Technisch analist elektronenmicroscopie Nederlands Herseninstituut Amsterdam

Technisch analist elektronenmicroscopie Nederlands Herseninstituut Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 1 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat ga je doen:

Multiple sclerose (MS) is de meeste voorkomende neurologische aandoening die jonge mensen tussen de twintig en veertig jaar treft. MS wordt veroorzaakt doordat myeline rondom zenuwuitlopers wordt afgebroken. De onderzoeksgroepen neuro-immunologie en axonale signaalverwerking in het Nederlands Herseninstituut doen fundamenteel onderzoek aan hersenen van MS-patiënten, gedoneerd na overlijden, en in weefselmodellen van MS. Recent fascinerend onderzoek heeft aangetoond dat postmortem humaan hersenweefsel op kwalitatief hoogstaand niveau gebruikt kan worden voor elektronenmicroscopische technieken (Bosch et. al, 2023. Ann. Neurol. 93:856–870. doi:10.1002/ana.26585). Transmissie elektronenmicroscopie (TEM), immuno-EM, seriële volume EM en/of gecombineerde licht en elektronenmicroscopie (CLEM) leveren nieuwe belangrijke inzichten op over de verschillende stadia van witte stof ontstekingen.

Om herstel van myeline beter te begrijpen willen we nu het begin van myeline afbraak en myeline herstel op ultrastructuur niveau zichtbaar maken. In een door de Stichting Burgland gefinancierd project zullen we in postmortem hersenweefsel en in kweek van hersenen de moleculaire en cellulaire mechanismen met EM in beeld brengen die myelinelagen doen loslaten en mogelijk helpen bij herstel.

Als analist ben je verantwoordelijk voor het voorbereidend werk en EM uitvoering. Je denkt actief mee aan de projecten en werkt nauw samen met promovendi en postdocs. Ook werk je samen met en wordt ondersteund door andere onderzoekers en ondersteunend personeel op de onderzoeksafdelingen van het NIN en het EMCA van de Amsterdam UMC.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee:
  • Een afgeronde relevante opleiding (HBO of WO);
  • Aantoonbare werkervaring met TEM, SEM, CLEM en/of immuno-EM;
  • Leergierig en nauwkeurige werkstijl;
  • Uitstekende capaciteiten voor samenwerking;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge beheersing van Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.471,- en maximaal € 3.336,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 7 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

Nederlands Herseninstituut

Over het Nederlands Herseninstituut
Het Nederlands Herseninstituut (NIN) is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) waar ongeveer 200 mensen in dienst zijn. Er wordt fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de werking van de hersenen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in zestien werkgroepen en de administratieve en technische ondersteuning vindt zoveel mogelijk binnen de diensten van het Herseninstituut plaats.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen
  • max. 30.4 uur per week
  • €2471—€3336 per maand
  • HBO
  • 1570

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 47, 1105BA, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you