Docent Pedagogische Wetenschappen

Docent Pedagogische Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 31 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen zoekt voor het aankomende collegejaar
Een docent Pedagogische Wetenschappen (0,8 fte)
Heb jij over een afgeronde Master in de sociale wetenschappen? En wil je samen m...

Functieomschrijving

Als docent Pedagogische Wetenschappen verzorg je on campus en/of blended onderwijs in de Bacheloropleiding van Pedagogische Wetenschappen (inclusief de Academische Pabo). De onderwijstaken omvatten een combinatie van werkgroepbegeleiding, tutoraat, vaardigheidsonderwijs, nakijkwerk en praktische vakcoördinatie. Deze werkzaamheden voer je uit in een team met collega-docenten. Binnen dit team werk je samen met wisselende collega's en neem je deel aan ondersteunende intervisiebijeenkomsten.

De medewerkers van het instituut geloven in de kracht van samenwerking. Het wetenschappelijk personeel geeft onderwijs over en doet onderzoek naar de manier waarop kinderen en jongeren worden opgevoed, onderwezen en begeleid. Ook wordt onderzocht hoe verschillen in de opvoeding, het onderwijs en andere vormen van begeleiding gevolgen hebben voor de ontwikkeling van kinderen. Zowel in het onderzoek als in het onderwijs van Pedagogische Wetenschappen staat centraal hoe evidence-informed benaderingen kunnen bijdragen aan de optimale ontwikkeling van kinderen, bijvoorbeeld door ondersteuningsprogramma's, diagnostische en interventiestrategieën en leermethoden.

Het instituut verzorgt meerdere opleidingen: de Bachelor Pedagogische Wetenschappen, de Master Education and Child Studies, de Research Master Education and Child Studies, de Academische Pabo en de Educatieve Master Primair Onderwijs. Er zijn maandelijkse bijeenkomsten waarin deze onderwijs- en onderzoeksthema's worden besproken. Daarnaast zijn er regelmatig informele bijeenkomsten waarbij je jouw collega's op een andere manier kan leren kennen. Voorbeelden hiervan zijn pubquizen, bake-offs en tafelvoetbalwedstrijden.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel
  • Je hebt een Master in één van de Sociale Wetenschappen, bij voorkeur Pedagogische Wetenschappen.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring als docent in het hoger onderwijs.
  • Jouw kennis van de Nederlandse taal is uitstekend, net als je schrijfvaardigheden.
  • Je maakt snel contact met studenten en collega's.
  • Je werkt zelfstandig en kunt ook goed samenwerken met anderen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar (inclusief een proeftijd van twee maanden). Bij goed functioneren én blijvende behoefte aan onderwijsinzet krijg je een vast dienstverband aangeboden. De gewenste startdatum is augustus 2023.
Het salaris voor de functie bedraagt minimaal € 2.960,00 en maximaal € 4.670,00 bruto per maand op basis van een volledige werkweek (schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en relevante werkervaring.

Diversiteit
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.
Informatie.

Werkgever

Univeristeit Leiden

Beschrijving faculteit
De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 1.025 medewerkers.
De Faculteit der Sociale Wetenschappen combineert hoogwaardig onderzoek met uitmuntend onderwijs en een multidisciplinaire aanpak. Bezoek de website van de faculteit voor meer informatie. Informatie over het Instituut Pedagogische Wetenschappen kun je vinden op https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen/pedagogische-wetenschappen

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 13688

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you