Persvoorlichter en Contentmaker

Persvoorlichter en Contentmaker

Geplaatst Deadline Locatie
18 mei 6 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Hou je van journalistiek, social media en contentproductie? Dan is dit misschien jouw (eerste) baan! Samen met het team persvoorlichting beantwoord je vragen van journalisten en maak je de externe nieuwsbrief. Je draait voor de helft van de tijd mee met team persvoorlichting en voor de andere helft met het social media team. Je schrijft berichten over onderwijs en onderzoek aan de UvA, interviewt studenten of medewerkers, maakt een video voor ons YouTube-kanaal, of post een reel over een event op Instagram. Houd jij van deze afwisseling en wil je verder in persvoorlichting en communicatie? Lees dan hieronder meer over deze functie!

Wat ga je doen?
  • Je draait mee in het persteam en helpt journalisten met vragen over onderzoek van de UvA en het vinden van de juiste experts;
  • Je bent verantwoordelijk voor de opmaak en verzending van de externe nieuwsbrief gericht op media en stakeholders;
  • Je zorgt dat de aankondigingen van promoties, oraties en afscheidscolleges op het UvAweb komen te staan;
  • Je maakt diverse content voor verschillende UvA-kanalen, waaronder de website, nieuwsbrieven en social media;
  • Je publiceert nieuwsberichten en events in het CMS en zorgt voor passend beeld;
  • Naast het posten van content op Instagram, Facebook, LinkedIn, YouTube, TikTok en Twitter monitor je ook de social media-kanalen.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde, relevante opleiding;
  • Je hebt een goed gevoel voor taal (Nederlands en Engels) en beeld;
  • Je hebt affiniteit met journalistiek, ervaring met het produceren van diverse soorten content en hebt tijdens je studie op relevante plekken werkervaring opgedaan;
  • Je kan omgaan met drukte en verschillende 'opdrachtgevers' en vindt het leuk om in een grote organisatie te werken.
  • Wij hoeven jou niets meer uit te leggen als het gaat om social media. Wij hopen wat van jou te kunnen leren!

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van twee jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €2.818 en maximaal €3.764 bruto per maand bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (inschaling conform ervaring, gebaseerd op schaal 8 CAO Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering, en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Werkgever

Bureau Communicatie

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de afdeling

Bureau Communicatie is de centrale communicatieafdeling van de UvA en ondersteunt en adviseert het College van Bestuur, de faculteiten en de centrale eenheden in beleid en uitvoering. Binnen Bureau Communicatie is UvA Persvoorlichting verantwoordelijk voor het mediabeleid van de UvA en het eerste aanspreekpunt voor journalisten. UvA Persvoorlichting bestaat uit twee woordvoerders, vier persvoorlichters en een medewerker. Het social media-team bestaat uit vertegenwoordigers - 7 in totaal - van de verschillende teams (Redactie & Content, Interne Communicatie, Marketing, Persvoorlichting, Alumnirelaties) van Bureau Communicatie.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 38 uur per week
  • €2818—€3764 per maand
  • HBO+
  • 11633

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 25, 1012WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you