Onderzoeker Publiek Private Samenwerking voor Aanpak Maatschappelijke Uitdagingen in het Fysieke Domein

Onderzoeker Publiek Private Samenwerking voor Aanpak Maatschappelijke Uitdagingen in het Fysieke Domein

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 25 jun Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Grote maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid en klimaatadaptatie vragen samenwerking tussen publieke organisaties en de markt. Maar hoe richt je die samenwerkingen in? Onderzoeker gezocht.

Functieomschrijving

De uitdagingen in de gebouwde omgeving van vandaag vragen om andere onderlinge verhoudingen tussen betrokken partijen, nieuwe vormen van publiek publieke en publiek private samenwerking. Van projectmanagement naar programmamanagement. Van transactionele contracten naar partnerships. Van hiërarchische sturing naar netwerksturing. Maar hoe moet je zo'n samenwerking dan inrichten? Dat onderzoekt de leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Als onderzoeker breng je in kaart wat de uitdagingen van morgen vandaag vragen van samenwerkingsvormen en onderzoekt in de praktijk welke verandering dan nodig is ten opzichte van de huidige praktijk. Vanuit het gezichtspunt van publieke partijen kijk je wat er nodig is voor de toekomst. Je betrekt daarbij ook het perspectief en de mogelijkheden van de private samenwerkingspartners.

Je kijkt niet alleen naar grote, meeslepende projecten, maar juist ook het meer dagelijkse, repetitieve werk in het asset management, zoals bij beheer en onderhoud en kleine aanpassingen, datgene wat echt onze dagelijkse leefwereld bepaalt.

Je werkt als onderzoeker met tien collega’s in een team verbonden aan de speciale leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap in de bouw binnen de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. Een leuk en divers team dat onderzoek doet op een relatief nieuw terrein en met grote impact op de manier waarop publieke organisaties hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in omvangrijke projecten nemen. Een baan waarbij je als onderzoeker bovendien veel vrijheid hebt om je tijd en onderzoeksaanpak op jouw manier in te vullen.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

  • Je bent gepromoveerd of bent een ervaren onderzoeker met een academische (Master) achtergrond en enkele jaren onderzoekservaring, aantoonbaar door wetenschappelijke publicaties;

  • Afgeronde Master in bouwkunde, civiele techniek, bestuurskunde, bedrijfskunde of organisatiekunde of gerelateerd.
  • Affiniteit met publiek private samenwerking
  • Je schrijft en spreekt goed Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling, salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor minimaal 1 en maximaal 4 jaar, voor 24-36 uur per week. Afhankelijk van de ervaring wordt het salaris gebaseerd op schaal 10 (€ 2.960,- oplopend tot € 4.670,- bruto per maand) of schaal 11 (€ 2.960,- oplopend tot € 4.670,- bruto per maand), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

De TU Delft biedt een individueel keuzepakket arbeidsvoorwaarden, een uitstekende pensioenregeling via het ABP, een flexibele werkweek en aandacht voor gezond en energiek werken met het Health Coach Program.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Department

De faculteit Bouwkunde heeft wereldwijd een leidende rol in onderwijs en onderzoek. De drijvende kracht achter het succes van de faculteit is het robuuste onderzoeksprofiel in combinatie met de energie en creativiteit van de studenten en de academische gemeenschap. Het is een bruisende plek waar ruim vierduizend mensen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat studeren, werken, ontwerpen, onderzoek doen en kennis vergaren en verspreiden. Onze faculteit heeft een sterke focus op ‘ontwerpgericht onderzoek' dat al enkele jaren wordt erkend en bekroond, met als resultaat een toppositie op de wereldranglijsten. Medewerkers en studenten werken aan de verbetering van de gebouwde omgeving met behulp van een breed scala aan disciplines, waaronder architectonisch ontwerp, stedenbouw, bouwtechnologie, sociale wetenschappen, procesmanagement en geo-informatiewetenschappen. De faculteit werkt nauw samen met andere faculteiten, universiteiten, private partijen en de publieke sector en heeft een uitgebreid netwerk, zowel in Nederland als internationaal.

Klik hier om naar de website van faculteit Bouwkunde te gaan.

Specificaties

  • Postdoc
  • Techniek
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • TUD03963

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you