderwijsinnovatie, stigma etc.).

Passend aanbod in leven en werk om wetenschap kwalitatief goed en effectief toe te passen; deel van een wetenschappelijke community, die uitdaagt op gebied van doorontwikkeling en met impact bijdraagt aan maatschappelijke thema’s .Wij weten hoe je onze wetenschappelijke community kunt bereiken en in beweging brengt om ontwikkeldoelen op gebied van wetenschap te realiseren; we zijn gedisciplineerd op gebied van procesopvolging, samenwerking en continu verbeteren in het licht van de te behalen doelen op gebied van onderwijs, onderzoek en valorisatie.

Marketing & Relatiebeheer: is DE strategische partner van de faculteiten Samen met de faculteiten richten we de volgende diensten in:

  • Een heldere storyline over de maatschappelijke impact van de faculteiten van de Open universiteit;
  • Scherp zicht op en in de relevante doelgroepen (persona’s);
  • Concrete datagedreven student journey’s;
  • Doelgericht continu verbeterprogramma voor alle impactvolle touchpoints binnen deze journey’s waar de doelgroep centraal staat.

Specificaties

  • Onderwijs
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AC/M&R/23050

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you