Student-assistent Beroepsethiek

Student-assistent Beroepsethiek

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 1 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Algemene Rechtsleer is op zoek naar een student-assistent ter ondersteuning van de onderzoekswerkzaamheden op het gebied van de advocatuurlijke beroepsethiek in de praktijk.

Wat ga je doen?
Als student-assistent zul je mr. dr. Tamara Butter ondersteunen bij haar onderzoek naar de advocatuurlijke beroepsethiek in de praktijk. Dit onderzoek wordt verricht binnen C-LAB (Center for Law and Behavior - University of Amsterdam (uva.nl)) en ACLPA (Amsterdam Centre on the Legal Professions and Access to Justice - Universiteit van Amsterdam (uva.nl).

Je taken zullen onder andere zijn:
  • Organisatorische en administratieve werkzaamheden (kopiëren, voetnoten redigeren etc);
  • Academische teksten samenvatten en literatuuroverzichten maken;
  • Voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van empirisch onderzoek.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je:
  • zit (bijna) in het 2e bachelorjaar, het 3e bachelorjaar of in de master aan de UvA;
  • hebt affiniteit met empirisch onderzoek;
  • hebt een goede beheersing van zowel het Nederlands als het Engels;
  • kan goed overweg met ICT;
  • bent zelfstandig, proactief en dienstverlenend;
  • bent punctueel, precies en betrouwbaar;
  • bent flexibel inzetbaar.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 7,6 uur per week voor de periode van 15 juni 2023 tot 1 juli 2024, met een proeftijd van twee maanden. Een verlenging van het contract kan tot de mogelijkheden behoren.

Het salaris is afhankelijk van studiejaar in salarisschaal SA € 2.402,- tot € 2.611,- bruto per maand bij een volledig dienstverband. De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

In deze functie krijg je een inkijkje in de (empirische) onderzoekspraktijk van de afdeling Algemene Rechtsleer en de mogelijkheid om academische ervaring op te doen.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Met ruim 5.000 studenten en 500 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en - samen met twee andere faculteiten - de Engelstalige en interdisciplinaire opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij elf masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma's en centra. De Faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de FdR, Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

De afdeling Algemene rechtsleer verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van rechtstheorie, rechtsfilosofie, rechtsgeschiedenis, rechtssociologie en rechtspsychologie. Het onderzoek van de afdeling Algemene rechtsleer is ondergebracht bij het Paul Scholten Centre for Jurisprudence, waaronder ook het C-LAB (Center for Law and Behavior - University of Amsterdam (uva.nl)) en het ACLPA (Amsterdam Centre on the Legal Professions and Access to Justice - Universiteit van Amsterdam (uva.nl)) onder vallen.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • max. 7.6 uur per week
  • €2402—€2611 per maand
  • Universitair
  • 11629

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you