Practicumgroepbegeleider 1e Jaar

Practicumgroepbegeleider 1e Jaar

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 4 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij studenten ondersteunen gedurende het eerste jaar van hun studie psychologie? Wil je werken in een dynamisch, gedreven en enthousiast team, waar ruimte is voor creativiteit en verdere ontwikkeling van didactische vaardigheden? Dan zijn we benieuwd naar jouw sollicitatie!

De afdeling Psychologie van de FMG zoekt begeleiders voor het geven van werkgroepen als Practicumgroepbegeleider in het 1e jaar.

Wat ga je doen?
  • Je gaat wekelijks met een, twee of drie groepen studenten aan de slag om gezamenlijk de lesstof te verdiepen en een brug te slaan naar toepassing in de praktijk. Elke groep zie je tweemaal per week voor een werkgroepbijeenkomst van twee uur op vaste dagen (ma-woe, di-do of wo-vrij);
  • Je geeft feedback op schrijfopdrachten, presentaties en andere opdrachten van studenten. De schrijfopdrachten beoordeel je met een cijfer;
  • Je bent mentor van de studenten in jouw groepen: je voert minimaal twee keer per jaar mentorgesprekken en begeleidt studenten bij hun leerproces;
  • Je bent inhoudelijk betrokken bij het onderwijs: samen met ervaren collega's help je gedurende het academische jaar onder hun begeleiding met vernieuwing van het lesmateriaal voor de werkgroepen;
  • Je woont elke vrijdag van 15.30-17.00 de teamvergadering bij waarin we gezamenlijk het onderwijs van die week bespreken en vooruitblikken naar de volgende week.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je vindt het leuk om groepen (internationale) studenten te begeleiden in het eerste jaar van hun studie psychologie en hen academische vaardigheden aan te leren zoals wetenschappelijk schrijven en onderzoek doen. Je bent geïnteresseerd in het geven en vernieuwen van onderwijs en hebt affiniteit met onze eerstejaars psychologievakken. Je wordt enthousiast van werken in een informeel team, beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en je kan goed in teamverband werken.

Omdat we een tweetalige bachelor zijn, zijn we op zoek naar begeleiders die (ook) in het Engels les willen geven, Engelstalige stukken kunnen nakijken en Engelstalige mentorgesprekken met studenten kunnen voeren. We streven naar een divers samengesteld team waarin verschillende perspectieven worden vertegenwoordigd.

Daarnaast zijn we op zoek naar collega's die:
  • bijna of recent zijn afgestudeerd binnen de Psychologie (of een sterk aanverwante richting);
  • bij voorkeur enige onderwijservaring of ervaring in het begeleiden van groepen hebben;
  • over een goede wetenschappelijke schrijfvaardigheid beschikken;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal hebben;
  • per 21 augustus beschikbaar zijn voor het inwerken en de aftrap van het academische jaar.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijk dienstverband van 4 jaar (met 2 maanden proeftijd) voor maximaal 32,4 uur (dit kan in overleg ook minder worden tot minimaal 14,1 uur).

Je zult 0,1 fte krijgen (bij 0,8fte) voor training en ontwikkeling (DOP). Het DOP is bedoeld om de kansen van beginnende docenten op de arbeidsmarkt te vergroten na het tijdelijke dienstverband, je zult gedurende de 4 jaar verschillende trainingen volgen met je collega`s binnen de FMG.

Het UFO-profiel docent 4 is van toepassing. Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2960 tot €3703 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal 10. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Als je nog niet bent afgestudeerd kun je in dienst komen als student assistent voor 6 maanden met mogelijke verlenging. Je komt dan niet in aanmerking voor het DOP

Wat bieden we je verder
  • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega's;
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.
We zoeken begeleiders voor 14,1 (1 groep), 22,7 (2 groepen) of 32,4uur (3 groepen) per week; beginnen met 3 groepen wordt als erg zwaar ervaren. Na een half jaar kan het contract indien gewenst en indien mogelijk worden aangepast naar meer groepen. Daarnaast is het soms mogelijk om het aantal uren tijdelijk uit te breiden. Beschikbaarheid per 21 augustus is een vereiste, bij voorkeur voor meer dan één semester.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32.4 uur per week
  • €2960—€3703 per maand
  • Universitair
  • 11639

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you