Promovendus ‘Kosteneffectiviteit IC-zorg (MONITOR-IC)’

Promovendus ‘Kosteneffectiviteit IC-zorg (MONITOR-IC)’

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 18 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Door schaarste aan middelen en personeel zullen er in de gezondheidszorg keuzes gemaakt moeten worden. Voor het garanderen van continuïteit in de zorg, moeten we passende zorg prioriteren. Dat wil zeggen: zorg die bewezen effectief is tegen een redelijke prijs (waardegedreven). Zeven jaar geleden is de MONITOR-IC studie gestart om onder andere de effectiviteit en kosteneffectiviteit van IC-zorg inzichtelijk te maken. Wil jij een bijdrage leveren aan deze studie?

De MONITOR-IC is een open cohort waarin gezondheidsuitkomsten en kosten van duizenden voormalig IC-patiënten in kaart worden gebracht. Voor de uitvoering van het kostenonderzoek zijn we op zoek naar een onderzoeker in opleiding (promovendus). Samen met andere promovendi werk je in een multidisciplinair team inclusief gezondheidseconomen, gezondheidswetenschappers, patiënten, artsen, verpleegkundigen, ethici en implementatiedeskundigen aan de vraag welke IC-zorg al dan niet passende zorg is op basis van de uitkomsten van de analyses.

Als promovendus ontwerp je, onder supervisie, het kostenonderzoek en analyseplan binnen de MONITOR-IC. Op basis van alle analyses, verken je samen met patiënten, artsen, verpleegkundigen en beleidsmakers wat nodig is voor houdbare (passende) IC-zorg in Nederland.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Analyseren van grote databases met klinische, kosten en vragenlijst data.
  • Uitvoeren van kosten-effectiviteitsanalyses.
  • Coördineren van project- en onderzoeksactiviteiten.
  • Geven van presentaties bij (wetenschappelijke) bijeenkomsten in binnen- en buitenland.
  • Schrijven van onderzoeksrapportages en wetenschappelijke publicaties.
  • Samenwerken met multidisciplinair team.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar iemand met een afgeronde wetenschappelijke opleiding Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Gezondheidseconomie, Econometrie met belangstelling voor de Gezondheidszorg of een vergelijkbare opleiding. Bovendien heb je interesse in gezondheidseconomische vraagstukken.

Het is ook belangrijk dat je de motivatie hebt om een proefschrift te schrijven. Hiervoor ben je in staat om (op termijn) zelfstandig onderzoek uit te voeren, onderzoekservaring is een pre. Daarnaast heb je kennis van en ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden en technieken en het analyseren van (grote) databases. Een vereiste is ook dat je aantoonbare kennis van statistische analyseprogramma’s hebt.

Daarnaast ben je iemand die accuraat en flexibel te werk gaat, bovendien doe je dit werk zelfstandig. Daarentegen ben je ook gericht op samenwerking en heb je uitstekende sociale vaardigheden. Je beweegt je makkelijk in de wereld van ‘beleid’ en ‘wetenschap’. Ten slotte heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke Engelse en Nederlandse uitdrukkingsvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing; voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € € 2.789 en € 3.536 (schaal 10A) of tussen de € 3.230 en € 5.088 (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Het MONITOR-IC projectteam is een gedreven onderzoeksgroep binnen de Intensive Care (IC) afdeling van het Radboudumc. Het MONITOR-IC project richt zich op het verbeteren van de uitkomsten van voormalig IC-patiënten en houdbare IC-zorg. Aan het MONITOR-IC project zijn verschillende ziekenhuizen verbonden en werken we nauw samen met de FCIC (Family and Patient Centered Intensive Care) en IC-Connect; de patiëntorganisatie voor voormalig IC-patiënten en hun naasten.
Samen met de afdeling Health Evidence werken we aan de economische analyses binnen de MONITOR-IC.

We bieden je een prettig en goed werk en leerklimaat waar naast aandacht voor je ontwikkeling tot wetenschapper, ook aandacht en ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling. Eigen inbreng binnen het project wordt zeer gewaardeerd.

Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties. Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €2789—€5088 per maand
  • Universitair
  • 185685-P1233819-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you