Projectcontroller

Projectcontroller

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 11 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als Project Controller bij NWO ondersteun je adequaat en klantgericht bij de P&C cyclus en zorg je voor een correcte projectadministratie. Ben je graag aanspreekpunt voor financiële vraagstukken? Werk en denk je op hbo-niveau en heb je interesse in de ...

Functieomschrijving

Vanuit een onafhankelijke en professionele rol werk je samen met het domein ten behoeve van het primaire proces en de business controllers. Je bewaakt de juistheid van alle financiële gegevens, controleert financiële en projectgegevens op een juiste inhoud, registratie en signaleert proactief afwijkingen en draagt zorg voor een correcte afhandeling en verbetering vanaf de start tot de afsluiting van het project. Hiervoor ben je aanspreekpunt en sparringpartner voor de financiële projectadministratie.

In de praktijk betekent het dat je:
  • meerdere projecten financieel voorbereidt, monitort en controleert;
  • de projectadministratie inricht en up-to-date houdt in Unit4 UBW;
  • subsidieprojecten toetst o.b.v. subsidievoorwaarden en financiële documentatie;
  • rapporteert over de maandelijkse voortgang;
  • een actieve bijdrage levert aan de begroting en periodieke rapportages van de P&C-cyclus;
  • adviseert/meedenkt over de verbetering van financiële processen en werkwijzen;
  • werkt aan je eigen ontwikkeling en de professionalisering van de afdeling Financiën samen met je collega's.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Jouw financiële kennis is goed op orde en je bent in staat om de cijfers te lezen en te vertalen naar een leesbaar product of advies voor het management of je collega's. Je bent analytisch sterk en hebt een helikopterview. Ook beschik je over goed ontwikkelde adviesvaardigheden en communicatieve vaardigheden.

Je weet hoe je zowel zelfstandig als in teamverband resultaten kunt bereiken en je hebt een probleemoplossende instelling en een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt een open werkhouding, neemt graag het initiatief, bent verbindend en neemt anderen mee in je enthousiasme. Integriteit, kwaliteit en klantgericht werken staan bij jou hoog in het vaandel.

Daarnaast beschik je over:
  • relevante werkervaring en een relevante opleiding op hbo niveau;
  • de drive om je verder te ontwikkelen en een actieve bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van de dienstverlenging van Financiën;
  • Je herkent jezelf in onze NWO- kernwaarden: betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Dit is een functie in een collegiaal team met alle gelegenheid om mee te groeien in jouw ontwikkeling. Je werkt in een inspirerende omgeving met een grote maatschappelijke relevantie, met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoekinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen de € 3.161,- en € 4.358,- bruto per maand (schaal 9, cao Onderzoekinstellingen) met standplaats Den Haag en/of Utrecht. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. NWO is aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis) en bieden een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer en je ontvangt van NWO een laptop en mobiele telefoon.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact - oftewel het succes van NWO - valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Financiën & Informatie waar ongeveer 60 medewerkers werken verdeeld over 2 Business- & Projectcontrol teams, Concern Control, Proces & Kwaliteit, Informatie & Innovatie en het team Financiële Administratie.

We vinden het als afdeling Financiën & Informatie belangrijk om toekomstbestendig te zijn, we investeren in de ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers en samen staan we voor de realisatie van onze ambities. De sfeer in het team is collegiaal. We helpen elkaar waar nodig en willen onze afdelingsambities op een positieve manier bewerkstelligen. Humor ontbreekt niet in ons team. Regelmatig maken we tijd vrij voor afdelings- of teamactiviteiten; om kennis te delen en voor de onderlinge gezelligheid.

Specificaties

  • Financiën
  • 24—38 uur per week
  • €3161—€4358 per maand
  • HBO
  • 4229

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van Vollenhovenlaan 661, 3527JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you