Specialist Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie bij NWO

Specialist Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie bij NWO

Geplaatst Deadline Locatie
25 mei 29 mei Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Kom jij als ervaren Specialist Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie (AMC) de wervingskracht van NWO-D een boost geven? Zorg jij voor maximaal effect van ons nieuwe AMC-concept? Wil jij onze recruitmentpraktijk verdere professionaliseren? Als jij die expert bent die het klappen van de zweep kent, lees dan verder en solliciteer!

Bij NWO (de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) zijn we trots op onze nieuwe arbeidsmarktcampagne die we in 2022 hebben gelanceerd. Onder de titel 'Samen werken aan wetenschap' profileren we ons nadrukkelijker als de aantrekkelijke werkgever die we ook echt zijn met een eNPS van +50, een 7,6 voor werkgeverschap (we streven naar een 8) en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. De ambitieuze groei die we als organisatie voor ogen hebben onderschrijft het belang van deze rol.

De komende twee jaar breiden we ons P&O-team graag uit met een Specialist Recruitment en AMC. Jouw opdracht wordt om een effectieve recruitmentaanpak te ontwikkelen en onderhouden op basis van al gedefinieerde kaders, ervaringen uit de dagelijkse praktijk en externe ontwikkelingen. Daarnaast:
  • ben je voor de organisatie dé vraagbaak en adviseur in wervingsvraagstukken, bied je praktische ondersteuning vanuit jouw kennis en expertise en faciliteer je de organisatie op de arbeidsmarkt: van wervingsanalyses, -adviezen en -plannen tot tekstvoorstellen en je aanwezigheid op evenementen;
  • ontwikkel je onze set recruitmentinstrumenten verder door en zorg je voor de optimale inzet van onder andere ons AMC-concept, een referralprogramma, talentpools, de werken-bij-website en wat jij zelf bedenkt;
  • zet je partnerships op met o.a. AcademicTransfer, media- en recruitmentbureaus en interne afdelingen en werk je nauw met hen samen;
  • help je ons meten of wat we doen effectief is en doe je voorstellen voor verbetering.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Daar waar arbeidsmarktcommunicatie en werving en selectie samenkomen voel jij je helemaal thuis en heb je al de nodige vlieguren gemaakt. Onze arbeidsmarkt kent voor jou geen geheimen. Je weet ons AMC-concept, gecombineerd met de organisatie- en HR-strategie, gestructureerd te vertalen in relevante en concrete plannen, acties en resultaten. Je zoekt mensen op, weet verbinding te maken met een diverse groep NWO-collega's, enthousiasmeert en bent al snel hét aanspreekpunt op jouw vakgebied. Plannen en organiseren wissel je soepel af met uitvoerende taken.
  • Een opleiding op minimaal hbo-niveau die aansluit bij deze functie en dit vakgebied;
  • Minstens drie jaar ervaring in een zelfstandige tactische functie op het snijvlak van arbeidsmarktcommunicatie en werving en selectie in een organisatie met veel professionals;
  • voorbeelden van wervingsresultaten die jij op een vernieuwende manier hebt aangepakt en waar jij trots op bent;
  • ervaring in projectmanagement: van het opstellen van plannen tot en met de uitvoering en evaluatie daarvan;
  • een servicegerichte persoonlijkheid die jou ondersteunt bij het succesvol uitvoeren van deze functie: analytisch, proactief & resultaatgericht en communicatief, verbindend & overtuigend.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsovereenkomst Onderzoeksinstellingen (CAO-OI [https://www.wvoi.nl/cao-oi-nl/collectieve-arbeidsovereenkomst-onderzoekinstellingen/]). Gezien het karakter van de functie bieden we je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor twee jaar. Tegen het eind van die periode beoordelen we of en, zo ja, hoe we deze functie voortzetten. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.064 en € 5.590 bruto per maand (schaal 11, CAO-Onderzoeksinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en een NS-Business Card voor het reizen met het openbaar vervoer. Vanzelfsprekend stellen we een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

NWO is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. We investeren jaarlijks meer dan één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact - oftewel het succes van NWO - valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

In ons laatste onderzoek beoordeelden je toekomstige P&O-collega's werken bij NWO met een 7,8. De Net Promotor Score binnen ons team is +65 en daar zorgen onder andere de inhoud en (intellectuele) uitdagingen van het werk voor. We weten binnen de afdeling P&O goed wat belangrijk is voor de organisatie en sluiten zoveel mogelijk met onze adviezen en processen aan op de behoefte van de organisatie. Hierin nemen we onze eigen HR-expertise mee. Onze nieuwe organisatiestrategie 2023-2026 'Wetenschap werkt!' [https://www.nwo.nl/nieuws/wetenschap-werkt-nwo-maakt-nieuwe-strategie-2023-2026-bekend] en de daarvan afgeleide HR-strategie zijn hierin de komende jaren leidend. We verbinden de belangen van NWO als werkgever met de wensen van de individuele medewerkers en komen zo tot een optimaal HR-beleid. Met dit HR-beleid en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden binden we (potentiële) medewerkers aan onze organisatie, dagen we ze uit en ondersteunen we hen in hun duurzame inzetbaarheid. We zijn vernieuwend in ons HR-beleid en sluiten aan bij wat een snel veranderende omgeving van NWO vraagt. Uiteraard doen we dit alles op een integere en zorgvuldige manier.

In totaal werken ruim 20 medewerkers bij P&O, verdeeld over drie teams: Beleid & Projecten (B&P), Personeels- en salarisadministratie (PSA) en Advies. Het hoofd P&O, de Coördinator B&P, de Specialist Arbeidsverhoudingen en de Teamleiders Advies en PSA vormen samen het MT. Je zult intensief samenwerken met de Coördinator B&P en de Adviseurs P&O.

Specificaties

  • HRM
  • 32—38 uur per week
  • €4064—€5590 per maand
  • HBO
  • 4236

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2526HZ, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you