Promovendus gezond eten en innovatieve technologie

Promovendus gezond eten en innovatieve technologie

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 22 jul Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als promovendus participatief onderzoek LIFTS heb je de ambitie om met behulp van participatief onderzoek bij te dragen aan de gezondheid van jongeren in het praktijkonderwijs. Leerlingen in het praktijkonderwijs hebben een relatief laag IQ (tussen de 50-80) en groeien relatief vaak op in een ongunstige sociaaleconomische omgeving. Dit maakt het lastig voor deze jongeren om gezonde keuzes te maken. Bovendien sluit traditionele gezondheidsvoorlichting slecht aan bij deze groep. Healthy Lifestyle for low liTerate teenagerS (LIFTS) is een 5-jarig onderzoeksproject gefinancierd door NWO. Het doel van LIFTS is om samen met relevante stakeholders, waaronder de jongeren en hun opvoeders, effectieve gezondheidstechnologie (door) te ontwikkelen die aansluit bij de behoeften, wensen en belevingswereld van deze jongeren. In LIFTS werken Wageningen University and Research (WUR), Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Universiteit Utrecht (UU) samen met een groot aantal kennis en praktijkpartners, waaronder Sectorraad Praktijkonderwijs, Stichting Special Heroes Nederland, Trimbos Instituut, InnoSportLab Sport & Beweeg, GGD Gelderland Zuid, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport en Bewegen en het Voedingscentrum. Vier praktijkscholen vormen de living labs waar het onderzoek plaats vindt. Op het project worden vier promovendi aangesteld, waarvan twee bij WUR, één bij TU/e en één bij UU, die nauw met elkaar samenwerken.

De promovendus (PhD 2 in het projectvoorstel) richt zich op het beter begrijpen van de behoeften, wensen en motivaties van praktijkschool-scholieren, op het gebied van gezond eetgedrag en ondersteunende technologische tools. De taken omvatten onder andere het houden van individuele en groepsinterviews met PrO-scholieren, verzorgers en andere betrokkenen, zoals gezondheidsprofessionals, leraren en buurt-sportcoaches. Om betekenisvolle discussies te faciliteren en waardevolle inzichten te verkrijgen zal er gebruik worden gemaakt van creatieve en innovatieve technieken. Daarnaast wordt er een inventarisatie gemaakt van bestaande gezondheidstechnologieën. Er worden interactieve en multidisciplinaire co-creatie sessies georganiseerd in living labs. Tijdens deze sessies zullen PrO-scholieren, verzorgers, schoolpersoneel, IT-ontwikkelaars, gezondheidsprofessionals, vertegenwoordigers uit de industrie en onderzoekers samen toewerken naar 'ideale' concepten van technologische hulpmiddelen.

Hier ga je werken
De leerstoelgroep Marktkunde en Consumentengedrag is onderdeel van het Departement Maatschappijwetenschapen van Wageningen University (https://www.wur.nl/en/research-results/chair-groups/social-sciences/marketing-and-consumer-behaviour-group.htm). Het team van (co)promotoren bestaat uit dr. Ellen van Kleef, Dr Sanne Raghoebar en Dr Monica Mars (WUR).

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Je hebt een academische opleiding in een relevant vakgebied (bijvoorbeeld in de gezondheidswetenschap, gedragswetenschap, pedagogiek, consumentenwetenschap of sociale wetenschap).
  • Je hebt affiniteit en ervaring met het opzetten, uitvoeren en verwerken van sociaalwetenschappelijk kwalitatief onderzoek. Ervaring met participatief onderzoek is een pre.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Je bent een teamspeler die beslissingen durft te nemen in een multidisciplinair team en verantwoordelijkheden draagt.
  • Je hebt affiniteit met gezond eetgedrag en technologie en bent gemotiveerd en in staat om met scholieren in het praktijkonderwijs te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie / compensatie uren op te bouwen;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • uitstekende pensioenregeling via het ABP.

Naast deze eersteklas arbeidsvoorwaarden krijg je een volledig gefinancierde PhD-positie en krijg je een op jouw behoeften en het onderzoeksteam afgestemd cursusprogramma aangeboden.

Het bruto salaris voor het eerste jaar bedraagt € 2.541,- per maand oplopend tot € 3.247,- in het vierde jaar volgens de CAO-NU (schaal P). Dit is gebaseerd op een fulltime werkweek van 38 uur. Wij bieden een tijdelijk contract voor 18 maanden dat bij goed functioneren wordt verlengd voor de duur van het project.

Er zijn volop mogelijkheden voor eigen initiatief in een leeromgeving en we bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Wij bieden een unieke functie in een internationale omgeving met een prettige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 18e achtereenvolgende keer is verkozen tot "Beste Universiteit" van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
e missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • P1233601-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you