Coordinator Centre for Urban Mental Health (UMH)

Coordinator Centre for Urban Mental Health (UMH)

Geplaatst Deadline Locatie
22 mei 1 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Een uitdagende rol als coördinator van het wetenschappelijk interdisciplinair Centrum voor Urban Mental Health (UMH; www.centreforurbanmentalhealth.com) van de Universiteit van Amsterdam.

Functieomschrijving

Voor deze uitdagende functie van coördinator van het wetenschappelijk interdisciplinair Centrum voor Urban Mental Health van de Universiteit van Amsterdam (UMH; www.centreforurbanmentalhealth.com) zijn we bij voorkeur op zoek naar iemand met een sterke onderzoeks- en organisatieachtergrond die met succes een dynamisch en collaboratief interdisciplinair onderzoekscentrum kan ondersteunen. Een onderzoekscentrum dat zich richt op het ontrafelen van nieuwe wegen om de stedelijke geestelijke gezondheid te verbeteren, rekening houdend met de complexiteit en dynamiek van geestelijke gezondheidsproblemen en psychische stoornissen in een stedelijke omgeving.

Er valt veel te winnen bij onderzoek naar stedelijke geestelijke gezondheid. Het leven in de stad neemt toe: meer dan 50 procent van de wereldbevolking woont momenteel in stedelijke gebieden, een percentage dat naar verwachting zal stijgen tot 66 procent in 2050. Het UMH streeft ernaar interventies te verbeteren om veel voorkomende psychische aandoeningen te voorkomen en de duurzame effecten van behandelingen voor mensen die deze aandoeningen hebben te verbeteren. Aan het UMH bestuderen we waarom sommige individuen goed gedijen in een stedelijke omgeving, terwijl andere individuen kwetsbaar zijn en mentale problemen en psychische aandoeningen ontwikkelen. Complexiteitswetenschap wordt gebruikt als ruggengraat om de complexiteit en dynamiek van geestelijke gezondheidsproblemen in een stedelijke omgeving te begrijpen en erop in te grijpen. Deze aanpak integreert actuele onderzoeksprioriteiten van de Universiteit van Amsterdam om effectievere interventies te vinden voor het voorkomen en behandelen van veel voorkomende psychische aandoeningen, die we evalueren in samenwerking met maatschappelijke partners in de regio Amsterdam en internationaal.

De persoon die de rol van coördinator zal vervullen, zal de centrale kracht zijn achter de organisatorische en coördinerende aspecten binnen het UMH. De coördinator zal de zogenaamde 'spin in het web' zijn, van alle zaken die met het UMH te maken hebben. Hij/zij beheert de dagelijkse gang van zaken en een reeks aanverwante activiteiten, waaronder communicatie.

Meer specifiek zal de coördinator verantwoordelijk zijn voor:
  • het coördineren van de onderzoekssubsidierondes van de relevante onderzoeksprogramma's van het instituut, vanaf de oproep tot het indienen van voorstellen tot het ontvangen van de eindresultaten van de aanvrager;
  • het bijdragen aan de opzet en uitvoering van een programmaspecifiek communicatieplan, zoals het plaatsen van (Engelstalige) nieuwsberichten en het actualiseren van de website en bijbehorende social media kanalen;
  • het organiseren van UMH programmaspecifieke evenementen, zoals een internationaal congres in Amsterdam van 6-8 oktober 2023;
  • het onderhouden van nauw contact met de financiële administrateurs van het onderzoeksprogramma en met de raad van bestuur over de financiën van het UMH;
  • het samenwerken met een assistent voor het delegeren of invullen van andere voorkomende secretariaatswerkzaamheden ter ondersteuning van de onderzoeksprogramma's van het instituut;
  • het organiseren en voorbereiden van en het actief bijdragen aan de wekelijkse vergaderingen met de directeuren en de maandelijkse vergadering met de raad van bestuur;
  • het organiseren van de halfjaarlijkse vergaderingen met de nationale en internationale besturen;
  • het fungeren als contactpersoon voor kantoormanagementzaken om te zorgen voor een soepel verloop van de vergaderingen in het Institute for Advanced Study op woensdag, wanneer alle onderzoekers bijeenkomen.
  • er is ook een mogelijkheid om onderzoek te doen, in overleg met het managementteam.
De leidinggevenden van de coördinator zijn de directeuren aan de UMH, maar inhoudelijk kan de coördinator ook in een matrixstijl samenwerken met andere programmaleiders van de specifieke onderzoeksprogramma's waarvoor zij werken.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een coördinator die de volgende kennis en ervaring meebrengt!

Je beschikt over onder meer:
  • een doctoraat, bij voorkeur gerelateerd aan geestelijke gezondheid;
  • affiniteit met communicatie/media en daarvoor in te zetten middelen;
  • aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie of duidelijke affiniteit met een wetenschappelijke onderzoeksomgeving en met stakeholders op het gebied van geestelijke gezondheid;
  • affiniteit met, en belangstelling voor, interdisciplinair onderzoek
  • affiniteit met complexe systeemtheorie en -methoden en kwantitatieve methoden;
  • ervaring met het verwerven van externe subsidies;
  • de bereidheid om een academische mentor te worden voor studenten;
  • ervaring met het werken met niet-academische stakeholders en partners;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
De collega die wij zoeken:
  • is open en enthousiast en heeft een hands-on mentaliteit
  • is zeer vaardig op het gebied van tekst- en contentmanagementsystemen en heeft ervaring met het gebruik van social media in een professionele context;
  • durft zaken zelfstandig en proactief aan te pakken;
  • houdt altijd oog voor resultaat en kwaliteit;
  • is een creatief persoon die het leuk vindt om verbindingen tussen onderzoekers aan de UMH te ondersteunen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden volop mogelijkheden voor ontwikkeling, verdieping en verbreding, bijscholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling in alle opzichten wordt gestimuleerd.
  • Een contract voor een jaar (12 maanden) die na evaluatie kan worden verlengd tot 5 jaar.
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.230 tot € 5.088 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we voldoende parkeerplaatsen op locatie AMC én een goede fietsregeling.
Voor een overzicht van al onze overige arbeidsvoorwaarden, zie Arbeidsvoorwaarden - Amsterdam UMC

Werkgever

Amsterdam UMC

De Coördinator zal een kernlid zijn van het interdisciplinaire Centre for Urban Mental Health (UMH). Het UMH is ingebed in drie faculteiten van de Universiteit van Amsterdam en wordt verenigd door de opkomende kennis en vaardigheden van de Faculteit der Geneeskunde; de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Natuurwetenschappen en Wiskunde, en werkt nauw samen met het Institute for Advanced Study. Deze positie zal worden ingebed binnen de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam in het Amsterdam UMC, maar in nauwe samenwerking met de andere genoemde faculteiten.

Als een van de grootste onderzoeksprioriteiten van de Universiteit van Amsterdam brengt de UMH unieke multidisciplinaire onderzoeksteams samen, evenals stakeholders uit de regio Amsterdam. Deze functie is een geweldige kans voor iemand die wil werken in een bevredigende onderzoeksomgeving en deel wil uitmaken van een groeiend onderzoekscentrum.

Het UMH wordt geleid door twee directeuren, prof. dr. Claudi Bockting en prof. dr. Reinout Wiers, en wordt ondersteund door een coördinator (huidige functie in vacature), een parttime assistent en een parttime communicatieadviseur. De meeste bijeenkomsten voor UMH worden momenteel gehouden in het Institute of Advanced Study in het centrum van Amsterdam, sommige op andere locaties in Amsterdam.

Voor lopende projecten bij UMH, zie onze website: Centre for Urban Mental Health

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 20 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • MBO
  • 8550

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you