Strategisch adviseur digitalisering met aandachtsgebied onderzoek (0.8-1.0 FTE)

Strategisch adviseur digitalisering met aandachtsgebied onderzoek (0.8-1.0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
26 mei 11 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We zoeken een enthousiaste en ervaren strategisch adviseur digitalisering voor een uitdagende functie bij de centrale bestuursorganisatie (MUO) van de Universiteit Maastricht (UM). Het Corporate Information Office (CI-Office) is je thuisbasis en bestaat uit een team van gedreven professionals, waar je veel vrijheid krijgt om je rol in te vullen. Je maakt onderdeel uit van en ondersteunt het domeinteam Onderzoek (I-Research) en werkt samen met de collega’s van de domeinteams Onderwijs, Bedrijfsvoering en Technologie. Vanuit je specifieke aandachtsgebied “onderzoek” geef je mede richting aan de verdere digitalisering van de hele UM.

Werken aan de toekomstvisie kent voor een strategisch adviseur diverse vormen. Het betekent bijvoorbeeld het werken aan de UM-digitaliseringstrategie met de experts uit de CI-Office en stakeholders uit de hele I-community, van onderzoekers tot ondersteunende staf tot bestuurders.  Daarnaast werkt een strategisch adviseur aan nieuwe projectvoorstellen samen met projectleiders en informatiemanagers uit de organisatie, houdt samen met de project portfolio manager zicht op de lopende projecten en adviseert de CIO op diverse bestuurlijke trajecten. Het ene moment drink je koffie met een vice-decaan onderzoek, het andere moment bespreek je met een architect de mogelijkheden voor een nieuw initiatief. Je neemt deel aan diverse soorten interne en externe overleggen, zoals reguliere overleggen met het domeinteam I-Research, landelijke overleggen en thematische workshops over gewenste veranderingen, bijvoorbeeld over de transformatie naar agile werken.

Je adviseert over en geeft richting aan de strategische koers van de informatievoorziening die de UM helpt bij het realiseren van haar ambities. Dit doe jij door:

  • Het verkennen van ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, binnen en buiten de sector;
  • Het concretiseren van ideeën en visie in onderwerpen voor onze digitaliseringsambities, organisatieprocessen of samenwerkingsvormen;
  • Het opstellen van IV-plannen waarin behoeften worden vertaald naar gerichte, haalbare en geprioriteerde maatregelen;
  • Het werken aan de UM-digitaliseringstrategie met het domeinteam I-Research, de experts uit de CI-Office en stakeholders uit de hele I-community, van onderzoekers tot ondersteunende staf tot bestuurders;
  • Het werken aan nieuwe projectvoorstellen samen met projectleiders en informatiemanagers uit de organisatie.
  • Het samen met de project portfolio manager zicht houden op lopende projecten;
  • Het adviseren van de CIO op diverse bestuurlijke trajecten;
  • Deelname aan interne en externe overleggen, zoals reguliere overleggen met het domeinteam I-Research, landelijke overleggen en thematische workshops over gewenste veranderingen, bijvoorbeeld over de transformatie naar agile werken.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

We zoeken iemand met bij voorkeur ervaring in het Hoger Onderwijs. Je snapt het onderzoeksproces en hebt een visie op wat digitalisering voor het onderzoek kan betekenen. Je hebt uitstekende communicatievaardigheden en je weet mensen op alle niveaus met elkaar te verbinden. Je bent hoog analytisch en hebt adviesvaardigheden op strategisch niveau. Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren, zowel binnen de primaire als ondersteunende processen. Je bent weet hoe je collega’s en het management van andere directies meeneemt in veranderingsprocessen. Je weet hoe je een strategie kunt vertalen naar de operatie zonder de samenhang en de klant te verliezen. Je bent zelfstandig, kunt goed plannen en organiseren, neemt initiatief en pakt door. Je bent voldoende sensitief om mee te bewegen en waar nodig de juiste bevoegdheden aan te spreken. Je beweegt je positief en flexibel in een veranderende omgeving, bent goed in samenwerken en organiseren en kan je boodschap op een heldere en aansprekende manier overbrengen. Je hebt een scherp oog voor relevante trends en brengt van daaruit heldere adviezen in.

Voor deze functie gelden de volgende eisen:

  • Een afgeronde WO-opleiding met minimaal 5 jaar relevante werkervaring; bij voorkeur in een wetenschappelijke omgeving.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met informatievoorziening en bij voorkeur met data-, informatie- en proces gestuurd werken;
  • Je schrijft goed. Je visie en adviezen weet je overtuigend om te zetten in heldere taal, zowel online als offline;
  • Je hebt ervaring met het uitbesteden en/of begeleiden van initiatieven en het opzetten van samenwerkingsverbanden op het gebied van informatievoorziening.
  • De Agile en Lean manier van werken zijn voor jou bekend.
  • Je beschikt over een prima mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands (min. B-1 niveau) en Engels (min. C-1 niveau).

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt de UM?

  • Dienstverband voor bepaalde tijd voor 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring met een minimum van € 4.814,- en maximum van € 6.702,- conform schaal 12/13 van de cao-NU.
  • 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering.
  • Flexibele werktijden en goede work-life balance.
  • 232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling en de mogelijkheid om dit nog iets uit te breiden.
  • Extra feestdagen (zoals carnavalsmaandag en –dinsdag, goede vrijdag en Bevrijdingsdag).
  • ABP-pensioenregeling

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

CI Office

Het CI-Office is je thuisbasis en bestaat uit een team van professionals waarbinnen je veel vrijheid krijgt om je rol in te vullen. Het CI-Office adviseert en ondersteunt de faculteiten, de servicecentra en het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht op gebied van I(nformatie)-Strategie. Het CI-Office is een multidisciplinair team dat bestaat uit beleidsmedewerkers met uiteenlopende aandachtsgebieden (strategie, architectuur, privacy & security) en programma- en projectmanagers die de organisatie adviseren en ondersteunen bij de digitale en agile transformatie van de universiteit.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 30.4—38 uur per week
  • €4814—€6702 per maand
  • Universitair
  • AT2023.253

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you