Studentendecaan

Studentendecaan

Geplaatst Deadline Locatie
16 mei 5 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je loopbaan, ben je een goede gesprekspartner voor studenten en draag je graag bij aan gelijke kansen in het onderwijs? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) naar de functie van Studentendecaan.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een leuke collega die ons team studentendecanen komt versterken. Je informeert, adviseert en begeleidt studenten op het gebied van student-gerelateerde vragen en omstandigheden. Je voert gesprekken met hen waarin het met name gaat over de randvoorwaarden voor de studie, zoals wet- en regelgeving (o.a. DUO en WSF), financiën, klachten- en beroepsprocedures en aanvragen voor ondersteuning door particuliere fondsen. Je beoordeelt onvoorziene urgente omstandigheden op basis waarvan je handelt. Je hebt regelmatig te maken met complexe problematiek van studenten, waarbij je empathie toont, ook wanneer je soms een onwelkome boodschap moet brengen.

Het team bestaat uit zeven studentendecanen en is een afspiegeling van onze diverse studentenpopulatie. We verwachten dat je graag meebouwt aan een sterk team. Er is wekelijks casuïstiekbespreking, werkbespreking en op regelmatige basis intervisie. Ook is er de mogelijkheid om tussen de bedrijven door met elkaar te sparren. Onze ervaring en deskundigheid delen we graag met elkaar. Onze dagen zijn goed gevuld en we moeten veel schakelen in een complexe omgeving. Wij werken nauw samen met studieadviseurs, studentenpsychologen en de regiehouders Sociale Veiligheid.

Jouw taken
  • Je informeert, adviseert en begeleidt studenten vanuit een onafhankelijke vertrouwenspositie
  • Je coördineert de begeleiding van studenten met autisme
  • Je draagt bij aan deskundigheidsbevordering van collega studentbegeleiders aan de VU, bijvoorbeeld door het geven van trainingen en workshops
  • Je geeft voorlichting aan (aankomend) studenten op voorlichtings- en introductiedagen
  • Je neemt deel aan relevante landelijke en VU-netwerken

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Je hebt een WO-masterdiploma
  • Je hebt ervaring in het begeleiden en adviseren van studenten in het hoger onderwijs en beschikt over uitstekende gesprekstechnieken
  • Je hebt, bij voorkeur, ervaring in het toepassen van wet- en regelgeving op individuele situaties van studenten
  • Je bent communicatief vaardig in zowel het Nederlands als het Engels

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Studentendecaan 2 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Bij goed functioneren volgt een aanstelling in vaste dienst.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
  • goede en voordelige sportfaciliteiten
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Student- & Onderwijszaken
De dienst Student- & Onderwijszaken maakt succesvol doceren, studeren en ontspannen mogelijk.

Werken bij SOZ is werken in het hart van de VU. Samen met collega's in de faculteiten verzorgen we, met bijna 300 medewerkers, uitstekende dienstverlening voor VU studenten en medewerkers. We ondersteunen onze (internationale) studenten gedurende hun studieloopbaan, van studiekeuze tot en met diplomering. Met onze bijdragen aan innovatief onderwijsbeleid en onze hulp bij systematische onderwijsverbeteringen ondersteunen we de kwaliteitscyclus van het onderwijs,. Ook verzorgen we sport en cultuur voor iedereen op de VU en daarbuiten.

Studentontwikkeling
De afdeling Studentontwikkeling werkt in drie teams aan een breed scala aan student support services, te weten Studentbegeleiding, Studentsucces en VASVU. VASVU verzorgt een voorbereidend jaar voor anderstalige studenten. Studentsucces helpt studenten met allerlei services succesvol hun studie te doorlopen. Studentbegeleiding biedt studenten psychologische ondersteuning en hulp bij het toepassen van diverse regelingen op hun persoonlijke situatie. Jij komt te werken in het team Studentbegeleiding.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 30.4 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 15429

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you