Student-assistent voor onderzoek bij kleuters

Student-assistent voor onderzoek bij kleuters

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 28 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind jij het belangrijk dat taalzwakke kleuters extra kansen krijgen om hun taalvaardigheid te verbeteren? Ben je benieuwd of tutoring kan bijdragen aan de taalvaardigheid van deze kinderen en wil je een bijdrage leveren aan onderzoek hiernaar? Sollici...

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Pedagogische- en Onderwijswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn we op zoek naar student-assistenten voor het onderzoeksproject NELI. NELI is een tutorprogramma dat ontwikkeld is door onderzoekers van de Universiteit van Oxford en bestaat uit een gerichte methodiek die focust op het verbeteren van mondelinge taalvaardigheid van de meest taalzwakke kleuters van een klas. Deze kinderen krijgen gedurende 20 weken dagelijks in kleine groepjes of individueel extra taalondersteuning op school onder leiding van een tutor.

Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat NELI in Groot-Brittannië effectief is om de mondelinge taalvaardigheid van taalzwakke kleuters te verbeteren en daar wordt het tutorprogramma op veel basisscholen gebruikt. NELI is vertaald en geschikt gemaakt voor het Nederlands onderwijs en wij gaan onderzoeken of NELI in Nederland ook effectief is. De volgende onderzoeksvraag staat centraal in dit project: Wat is het effect van NELI tutoring op de mondelinge taalvaardigheid van kleuters met een relatief zwakke taalvaardigheid (t.o.v. klasgenoten)? Voorafgaand en na afloop van het tutorprogramma worden gestandaardiseerde taaltesten afgenomen bij de kleuters om de taalontwikkeling in kaart te brengen.

Ben jij geïnteresseerd in het verbeteren van het (taal)onderwijs op basisscholen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw taken
Binnen deze functie draag je bij aan de uitvoering van het onderzoek, namelijk door het verzamelen en verwerken van data. Een belangrijk deel van je werk is het individueel afnemen van gestandaardiseerde taaltesten bij kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar op basisscholen verspreid over Nederland. Je haalt de kinderen op uit de klas, zorgt ervoor dat de kinderen zich op hun gemak voelen en neemt volgens een uitgeschreven protocol verschillende taaltesten af in een geschikte ruimte op de school. Na afname van de testen verwerk je de data (bv. scoren van testen) volgens gegeven instructies, zodat deze gebruikt kunnen worden voor analyses.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Bachelor- of masterstudenten van relevante opleiding zoals Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen, (Academische) Pabo, Psychologie, Logopedie
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands
  • In staat om te zelfstandig te werken volgens opgestelde protocollen en een strakke planning
  • Interesse in de taalvaardigheid van kleuters
  • In staat om te communiceren met kinderen in de kleuterleeftijd
  • Ervaring in de omgang met kleuters en/of met het afnemen van gestandaardiseerde (taal)testen bij kinderen is een pre
Beschikbaarheid

Een belangrijk deel van je werk is het afnemen van gestandaardiseerde taaltesten bij individuele kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar op basisscholen verspreid over Nederland. Er is een strakke planning voor de testafnames waarbij je tijdens specifieke weken meerdere dagen per week nodig bent voor de testafnames. Hierbij is het van belang dat je in elk geval in de volgende weken minimaal 3 of 4 dagen per week beschikbaar bent:
  • Week van 21 augustus tot 25 augustus
  • Week van 28 augustus tot 1 september
  • Week van 4 september tot 8 september
  • Week van 11 september tot 15 september
Daarnaast zullen er in de periode van eind oktober tot half januari verschillende weken zijn met testafnames. De specifieke momenten zullen we op een later moment afstemmen.
Reiskostenvergoeding maakt helaas geen onderdeel uit van de aanstelling. Het is dus belangrijk dat je beschikt over een studenten week-ov.

Voor de zomervakantie zal een training georganiseerd worden op de VU waarbij je informatie krijgt over de testafnames. De datum hiervoor zal in overleg worden vastgesteld en hierbij geldt een verplichte aanwezigheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.402 (schaal 101) en maximaal €2.611 (schaal 103) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Student Assistent en staat open voor ten minste 0,1 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 6 maanden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen, goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. Bij FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 3.8—7.6 uur per week
  • €2402—€2611 per maand
  • HBO
  • 15378

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you