Onderzoeker Bodem en Klimaat

Onderzoeker Bodem en Klimaat

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 12 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste en analytisch ingestelde onderzoeker met kennis van landbouw, bodem en broeikasgasemissies? Heb je affiniteit met modellen en dataverwerking met het uitvoeren en opzetten van toegepast onderzoek? En heb je de ambitie om op korte termijn ook als projectleider aan de slag te gaan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vanwege toenemende vraag naar ons onderzoek zijn we op zoek naar een gedreven Onderzoeker Bodem en Klimaat voor diverse projecten rondom bodemgebruik, broeikasgasemissies en koolstof- en nutriëntenkringlopen. Met jouw werk draag je bij aan het opzetten en uitvoeren van impactvolle studies over bodem koolstofvastlegging en carbon farming, onderbouwing van het Nederlandse en Europese klimaatbeleid en een integrale gebiedsgerichte aanpak. Hiervoor maak je gebruik van tools en modellen voor scenario- en milieu impact studies. Deze projecten doen we voor verschillende opdrachtgevers zoals de Nederlandse overheid, EU onderzoeksprojecten, de Europese Commissie en het (inter)nationale bedrijfsleven. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je kunt een goed (internationaal) netwerk opbouwen. Heb je wetenschappelijke ambities? Dan biedt deze baan voldoende mogelijkheden tot het schrijven van wetenschappelijke publicaties.

Als onderzoeker ben je onderdeel van een leuk team dat werkt vanuit onze groene en duurzame campus in Wageningen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Relevante academische opleiding in de bodemkunde, aardwetenschappen, environmental sciences of vergelijkbaar
  • Ervaring met toegepast onderzoek of een PhD op het gebied van landbouw en milieu is een pré
  • Kennis van landbouw, bodem en broeikasgasemissies
  • Affiniteit met modellen en dataverwerking
  • Analytisch ingesteld
  • Goede communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing van zowel Nederlands als Engels (C1 niveau), schriftelijk en mondeling.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.949,- tot maximaal €5.479,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10-11). Bovendien is een aanstelling van 0.8 fte bespreekbaar. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

De missie van het team Duurzaam Bodemgebruik is om bij te dragen aan duurzaam bodemgebruik en een goede bodemkwaliteit, om zo te zorgen voor een efficiënt gebruik van grondstoffen, mitigatie van klimaatverandering, en het verminderen van nutriëntenverliezen in de landbouw. Zo dragen we bij aan een duurzame landbouwkundige productie en een betere bodem-, water- en luchtkwaliteit. We doen toegepast en integraal onderzoek naar bodemkwaliteit, circulaire landbouw, stikstof en natuur, klimaat en broeikasgasemissies en waterkwaliteit. Kennis van bodemchemie, bodemfysica en de landbouw vormt de basis van ons werk. We werken van laboratoriumschaal tot wereldschaal voor een brede groep (inter)nationale opdrachtgevers. Duurzaam Bodemgebruik is een dynamisch team met zowel medewerkers met veel ervaring als een grote groep jonge onderzoekers.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • P1232011-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you