Associate Lector Onderwijs en (Leer)technologie

Associate Lector Onderwijs en (Leer)technologie

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 5 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Drie Radiant hogescholen, De Marnix Academie, Hogeschool de Kempel en Hogeschool IPABO, verzorgen samen de master Onderwijs en Technologie. Om deze masteropleiding te voeden met de nieuwste inzichten op het gebied van onderwijs en technologie vinden wij onderzoek op dit gebied belangrijk. Het onderzoek vindt plaats binnen het lectoraat Wetenschap en Technologie van Hogeschool IPABO. Om specifiek onderzoek te verrichten op het gebied van onderwijs en (leer)technologie zijn wij op zoek naar een Associate Lector Onderwijs en (Leer)technologie (0,6 FTE).

Wat ga je doen? 

Als Associate Lector doe je praktijkgericht onderzoek op het gebied van onderwijs en technologie. Het onderzoeksgebied omvat het beredeneerd inzetten van (adaptieve) (leer)technologie in het onderwijs waarbij vakinhoudelijke en vakdidactische aspecten in het onderzoek centraal staan. Je bent expert op het gebied van digitale geletterdheid en weet in te springen op vragen uit de praktijk.

Je ontwikkelt een korte- en langetermijnplanning van onderzoeksprogrammering voor de onderzoekslijn; je bent verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe projecten, dus zorgt voor het aanvragen van onderzoekssubsidies (bv bij NRO of Regieorgaan SIA). Je zet projecten op en vult deze in (resultaatformulering, capaciteit, kwaliteit, tijd en middelen).

Je hebt je eigen kenniskring met kenniskringleden van de drie Radiant Hogescholen; je stuurt deze kenniskringleden aan (functioneel) en bewaakt de planning, voortgang en kwaliteit van de projecten van de kenniskringleden. De kenniskringleden doen een dag in de week onderzoek in jouw kenniskring. Je onderhoudt netwerken met anderen op het kennisgebied en legt contacten met stakeholders (opdrachtgevers, branches, bedrijven, instellingen en overheden) in nationaal en internationaal verband. Je vertegenwoordigt de kenniskring in de media en op nationale en internationale congressen. Tot slot geef je een dagdeel les in de masteropleiding (voor ca 0.1 FTE) en zorgt voor een goede verbinding van het onderzoek en het onderwijs. Daartoe heb je nauw contact met de academic director van de masteropleiding.

Je werkt nauw samen met de lector Wetenschap en technologie, tevens manager van het Kenniscentrum, die ook jouw direct leidinggevende is.

Waar ga je aan de slag? 

Je zult je werktijd verdelen tussen de drie hogescholen maar Hogeschool IPABO is je vaste standplaats. Met de drie kenniskringleden kom je geregeld bij elkaar op een van de drie hogescholen en ook voor het lesgeven in de master zal je geregeld op de verschillende hogescholen aanwezig zijn. Verschillen tussen collega’s worden gekoesterd bij ons. Door van jouw unieke eigenschappen en de verschillen tussen medewerkers gebruik te maken, zorgen wij voor een inspirerende leer- en werkomgeving.

Specificaties

Hogeschool iPabo

Functie-eisen

We zoeken een gepromoveerd onderzoeker met een achtergrond in de bètawetenschappen dan wel techniek of technologie die zelfstandig een onderzoekslijn kan neerzetten en fondsen kan verwerven. Naast het doen van onderzoek haal je voldoening uit het lesgeven aan studenten van de masteropleiding onderwijs en technologie.

Functie-eisen

  • Je hebt een promotieonderzoek afgerond in een bètatechnische richting of een promotieonderzoek op een ander gebied maar met aantoonbare expertise op het gebied van leertechnologie;
  • Je hebt ervaring met praktijkgericht onderzoek;
  • Je hebt ervaring met lesgeven in bachelor en master opleidingen;
  • Je hebt affiniteit met (basis)onderwijs;
  • Je bent in staat studenten te enthousiasmeren voor leertechnologie;
  • Je bent analytisch, vernieuwend, creatief, flexibel en een teamplayer;
  • Je bent een netwerker en legt graag nieuwe contacten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Hogeschool IPABO biedt een salaris aan conform kennis en ervaring van maximaal € 6.579,22 bruto per maand op basis van een voltijd dienstverband (maximaal schaal 13 cao-hbo). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring en deskundigheid. Wij bieden je in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte behoort een verlenging tot de mogelijkheden. Wij hebben een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling van 50 dagen bij een voltijdsdienstverband, een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast hebben wij een aantrekkelijke pensioenregeling en bieden we een vergoeding voor sportfaciliteiten.

Werkgever

Hogeschool IPABO. Vol IMPACT. IPABO stoomt talenten persoonlijk klaar tot de onvergetelijke, inspirerende leraren die we allemaal gehad hadden willen hebben. Vol denkkracht, daadkracht en veerkracht. Al die persoonlijkheden samen, van student tot lector, die maken IPABO. We zijn geen instituut, we zijn een team. Vol kracht. Vol leerkracht. Vol impact.

Hogeschool IPABO is een gespecialiseerde hogeschool voor basisonderwijs, kinderopvang en voorschoolse educatie. Vanuit Amsterdam en Alkmaar delen we kennis die voldoet aan vragen van vandaag en morgen. Kennis waar de beroepspraktijk op wacht en die grenzen verlegt. Daarom doen we praktijkgericht onderzoek en werken we nauw samen met de basisscholen. Elk jaar volgen ruim 1.200 studenten de voltijd en deeltijd bacheloropleiding tot leraar basisonderwijs, de universitaire pabo en de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP) bij IPABO. Daarnaast bieden we programma’s voor zij-instromers, nascholing en in-company trajecten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Universitair hoofddocent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid; Landbouw; Voeding
  • max. 24 uur per week
  • max. €6579 per maand
  • Gepromoveerd
  • PA IP 20230517

Werkgever

Locatie

Jan Tooropstraat 136, 1061 AD, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you