Interim-hoofd Studieadvies (0.8 - 1.0 fte)

Interim-hoofd Studieadvies (0.8 - 1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 30 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Interim-hoofd Studieadvies (0.8 fte. - 1.0 fte.)

Werk jij graag mee aan het verbeteren van de organisatie van ons onderwijs? Maak jij processen beter en betrek je anderen daar gemakkelijk bij? Zit mensen in hun kracht zetten in je bloed? Dan is deze...

Functieomschrijving

Het werk
Even een sneakpreview. Je begint de week met het Teamleidersoverleg (TLO). Tijdens het overleg komen de lopende zaken aan de orde zoals HR-issues, maar ook wat er de rest van de week op de rol staat voor jouw afdeling en de dienst als geheel. Na het overleg haal je koffie met een collega en bespreek je een gezamenlijke casus.

Je werkt je e-mails en chats weg. Tijd voor een jaargesprek met een van de medewerkers. Op de agenda: professionalisering en persoonlijke ontwikkeling. Na het gesprek wil je direct de besproken punten verwerken. Als je bezig bent komt het hoofd Onderwijscoördinatie binnen om advies over een casus. De casus blijkt minder eenvoudig dan gedacht, maar jullie vinden een mooie oplossing. Dat verslag komt morgen. Je beantwoordt de laatste mails van de dag en maakt een ruwe planning voor morgen, wetende dat de dag vast weer wat anders loopt dan gepland.

Je werkzaamheden

De kernactiviteiten die horen bij de functie:
  • Je bent verantwoordelijk voor de (dagelijkse) leiding van de afdeling;
  • Je bent verantwoordelijk voor het afdelingsplan en de uitvoering daarvan;
  • Je formuleert beleid op het gebied van de studentbegeleiding;
  • Je bent daarbij een inhoudelijke gesprekspartner voor besturen en directeuren van de faculteit en de diensthoofden op centraal niveau;
  • Je voorziet in de goede informatievoorziening vanuit de afdeling;
  • Je draagt actief bij aan de professionele ontwikkeling van de medewerkers van de afdeling en voert jaargesprekken.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Je profiel
De kwaliteiten waar we naar op zoek zijn:
  • Je bezit natuurlijk leiderschap: faciliterend, coachend, verbindend en doortastend;
  • Je hebt een heldere visie op studentbegeleiding en bent inhoudelijk deskundig op het (beleids)terrein van de studentadvisering;
  • Je hebt een beeld hoe de afdeling verder te ontwikkelen en te professionaliseren;
  • Je hebt een universitaire opleiding en een goed analytisch denkvermogen:
  • Je bent in staat om proactief nieuwe ontwikkelingen te volgen en waar nodig verder te brengen;
  • Je hebt belangstelling om de afdeling procesmatig aan te sturen;
  • Je hebt leidinggevende ervaring;
  • Je bent een deskundige gesprekspartner voor de bestuurders en directeuren binnen de faculteit en de diensthoofden op centraal niveau;
  • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Een dienstverband conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3.974,- en maximaal €6.181,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 11/12).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op: https://www.werkenbij.leidenuniv.nl/.

Diversiteit en inclusie
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit samen met inclusie de drijvende kracht is achter creativiteit en innovatieve ideeën. Wij streven er daarom naar een werkomgeving te creëren waarin iedereen zich gesterkt voelt om op het werk authentiek en volledig zichzelf te kunnen zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Beschrijving organisatie
De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto 'In Leiden leer je de wereld kennen' brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor circa 7.000 studenten. Meer informatie: www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen.

Onze dienst OSZ
De dienst Onderwijs- en Studentenzaken (OSZ) van de faculteit der Geesteswetenschappen is een levendige dienst die voortdurend bezig is om de organisatie en ondersteuning van het onderwijs te verbeteren. Een van de manieren waarop we dat op dit moment doen is via procesmanagement waarbij het werken in de keten centraal staat.
De dienst OSZ bestaat, naast de afdeling Studieadvies, uit de afdeling Onderwijsondersteuning, de afdeling Onderwijslogistiek, de afdeling Careerservice & International office en de afdeling Ambtelijke ondersteuning. De dienst als geheel wordt ondersteund door ons stafbureau. De werksfeer is professioneel, maar ook informeel.

Afdeling

Je Team en je rol als (interim) hoofd Studieadvies
De studieadviseur is steeds meer een professional op het gebied van begeleiding van verschillende soorten studenten met steeds meer uiteenlopende begeleidingsbehoeften. Een belangrijke taak voor jou als hoofd zal zijn om samen met het team de afdeling verder op te bouwen en te laten passen bij de eisen die aan advisering in een moderne universiteit gesteld worden: uniform waar het kan en maatwerk waar het moet. Een goede afstemming met de verantwoordelijkheden die liggen op centraal universitair niveau is daarbij cruciaal.
Het Team Studieadvies (20 fte) werkt aan visie en beleid voor de afdeling. Dat vereist (snel) inzicht in facultaire en universitaire afdelingen en processen.

Lead by example. Voor je team ben je een coach, verbinder en klankbord. Je hebt oog voor de medewerkers, terwijl zij oog hebben voor hun studenten. Je vindt het belangrijk om te werken in en aan een prettig werkklimaat. Je vindt het leuk om een belangrijk rol te spelen in de vernieuwingsslag die we via het procesmanagement aan het maken zijn. Zo wordt op dit moment het proces Mentoraat ter hand genomen en staat het proces Studeren met een functiebeperking centraal. Je vervult naast facultaire taken een verbindende rol in de contacten met de centrale dienst SOZ en je bent een belangrijke adviseur voor het diensthoofd OSZ op het gebied van studentondersteuning. Samen met je teamleider geeft je leiding aan een team van ongeveer 20 fte. Je bent daarnaast lid van het MT van de dienst OSZ.

Specificaties

  • Management
  • €3974—€6181 per maand
  • Universitair
  • 13703

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Leiden, LEIDEN, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you