Analist / Labmanager

Analist / Labmanager

Geplaatst Deadline Locatie
25 mei 18 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je geïnteresseerd in hersenonderzoek en heb je altijd al willen werken in een dynamisch team met jonge mensen, actief aan het voorfront van het onderzoek naar plasticiteit van het brein in relatie tot (vroege) stress, voeding, sport en hersenziektes zoals depressie en dementie? Dan maken wij graag kennis met jou!

Ter ondersteuning van de Brain Plasticity groep, een onderzoeksgroep van het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS), zijn we op zoek naar een ervaren analist. In deze afwisselende functie ben je niet alleen medeverantwoordelijk voor het runnen en de praktische organisatie van het lab, maar werk je ook (nieuwe) collega's en studenten in, train je hen in de meest voorkomende technieken en assisteer je bij neurobiologische experimenten en (microscopische) analyses.

Wat ga je doen?
Je:
  • beheert het histologisch/celbiologisch-/neurobiologisch lab en bijbehorende apparatuur van de BP-groep en ziet actief toe op geregeld

onderhoud en een veilig en schoon lab;
  • ondersteunt bij het opzetten en de uitvoering van lopende histologische, eiwit- en moleculaire technieken, zoals o.a. immuno-cytochemie,

BF/CLSM microscopie, Western blot, ELISA, (Q)PCR, celkweek;
  • bent beschikbaar als vraagbaak en om nieuwe studenten, PhD kandidaten of postdocs, waar nodig, in te werken en hen bij hun proeven

te ondersteunen. Je bewaakt de veiligheid middels instructies aan nieuwe mensen, alsmede de kwaliteit van het experimentele werk en overlegt

indien gewenst met betrokkenen over de inhoud en planning van proeven;
  • houdt samen met een collega de administratie, bestellingen en chemicaliën voorraden op het lab op orde. Verder draag je zorg voor

(het vastleggen van) nieuwe werkprotocollen en vriezerlijsten, en zie je als budgethouder toe op de uitgaven en lopende bestellingen;
  • vindt het leuk om nieuwe technieken te verkennen en te optimaliseren;
  • treedt op als ICT-contactpersoon en vindt het leuk de website van de groep up to date te houden;
  • ondersteunt bij het voorbereiden en uitvoeren van onderwijspractica van SILS cursussen.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je bent een proactieve spin-in-t-web, je houdt ervan zaken goed te regelen. Daarnaast ben je accuraat, zelfstandig en weet je prioriteiten te stellen. Van het begeleiden van promovendi en studenten krijg je energie, ook als je hen moet wijzen op hun verantwoordelijkheid. Bovenal ben je een fijne collega die goed kan samenwerken met zowel collega's als leidinggevenden.

Daarnaast vragen wij:
  • een afgeronde HLO/HBO/MSc opleiding in bv Biologie/Medisch laboratorium of aanverwant Life Sciences onderzoek.
  • aantoonbare ervaring met het meedraaien in, of runnen van een experimenteel lab en de bijkomende organisatorische,

veiligheids- en administratieve taken;
  • ervaring met enkele van de gangbare, standaard histologische/anatomische, eiwit- en moleculaire technieken

(zoals o.a. immunocytochemie, western blot, QPCR) en (quantitatieve) licht microscopie/confocal imaging;
  • ervaring met het werken met proefdieren;
  • bereidheid met het verkennen en/of valideren van nieuwe experimentele methodes;
  • ervaring met het begeleiden van studenten en PhD kandidaten;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels).

Verder strekt ervaring met humaan hersenweefsel, stereologie, research data management, of enige data analyse ervaring tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 38 uur per week voor een periode van 12 maanden. De gewenste startdatum is 1 juni 2023. Indien we je functioneren positief beoordelen, volgt een vast contract.

Het bruto maandsalaris, gebaseerd op een 38-urige werkweek en afhankelijk van relevante werkervaring, varieert van € 2.818 tot € 3.764 (schaal 8). Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De cao Universiteiten van Nederland is van toepassing.

Naast het salaris en de inspirerende omgeving op Science Park bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden:
  • 232 vakantie-uren per jaar (gebaseerd op fulltime dienstverband);
  • verschillende cursussen die te volgen zijn via het Teaching and Learning Centre;
  • een pensioen bij ABP, waar de UvA voor tweederde aan bijdraagt;

Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? Hier kun je er meer over lezen.

Werkgever

Faculteit der Natuurw., Wiskunde & Informatica

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 30.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000, verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo'n 1.800 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 8.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een instituut van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De ongeveer 240 medewerkers werken in 17 onderzoeksgroepen die onderzoek doen op één van de 4 thema's: Green Life Sciences, Microbiology, Cell & Systems Biology en Neuroscience.

Wil je meer weten over werken bij de UvA? Lees meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2818—€3764 per maand
  • HBO
  • 11417

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you