Promovendus 'Ethische aspecten thuismonitoring Parkinson met AI'

Promovendus 'Ethische aspecten thuismonitoring Parkinson met AI'

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 6 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Slimme thuismonitoring is parkinsonzorg en -onderzoek aan het veranderen. Wat is de impact op het dagelijks leven van patiënten? En welke rol mag artificial intelligence (AI) hierin spelen? Op die vragen ga jij als promovendus bij het Radboudumc antwoord geven. Samen met andere PhD-kandidaten werk je in een multidisciplinair team aan concrete adviezen voor ontwerp en implementatie van innovatieve thuismonitoring. Zo kunnen we in de toekomst belangrijke symptomen op een verantwoorde manier thuis in kaart brengen.

Als promovendus bij het Radboudumc doe je kwalitatief en ethisch onderzoek naar betekenisvolle en verantwoorde thuismonitoring met AI. Je werkt direct samen met 6 PhD-kandidaten met verschillende expertises. Jij bent degene die de wensen en behoeften van mensen met parkinson, hun mantelzorgers en zorgverleners verkent. Binnen het lab vorm jij de schakel tussen het perspectief van deze groepen en de technische ontwikkeling. Ook verdiep je je in de ethische en maatschappelijke voorwaarden voor toepassing van AI. Door deze verschillende perspectieven af te wegen, draagt jouw onderzoek direct bij aan innovaties voor parkinsonzorg en -onderzoek.

Als betrokken promovendus houd jij je bezig met het:
  • Ontwerpen van kwalitatief-empirisch en ethisch onderzoek.
  • Verzamelen en analyseren van data door middel van interviews en focusgroepen met bv. mensen met Parkinson, hun mantelzorgers, zorgverleners, onderzoekers en ontwikkelaars van AI.
  • Analyseren en afwegen van de relevante waarden en normen van diverse betrokkenen.
  • Ontwikkelen van voorstellen en adviezen voor ontwerp en implementatie van verantwoorde thuismonitoringstechnologie, in nauwe samenwerking met andere onderzoekers van het AI for Parkinson Lab.
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen, en presenteren op onderzoeksbijeenkomsten en conferenties (in binnen- en buitenland).

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent nieuwsgierig en vindt veel dingen interessant. Je vindt het leuk om je te verdiepen in verschillende onderwerpen en perspectieven. Ook ben je sociaal en werk je goed samen met collega’s binnen en buiten je eigen afdeling. In het multidisciplinaire onderzoeksteam is het belangrijk dat je je eigen plan trekt én het grote plaatje overziet. Daarnaast heb je:
  • Een masterdiploma in de filosofie, ethiek of science & technology studies, of een ander relevant domein van sociale wetenschap, met interesse in zorginnovaties; of je hebt een masterdiploma in de biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of geneeskunde, met interesse in ethiek.
  • Ervaring met het doen van kwalitatief en/of ethisch onderzoek.
  • Goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels.

Al onze collega’s verschillen. We hebben festivalgangers, sportievelingen, rustzoekers, jonge ouders, internationaal georiënteerden en collega’s van verschillende achtergronden, opleidingen, culturen en geaardheden. Deze verschillen geven onze organisatie kleur. Sterker nog, deze diversiteit omarmen wij juist. Dus wie je ook bent, jij bent welkom binnen onze organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.789 en € 3.536 (schaal 10A) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Het AI for Parkinson Lab is een innovatieve onderzoeksgroep binnen het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen (Radboudumc, Nijmegen). Het lab richt zich op de ontwikkeling van thuismonitoringtools voor mensen met de ziekte van Parkinson, op basis van wearables en AI. Het AI for Parkinson Lab is een samenwerking tussen het Radboudumc, de Radboud Universiteit en het Amerikaanse life science bedrijf Verily.

Binnen het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen zijn alle Parkinson-activiteiten van het Radboudumc ondergebracht. Hieronder valt een uitgebreid portfolio van onderzoeks- & innovatieprojecten, alle poliklinische zorgactiviteiten en de activiteiten van ParkinsonNet Nederland en ParkinsonNet International. Er werken ongeveer 80 mensen. Nationaal en internationaal is er veel erkenning voor wat we doen. We richten ons niet alleen op innovatief wetenschappelijk onderzoek, maar ook op het leveren van persoonsgerichte en hoogwaardige zorg. Daarbij delen we onze kennis graag met collega's in binnen- en buitenland. Om die reden zijn we afgelopen jaar opnieuw beloond met het predicaat ‘Centre of Excellence’ van de National Parkinson Foundation.

Naast je werkzaamheden in het lab, werk je ook binnen de vakgroep Ethiek van de Gezondheidszorg. Deze groep bestaat uit gedreven stafleden, promovendi en postdocs. We verzorgen onderwijs, doen onderzoek en ondersteunen ethische reflectie binnen en buiten het Radboudumc. Ethiek van zorgtechnologie is een van onze onderzoeksthema’s. Ons gezamenlijke doel? Het bevorderen van goede zorg voor ziekte en gezondheid, nu en in de toekomst.

Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties.Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2789—€3536 per maand
  • LBO
  • 185543-P1231820-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you