Promovendus Arbeid en Gezondheid - ‘herstelpad houdings- en bewegingsapparaat'

Promovendus Arbeid en Gezondheid - ‘herstelpad houdings- en bewegingsapparaat'

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 5 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Rugpijn heeft een enorme impact op de samenleving, voornamelijk door de gigantische kosten van arbeidsproductiviteitsverlies. Er is daarom behoefte aan een betere bedrijfsgeneeskundige aanpak van rugpijn.

Functieomschrijving

Recent is een evidence-based richtlijn lage rugpijn voor bedrijfs- en verzekeringsartsen ontwikkeld. Arbo Unie heeft mede op basis van deze richtlijn het 'herstelpad houdings- en bewegingsapparaat' ontwikkeld voor professionals in de bedrijfsgezondheidszorg.

In dit onderzoek evalueren we dit herstelpad op (kosten-)effectiviteit.

Wat ga je doen?
Als Amsterdam UMC doen we dit onderzoek in nauwe samenwerking met de arbodienst Arbo Unie, binnen de academische werkplaats die wij samen hebben. Je maakt gebruik van databestanden van Arbo Unie, aangevuld met vragenlijstgegevens en interviews. Je gebruikt daarvoor kwantitatieve epidemiologische en kwalitatieve methoden.

We streven ernaar om met de bevindingen uit dit onderzoek de praktijk zo veel mogelijk van dienst te zijn en maken daarom de kennis uit dit onderzoek ook beschikbaar voor de praktijk. We vragen daarom van je om je bevindingen te vertalen naar de arbo-praktijk. Hiernaast is een belangrijk eindproduct van het onderzoek een wetenschappelijk proefschrift. Naast dit onderzoek, werk je als promovendus ook een dag in de week voor Arbo Unie.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

We zoeken iemand met een 'hart voor' arbeidsgerichte zorg en je vindt het leuk om te werken in een interdisciplinaire, inclusieve omgeving, waarin het plezierig en prettig samenwerken is.

Daarnaast beschik je over:
  • een afgeronde academische opleiding in psychologie, gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen, of aanverwante universitaire opleiding;
  • kennis van en ervaring met epidemiologisch onderzoek;
  • aantoonbaar goede organisatorische en communicatieve vaardigheden (Nederlands & Engels) en kan je goed samenwerken met professionals uit de praktijk en de wetenschap.
  • Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties en kwantitatieve (kosteneffectiviteit) data-analyses zijn een pré.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding tot promovendus (4 jaar, met een proeftijd van één jaar).
  • Inschaling in salarisschaal OIO: € 2.789 tot € 3.536 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Verschillende ontwikkelmogelijkheden als onderdeel van je promotie opleidingsplan.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
  • Vergoeding van 75% van je OV-reiskosten woon-werkverkeer. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.

Werkgever

Amsterdam UMC

Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar het ontwikkelen van jouw persoonlijke talenten en vaardigheden wordt gestimuleerd. We bieden je volop mogelijkheden voor ontwikkeling, verdieping en verbreding, en bijscholing!

Je gaat werken bij Amsterdam UMC (locatie VUmc) afdeling Public and Occupational Health, binnen de onderzoeksgroep van Prof. Han Anema. We bieden een inspirerende en gezellige werkomgeving waarin we graag goed en relevant onderzoek doen en waar het ook belangrijk is om fijn (samen) te kunnen werken.

Binnen dit project zal er nauw worden samengewerkt met Arbo Unie, een grote landelijke arbodienst die als doel heeft de vitaliteit en gezondheid van werkende mensen te bevorderen. In de Academische Werkplaats van Arbo Unie / Amsterdam UMC komt wetenschap en praktijk bij elkaar en valideren we onderdelen van de arbodienstverlening om de effectiviteit en doelmatigheid te bewaken.

Zie ook Vacatures - Promovendus Arbeid en Gezondheid - Kantoorergonomie - Amsterdam UMC

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2789—€3536 per maand
  • Universitair
  • 8212

Werkgever

Locatie

Van der Boechorststraat 7, 1081BT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you