Robots dragen bij aan het realiseren van een duurzame samenleving. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de zorg, waar robots patiënten en medewerkers kunnen ondersteunen, in de industrie waar ze bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het productieproces, en in de tuinbouw waar ze worden ingezet om zieke planten op te sporen en om het perfecte moment voor de oogst of kweek te bepalen.
Robotica is een snelgroeiende sector. De ontwikkelingen in deze sector hebben zich de laatste jaren in rap tempo opgestapeld en de vraag vanuit het bedrijfsleven wordt dan ook steeds groter.
Deze vraag heeft er mede toe geleid dat het lectoraat Robotica recentelijk meerdere nieuwe onderzoeksprojecten heeft aangetrokken. Het lectoraat is op daarom zoek naar een gepassioneerde en gedreven onderzoeker die het team komt versterken. In deze functie ga je samenwerken in een klein team bestaande uit de lector en docent-onderzoekers, aangevuld met tientallen student-onderzoekers die praktijk gerelateerde ontwerp-, stage- en afstudeeropdrachten uitvoeren.
De onderzoekslijn Robotica is gericht op praktische toepassingen van robots (autonoom aangestuurde objecten) in de moderne samenleving waarbij duurzaamheid en empowerment centraal staan. In samenwerking met het werkveld wordt er praktijkgericht onderzoek uitgevoerd waarbij de vraag vanuit het bedrijfsleven centraal staat. De resultaten uit deze onderzoeken worden vervolgens gebruikt ter verbetering van het onderwijs en geïntegreerd in het curriculum van onze opleidingen. Onder leiding en toezicht van de lector en docent-onderzoekers werken studenten van de opleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, technische informatica en aeronautical engineering samen in projecten om high-tech Robotica toepassingen te ontwikkelen die in een behoefte van het werkveld voorzien. Deze opleidingen maken deel uit van het domein Techniek, Ontwerpen en Informatica (TOI). Daarnaast wordt er bij verschillende onderzoeksprojecten ook nauw samengewerkt met de opleidingen van de domeinen Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW), Agri, Food & Life sciences (AFL) en Business Finance & Law (BFL).
Het lectoraat Robotica is aangesloten bij de onderzoeksgroep Research and Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica (RIC-TOI). Deze onderzoeksgroep werkt aan maatschappelijke vraagstukken om een duurzame, gezonde en creatieve samenleving te bevorderen. Dit gebeurt in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden (zoals het Inholland Health & Technology Centre en Inholland Sustainable Solutions) en in samenwerking met andere domeinen.
Jouw rol
Sinds de oprichting van het lectoraat staan er drie onderzoeksthema’s centraal;
Als onderzoeker bij het lectoraat Robotica wordt je vooral ingezet op meerdere projecten die aansluiten bij het thema Smart Farming;
Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.
Als je komt werken bij Inholland, dan ervaar je dat studenten én collega's bij ons centraal staan. Onze cultuur is persoonlijk en dichtbij, dat betekent een leer-en werkomgeving waarin we elkaar bij naam kennen. Bij ons krijg je de ruimte om je zowel professioneel als persoonlijk te blijven ontwikkelen, in elke rol en op elk niveau. Om zo een inspirerend voorbeeld te zijn voor onze studenten (en zij voor ons) en relevant te blijven in een steeds veranderende wereld.
Op onze 8 locaties verspreid over de Randstad, van de kop van Noord-Holland tot de Drechtsteden, moedigen we onze studenten aan om door te groeien tot zelfverzekerde professionals die de samenleving duurzamer, gezonder en creatiever maken. Vanuit een veilige basis bereiden we hen voor op de banen van morgen. Dit doen we met een breed hbo-onderwijsaanbod en onderzoek, dat zo goed mogelijk aansluit op de ontwikkelingen in de praktijk en dat gericht is op verschillende interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs.
Onze docenten en collega's van de stafdiensten leggen de lat hoog, voor onze studenten, voor elkaar en voor zichzelf. In de steeds veranderende wereld heb je moed nodig om je jezelf kwetsbaar op te stellen en je mening te durven aanpassen. En lef te hebben om kritisch te blijven, dingen uit te proberen en je gevoel te volgen. Continu blijven zoeken, vallen, opstaan en doorgaan. Leren = durven!
Bij TOI leiden wij de innovatieve makers van de toekomst op. We stimuleren de ontwikkeling van technici, die in verbinding met hun omgeving een bijdrage leveren aan een duurzame, gezonde en creatieve samenleving. We creëren een inspirerende leeromgeving waar groei centraal staat en die professionals uitdaagt het beste uit zichzelf te halen. We leiden technische beroepsbeoefenaars op die beschikken over vakkennis, intermenselijke vaardigheden en een open, nieuwsgierige en lerende houding.
Ons toekomstbeeld is dat wij studenten, docenten, onderzoekers en werkvelddeskundigen in verbinding brengen om elkaar te inspireren en bij te dragen aan technische innovaties. We leren, onderzoeken, ontwerpen en co-creëren door gezamenlijk te werken aan maatschappelijk relevante technische vraagstukken, met erkenning en waardering voor ieders unieke inbreng. We begeleiden studenten in hun persoonlijke en professionele groei. TOI biedt een inspirerende en uitdagende leergemeenschap, waar ieder individu ruimte krijgt om te experimenteren en zijn/haar talent te ontwikkelen.
Nieuwsgierig geworden, maar heb je nog vragen?
Wij snappen dat je vragen hebt over deze functie. Of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving. Neem dan eens contact op met Cock Heemskerk, Lector Robotica. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-51340966 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.
Durf jij voor deze uitdaging te kiezen?
Wij zien jouw sollicitatie graag vóór 18 juni tegemoet via de sollicitatieknop. Je kunt in de daarop volgende week een eerste terugkoppeling verwachten op jouw sollicitatie. Een eerste (online) kennismaking vindt plaats op maandag 26 juni tussen 13.30-16.00 uur. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.
Algemene vragen?
Neem dan contact op met
Rinske van Ballegooijen, senior Wervingsadviseur
Tel.: 06-11449791
Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Inholland). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.
Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.
Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!
Wij zien jouw sollicitatie graag vóór 18 juni tegemoet via de sollicitatieknop. Je kunt in de daarop volgende week een eerste terugkoppeling verwachten op jouw sollicitatie. Een eerste (online) kennismaking vindt plaats op maandag 26 juni tussen 13.30-16.00 uur. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.
Wij zien jouw sollicitatie graag vóór 18 juni tegemoet via de sollicitatieknop. Je kunt in de daarop volgende week een eerste terugkoppeling verwachten op jouw sollicitatie. Een eerste (online) kennismaking vindt plaats op maandag 26 juni tussen 13.30-16.00 uur. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.
Solliciteer uiterlijk op 18 jun. 2023 23:58 (Europe/Amsterdam).
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: