Adviseur onderzoek

Adviseur onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
26 mei 8 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar (kilo)meters aan encyclopedieën, ruim 200.000 e-books en evidence based denken en werken samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als onze adviseur onderzoek bijdraagt aan de onderbouwing, evaluatie en verbetering van het bibliotheekaanbod. De afgelopen jaren waren de bibliotheekstatistieken tekenend voor de verschuiving van de traditionele uitleenbibliotheek naar de brede maatschappelijke bibliotheek. Als adviseur onderzoek speel je een belangrijke rol in het meten, monitoren en rapporteren van de inzet en dienstverlening van de bibliotheken. Zo help je de brede maatschappelijke bibliotheek op de kaart te zetten en dichter naar de burger te brengen.

Functieomschrijving

Maak jij het mogelijk?   
Om de beste maatschappelijke programma’s neer te zetten, zijn bibliotheken op zoek naar manieren om inzichtelijk te maken hoe zij hun maatschappelijke functie invullen en welke impact zij daarmee teweeg brengen op de samenleving. Daar help jij bij door de dienstverlening met behulp van de Bibliotheekmonitor in kaart te brengen, deel te nemen aan het project Haal meer uit Data, kennis uit onze onderzoeken te delen via Bibliotheekinzicht en collega’s met onderzoeksvragen te adviseren en te ondersteunen. En er is meer. Jij bent de adviseur onderzoek die:

beleidsonderzoek begeleidt rondom thema’s als leesbevordering, participatie in de informatiesamenleving en leven lang ontwikkelen.

  • meewerkt aan het uitbouwen en doorontwikkelen van onze onderzoeksinstrumenten, zoals de Bibliotheekmonitor, Impactmonitor en de Outputregistratietool.
  • inzicht uit onderzoek deelt in rapportages, dashboards, infographics, artikelen en themadossiers, (online) presentaties en webinars.
  • bibliotheken helpt meer datageïnformeerd te werken, o.a. door een bijdrage te leveren aan de netwerksamenwerking Haal meer uit Data.
  • beschikt over een goede dosis overtuigingskracht om bibliotheken, provinciale ondersteuningsinstellingen (POI’s), programmateams en andere stakeholders te betrekken bij onze onderzoeken.

Daar komt bij dat evidence based denken en werken in de bibliotheeksector en binnen de KB je een stimulans geeft. Je bent enthousiast over onderzoek en gemotiveerd om met data te onderbouwen wat de bibliotheek de samenleving biedt. Je bijt je in meerdere onderwerpen tegelijkertijd vast, maar bewaart in een hectische omgeving ook overzicht, prioriteert en bewaakt de samenhang van onderzoeksactiviteiten. Met jouw  frisse blik breng je nieuwe ideeën in en zie je een scala aan mogelijkheden voor de aanpak van onderzoek.

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw maatschappelijke betrokkenheid gecombineerd met een analytische blik? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature adviseur onderzoek aanvult met:

  • academisch werk- en denkniveau,  met een opleiding op het gebied van statistiek en onderzoeksmethoden- en technieken.
  • minimaal 3 jaar werkervaring in kwantitatief onderzoek.
  • redactionele vaardigheden zoals het schrijven van rapporten, vakpublicaties en kennisdossiers.
  • ruime ervaring met software voor data-analyse, zoals SPSS.
  • Heb je ook ervaring met data visualisatie software (zoals Power BI) en agile werken, dan is dat een pre.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

  • een brutomaandsalaris tussen € 3.019 en € 5.590 (schaal 10 of 11 naar gelang jouw kennis en ervaring).
  • om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
  • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.
  • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
  • een dertiende maand (8,33%).
  • alle mogelijkheden om te groeien  als onderzoeker binnen de KB bijvoorbeeld met trainingen rondom agile werken, demo’s van collega’s en netwerkbijeenkomsten.

Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature adviseur onderzoek is een dienstverband voor 32-40 uur per week aan de orde. Lees hier meer over onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waarin iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met onze netwerkpartners.

Afdeling

Onderzoek

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team onderzoek. Dit team werkt aan het verkennen van nieuwe mogelijke onderzoeksprojecten en het  uitvoeren van onderzoek binnen het openbare bibliotheekstelsel. Het team bestaat uit inhoudelijke en methodische specialisten met diversie expertises. Hoe jouw 19 toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als nieuwsgierig, informeel en voorzien van een gezonde dosis humor.    

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Taal en cultuur; Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €3019—€5590 per maand
  • Universitair
  • 23-071-E

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you