Universitair Docent Bestuurskunde (1.0 fte)

Universitair Docent Bestuurskunde (1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 6 jun Den Haag
Het Instituut Bestuurskunde van de Faculteit Governance and Global Affairs zoekt een

Universitair Docent Bestuurskunde (1.0 fte)

Het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden zoekt een collega voor de functie van Universitair Docent Best...

Functieomschrijving

Je belangrijkste verantwoordelijkheden
 • Doceren en ontwikkelen van cursussen in de bachelor- en masterprogramma's van het instituut in het bijzonder op het snijvlak van bestuurskunde en staats- en bestuursrecht in Nederland. Daarnaast behoort het begeleiden van bachelor- en masterscripties tot je verantwoordelijkheden
 • Het op- en uitbouwen van een eigen onderzoekslijn op het gebied van bestuurskunde, met een raakvlak met het recht, specifiek op een van de terreinen die het instituut beslaat, zoals publiek management, leiderschap, politiek-ambtelijke verhoudingen, beleid en besluitvorming, sustainability of digitalisering.
 • Deelnemen aan nationale en internationale academische onderzoeksnetwerken en publiceren in internationale wetenschappelijke tijdschriften;
 • Bijdragen aan de vernieuwing van de onderwijs- en onderzoeksprogramma's van het Instituut;
 • Een actieve rol spelen bij het verbinden van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs met de praktijk van beleid en management in het publieke domein;
 • Verwerven van onderzoeksfinanciering;

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

We zoeken collega's die:
 • gepromoveerd zijn op het gebied van bestuurskunde, rechten of een ander relevant vakgebied in de sociale wetenschappen, met een onderzoeksagenda die past bij een van de hierboven beschreven onderzoeksthema's;
 • aantoonbare ervaring of affiniteit hebben met interdisciplinair onderwijs en/of onderzoek
 • publicaties in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften hebben of aantoonbaar potentieel om deze te kunnen realiseren;
 • uitstekende onderwijskwaliteiten hebben of die aantoonbaar kunnen ontwikkelen en open staan voor innovatieve en activerende onderwijsmethoden;
 • teamspelers zijn en goed kunnen samenwerken met andere docenten, die deels werkzaam zijn bij andere instituten en faculteiten;
 • samen kunnen werken met maatschappelijke partners (lokaal, nationaal of internationaal) en die daartoe goede externe netwerken kunnen ontwikkelen en onderhouden;
 • in het bezit zijn van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) bezitten of de bereidheid hebben om deze kwalificatie binnen twee jaar te behalen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift hebben, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

De startdatum is bij voorkeur zo spoedig mogelijk. De aanstelling valt onder de voorwaarden van de CAO van Nederlandse Universiteiten. De aanstelling (fte 1.0) is tijdelijk voor een periode van maximaal 18 maanden met het vooruitzicht bij positieve beoordeling op een vast contract.

Het startsalaris varieert, afhankelijk van kwalificaties en ervaring, van schaal 11 voor universitair docent (minimaal € 3.974,- tot maximaal € 5.439,- bruto per maand), op basis van een fulltime dienstverband.

Daarnaast biedt de Universiteit Leiden een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met onder meer vakantie (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%), opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en loopbaanontwikkeling.

Ons arbeidsvoorwaarden keuzemodel geeft u vrijheid om uw eigen set voorwaarden samen te stellen. Meer informatie hierover kun u nalezen op: https://www.werkenbij.leidenuniv.nl.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. \

Werkgever

Universiteit Leiden

Onze faculteit / instituut
Wetenschap voor en over de samenleving is hét domein van de Faculteit Governance en Global Affairs (FGGA). FGGA verzorgt kwalitatief hoogwaardig interdisciplinair onderwijs over en onderzoek naar maatschappelijke en governancevraagstukken zoals terrorisme, organisatie van het openbaar bestuur, klimaatverandering en economische crises.

Hedendaagse onderwerpen worden zowel vanuit een bestuurskundig, politicologisch, economisch, juridisch als sociologisch perspectief benaderd. Door deze interdisciplinaire benadering krijgen het onderwijs en het onderzoek van de faculteit een grensoverschrijdend karakter.

De faculteit Governance en Global Affairs (FGGA) is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden en is gevestigd in Den Haag.

De FGGA is een jonge, ondernemende, vernieuwende en innovatieve organisatie die in snel tempo groeit. De faculteit heeft drie wetenschappelijke instituten, twee centers, 3500 studenten en 330 medewerkers. Voor meer informatie over de faculteit klik hier.

Het Instituut Bestuurskunde in Den Haag is een van de grootste en oudste instellingen voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in de bestuurskunde in Nederland. Het instituut combineert een sterke internationale academische reputatie met een centrale positionering bij de internationale, nationale, regionale en lokale overheidsinstellingen, inclusief die in Den Haag. Het Instituut Bestuurskunde ontvangt consequent hoge beoordelingen in peer reviews voor zowel zijn onderwijs- als onderzoeksprogramma's. Het instituut biedt een Nederlandstalige bacheloropleiding met twee tracks, een Nederlandstalige masteropleiding Management van de publieke sector, een Engelstalige masteropleiding Public Administration en participeert in verschillende opleidingen met andere faculteiten, waaronder de Masteropleiding Governance of Sustainability en masteronderwijs op het gebied van digitalisering en Population Health Management.

Het instituut heeft verschillende nationale en internationale onderzoeksbeurzen ontvangen, waaronder verschillende VENI- en VIDI-beurzen van de NWO en subsidies voor samenwerking van de EU (inclusief ERC-beurzen). Daarnaast is de staf ook actief in contractonderzoek en onderwijs, waarbij lokale en nationale overheden betrokken zijn, maar ook andere publieke organisaties in Europa.

De te werven Universitair Docent maakt deel uit van een ambitieus en dynamisch team van collega's dat de successen van de afgelopen jaren verder wil uitbouwen. Daarbij wordt veel samengewerkt over de grenzen van disciplines heen.

Additionele informatie

Informatie
Voor algemene informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Prof.dr. Kutsal Yesilkagit via a.k.yesilkagit@fgga.leidenuniv.nl. Informatie over het Instituut Bestuurskunde is te vinden op https://www.universiteitleiden.nl/en/governance-and-global-affairs/institute-of-public-administration.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 13701

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Den Haag, DENHAAG, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. De deadline om te reageren op de vacature is 6 juni 2023.

Graag vragen wij u om bij uw sollicitatie de volgende aanvullende documenten in pdf-formaat te uploaden:
 • een motivatiebrief
 • curriculum vitae inclusief een lijst met publicaties
 • een publicatie
 • bewijs van onderwijservaring en -bekwaamheid,
 • de namen en adressen van drie referenten.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. De deadline om te reageren op de vacature is 6 juni 2023.

Graag vragen wij u om bij uw sollicitatie de volgende aanvullende documenten in pdf-formaat te uploaden:
 • een motivatiebrief
 • curriculum vitae inclusief een lijst met publicaties
 • een publicatie
 • bewijs van onderwijservaring en -bekwaamheid,
 • de namen en adressen van drie referenten.

Solliciteer uiterlijk op 6 jun. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).